מתחת לאף של האוצר: הנהלת העברית סיכמה עם הוועד על קביעות למאות עובדים
כך עולה ממכתב שהפיצה יו"ר מועצת העובדים ורדית ארז; בהסכם עליו חתום נשיא האוני', אשר כהן, נקבע כי תינתן קביעות לכל העובדים הארעיים המועסקים 6 שנים במערכת; ארז כתבה כי כהן ביקש שההסכם "לא יגיע בטעות לאוזני האוצר"
הנהלת האוניברסיטה העברית סיכמה עם ועד העובדים ומאחורי גבו של משרד האוצר, בסוף אוקטובר השנה, על מתן קביעות למאות עובדים, כך עולה ממכתב שהפיצה יו"ר מועצת העובדים ורדית ארז. בהסכם שעליו חתמו נשיא האוניברסיטה אשר כהן וארז, נקבע כי תינתן קביעות לכל העובדים הארעיים (למעט עובדים בחוזים אישיים ומיוחדים) המועסקים 6 שנים מלאות במערכת בכפוף להמלצת הממונה הישיר. בנוסף הסכימה האוניברסיטה להגדיל את התמיכה השנתית בוועד העובדים. כל זאת למרות הסכם ההבראה שעליו חתמה האוניברסיטה. ארז כתבה עוד כי נשיא האוניברסיטה, אשר כהן, ביקש שההסכם "לא יגיע בטעות לאוזני האוצר".
- נשיא האוניברסיטה העברית: "לכסף אין צבע מכל מקום שהוא יבוא זה טוב"
- ההתייעלות באוניברסיטה העברית: יפוטרו 80 עובדים
- נחתם הסכם הבראה לאוניברסיטה העברית: התחייבה לתוכנית התייעלות של 2.7 מיליארד שקל
בתמורה למתן הקביעות הוועד יאפשר לאוניברסיטה, לתקופה מוגבלת של עד 10 שנים, לבצע עד 50 ניודים בשנה של עובדים, ועד 200 בסך הכל בעשר שנים, מבלי שתידרש הסכמת הוועד.
בפברואר השנה נחתם בין המועצה להשכלה גבוהה, האוצר והאוניברסיטה העברית הסכם הבהרה. האוניברסיטה התחייבה לתכנית התייעלות רב שנתית בהיקף של 2.7 מיליארד שקל במטרה להוציא אותה מהגירעון שאליו נקלעה בסך של 1.8 מיליארד שקל. המדינה תקצה תוספות תקציביות מעבר לתקציב הקיים של האוניברסיטה, כ- 700 מיליון שקלים בסך הכל, כשמדובר בסכומים של כ-70 מיליון שקל בממוצע בשנה לתקופה של עשור.
מהאוניברסיטה העברית נמסר בתגובה ש"מדובר בפייק נויז. דבריו של פרופ' כהן הוצאו מהקשרם. פרופ' כהן ביקש לא לתת פומביות להסכם רק לאחר שיוצג בפני השותפים לתוכנית ההבראה במסגרת ישיבות העבודה השותפות מתוך רצון לשקיפות מלאה, שיתוף ועדכון.
עוד נמסר, כי "האוניברסיטה מתנהלת לפי התוכנית שנקבעה יחד עם משרד האוצר וות"ת. בביקורו האחרון של שר החינוך לפני כחודש באוניברסיטה, ציין לשבח השר בנט את פעילות האוניברסיטה בהתאם לתוכנית כולל ביצוע החלקים היותר קשים הדורשים שינויים משמעותיים בתוך האוניברסיטה".
באוניברסיטה מסבירים כי "במסגרת התוכנית, הנהלת האוניברסיטה הגיעה להבנות עם הוועד של הסגל המנהלי על מתן קביעות לעובדים ארעיים לאחר 6 שנות עבודה באוניברסיטה". לטענתה, "החלטה זו אינה משנה דבר בתנאי העסקה של העובדים – לא בדרגות השכר או בקבלת הטבות כלכליות אחרות. מסיבות היסטוריות שונות, מספר העובדים הארעיים באוניברסיטה המועסקים שנים רבות גבוה מדי".