הונה עשרות רוכשי דירות – וייאסר: שש שנים וחצי בכלא וקנס של מיליונים לגיא מונסונגו
בית המשפט המחוזי בת"א גזר את העונש על גיא מונסונגו, שהונה עשרות רוכשי נדל"ן - זאת במסגרת הסדר טיעון. הוא ישלם פיצויים בסך שמונה מיליון ש"ח לקורבנותיו. פרקליטו של מונסונגו: "הוא לוקח אחריות והתנצל בפני המתלוננים. העונש משמעותי מאוד"
בכך אישר שופט בית הדין המחוזי בני שגיא את הסדר הטיעון שהציגו לו סנגורו של מונסונגו והפרקליטות. עו"ד גיל פרידמן, שייצג את מונסונגו מטעם הסנגוריה הציבורית, אמר כי "הלקוח שלי הביע צער בפני המתלוננים על עוגמת הנפש שגרם להם. אני מקווה שיוכל להשיג את הכסף ולפצות את המתלוננים. העונש הוא משמעותי מאוד".
- הורשע נוכל הנדל"ן, גיא מונסונגו, שהונה לקוחות במיליונים
- משרד הבינוי והשיכון הטיל קנס של 13 מיליון שקל על גיא מונסונגו
מונסונגו הורשע בבית משפט המחוזי בתל אביב לאחר חתימה על הסדר טיעון בעניינו. פרקליטות מחוז תל אביב ועורך דינו חתמו, כאמור, על הסדר טיעון שעל פיו ירצה 77 חודשי מאסר ולשלם 8 מיליון שקלים פיצויים, ומאסר על תנאי.
במסגרת ההסדר, הצדדים סיכמו שתינתן ארכה של כמה חודשים, ובמהלכה יאפשרו לו להשיב את הכסף שנטל מלקוחותיו - דבר שבית המשפט לא אישר היום. מונסונגו הורשע בקבלת דבר במרמה בנסיבות מחמירות במספר רב של מקרים, הונאת נושים, הלבנת הון, אי גילוי נכסים ועוד עבירות רבות. סכום ההונאה עמד על כ-10 מיליון שקלים.
באוקטובר 2017 הגישה עו"ד לילך שלום אישום נגד מונסונגו (ששמו גם חגי שטראוס), לאחר שהתלוננו נגדו 108 בני אדם. שם צוין כי בשנת 2015 החליט מונסונגו להרוויח כסף באמצעות מעשי מרמה בתחום הנדל"ן. הוא הגה תוכנית - למכור זכויות פרויקטים בנדל"ן שידע מראש כי לא ייצאו לפועל, בין אם בשל כך שאין לו זכות חוזית בפרויקטים, ובין אם בשל כך שמעולם לא הגיש בקשות להיתרי בנייה לעיריות.
המטרה: לקבל "דמי רצינות" מהרוכשים למטרות אישיות
מטרתו הייתה לקבל לידיו במרמה כמה שיותר "דמי רצינות" שגבה מלקוחות הרכישה. כל אחד מהם שילם לו כמה עשרות אלפי שקלים ולעתים אף מאות אלפים. מונסנגו השתמש בכסף למטרותיו האישיות.
הוא פעל לשווק כמה פרויקטים במסגרת תוכנית תמ"א או פינוי בינוי. הוא פרסם את הפרויקטים באינטרנט, בעיתונים ובמסרונים, ושכר משרדי פאר כדי לשוות אמינות ורצינות למעשיו. מונסונגו יצר מצגים כוזבים שונים - מצגות והדמיות של תכנון הדירות והבניינים, שלא היו מבוססות על דבר. הוא נעזר לשם כך בהדמיות מהאינטרנט או בתכנון דירות שביצעו מעצבים שאותם הציג כאדריכלים. כך יצר מצג כוזב של תכנון בשלב מתקדם של הפרויקטים השונים.
בנוסף, הכין מונסונגו הסכמי רכישה שנקראו "טופסי הרשמה" ובהם הוצגו מצגים כוזבים שונים. על מנת לחזק תדמיתו ואת הפרויקטים השונים, הוא ניצל את העובדה כי החל ביצירת קשר עם משרדי עורכי דין, חלקם גדולים וידועים, והציג בפני לקוחותיו מצגים כוזבים כאילו מלווים את העסקה עורכי דין מסוימים.