פרסום ראשון
בקשה למנות מפרק לחברת שואובוקס
הבקשה הוגשה על ידי עובדים בחברה. שואובוקס פיתחה מערכת שמאפשרת לכל אחד להרים הפקה טלוויזיונית למחצה בקלות. במסגרת הבקשה נטען כי כל עובדי החברה פוטרו וכי החברה חייבת לעובדיה שכר
עובדים של חברת SHOWBOX (שואובוקס) שפיתחה מערכת שמאפשרת לכל אחד להרים הפקה טלוויזיונית למחצה בקלות, הגישו עתה לבית המשפט המחוזי בתל אביב בקשת פירוק. אחד ממייסדי החברה הוא אפי אטד. העובדים, באמצעות עו"ד אופיר רונן מבקשים למנות לחברה את עו"ד אביתר קרמר כמפרק זמני על מנת לתפוס את כל נכסי החברה.
החברה נוסדה בשנת 2013. במסגרת הבקשה נטען כי כל עובדי ומנהלי החברה פוטרו במהלך החודשים האחרונים וכי החברה נשארה חייבת לעובדיה שכר בגין חודשים יוני עד ספטמבר (ששולם חלקית) וכמו כן בגין הודעה מוקדמת, פדיון ימי חופשה ודמי הבראה החברה פיתחה מערכת המאפשרת לכל אחד ליצור סרטי וידאו מקצועיים בענן, ברמה של אולפן טלוויזיה תמורת עלות מזערית.
למעשה, החברה פיתחה טכנולוגיה ייחודית מבוססת ענן הכוללת סימולציה מלאה של אולפן טלוויזיה - מנועי יצירה לוידאו, מסך ירוקוירטואלי (המאפשר הפרדה של האדם מהרקע שלו ללא צורך במסך ירוק), סימולציה של תנועות מצלמה, יכולת מתקדמות של וידיאו רנדרינג, אפקטים מיוחדים, ועוד. עוד נטען בבקשה כי לחברה למעלה מ 250 אלף משתמשים רשומים בפטלפורמה, ביניהם אלפי כוכבי youtube.
בנוסף, לחברה יש סימן מסחר רשום בארה"ב, האיחוד האירופי, ישראל, מקסיקו, רוסיה, יפן ואוסטרליה (ובתהליך בהודו). העובדים שהגישו הבקשה טוענים כי לחברה יש בבעלותה את הדומיין showbox.com ואחרים. עד היום החברה גייסה למעלה מ 16 מיליון דולר ממשקיעים בארץ ובחו"ל.
במסגרת הבקשה נטען כי בין המשקיעים בחברה ניתן למצוא את ברד וקסלר (מייסד רשת בתי הקולנוע Imax), קרל פטרסון (כיום שותף בקרן TPG ), גיורא קפלן (אחד משלושת היזמים מאחורי wix) ועוד. על פי הנטען, "החברה נמצאת כרגע במגעים עם מספר גורמים בקשר למכירת הקניין הרוחני והטכנולוגיה אותה פיתחה החברה".
העובדים טוענים עוד כי לקראת סוף 2017 נקלעה החברה לקשיי נזילות מאחר ולא הצליחה לגייס הון מבעלי המניות או ממשקיעים חיצוניים. "אחת הסיבות העיקריות לאי ההצלחה לגייס הייתה שהחברה לא הצליחה להגיע להכנסות משמעותיות. בתחילת 2018 גייסה החברה כמיליון דולר מחלק מבעלי המניות שלה, לצורך הסבת המודל העסקי שלה והפעילות שלה לתחום הבלוקציין, כולל ניסיון לגייס הון באמצעות הנפקה עתידית של מטבע דיגיטלי. בתחילת 2018
החברה צמצמה את מצבת כוח האדם והקטינה הוצאות. אולם, הפעילות העסקית החדשה לא צלחה והכסף שגוייס בתחילת 2018 לא הספיק. לפיכך, החל מיוני 2018 החברה נקלעה למצב שבו היא לא יכלה יותר להמשיך פעילות ולשלם לעובדים". בין השאר, נטען כי החוב לעובדים בגין דחיית שכר שלא שולם (לשנים 2016-18) עומד על סך של כמיליון שקל.