$
משפט

עו"ד גיא גיסין צפוי להתמנות כמפרק מלון סוהו אילת למרות התנגדות חלק מהצדדים

בעלי היחידות במלון שילמו 350 אלף שקל כל אחד ואז גילו שרומו. כבר יותר משנה וחצי מתנהלים הליכי חדלות פרעון וכספם טרם הוחזר להם; גיסין: "בכוונתי להוביל להסדר מוסכם מתוך הליך הפירוק"

ענת רואה 21:4531.10.18

בית המשפט המחוזי בתל אביב ידון מחר (ה') בבקשה שהגיש עו"ד גיא גיסין לפרק את חברת סוהו אילת השקעות. החברה מחזיקה במלון סוהו אילת (שמוכר גם בשם 'ריו אקספרס').

 

גיסין מונה בפברואר 2017 כבעל תפקיד על חברת הניהול של המלון, "הים האדום ניהול מלונות בע"מ" ובהמשך מונה כבעל תפקיד בהקפאת הליכים על חברת סוהו. הוא ניסה להציע הסדר נושים שיכרוך יחד את שתי החברות, אך הנושים לא אישרו את הצעתו. כעת הוא מבקש להתמנות גם כמפרק של חברת סוהו שמחזיקה כאמור במלון.

 

לכאורה לפי הנוהל החדש של כונסת הנכסים הרשמית (הכנ"רית) סיגל יעקבי, גיסין לא יכול להתמנות במצב הזה אלא רק אחד מתוך 5 מועמדים נטראליים לפי רשימה שיגישו נציגי הכנר"ית. אלא שהכנ"ר אמור היה למסור את עמדתו לבית המשפט שלשום, לפי החלטת השופטת איריס לושי עבודי, אך לא הגיש כל עמדה מטעמו.

 

היחידות הועמדו לטובת "פול" הניהול של המלון

 

חברת סוהו אילת השקעות התאגדה ביוני 2015. החברה שיווקה לציבור יחידות במלון בתמורה ל-350 אלף שקל ליחידה בממוצע. החברה מכרה בפועל 125 מתוך 152 יחידות והתחייבה כלפי הרוכשים לפעול לרישום המלון כבית משותף ולהעברת הזכויות ביחידות לבעלותם.

 

במקביל לחתימה על הסכמי מכר היחידות חתמו הרוכשים על הסכם ניהול בו התחייבה חברת הניהול לשלם תשואה למשקיעים בשיעור של 2,850 שקל בממוצע לחודש ולתקופה של 3 שנים.

 

היחידות הועמדו לטובת "פול" הניהול של המלון, להשכרה ללקוחות ובכך למעשה נותק הקשר היחיד בין המשקיע ליחידתו. אלא שבתוך זמן קצר הסתבר לרוכשי היחידות שהם רומו: בקופת הניהול אין די כספים ותשלומי הבטחת התשואה לרוכשים. כמה רוכשי יחידות התאגדו והחלו בהליכי חדלות פרעון, במסגרתם מונה לבקשתם גיסין כבעל תפקיד. הוא פעל לגבש הסדר נושים וכשזה כשל הגיש את בקשת הפירוק.

 

 

עו"ד גיא גיסין עו"ד גיא גיסין צילום: אוראל כהן

 

 

במסגרת הבקשה למנות אותו כמפרק זמני ציין גיסין כי הצעת הסדר הנושים שהכין נדחתה ולמעשה הליכי ההבראה של החברה מוצו. לדבריו, על מנת להימנע ממצב של ריק משפטי וניהולי בנכס, בית המשפט מתבקש להורות על הותרת ניהול המלון בידיו במתכונת שבה נוהל במסגרת הליכי הקפאה וזאת עד שיגיש דוח מפורט והמלצות באשר להמשך ניהול הליכי הפירוק בתוך 30 יום. מאחר שהדיון בבקשה נקבע להתקיים מחר, למעשה הדו"ח שעו"ד גיסין מתכוון להגיש יוגש רק אחרי שתתקבל ההחלטה אם למנות אותו או לא.

 

מול גיסין טוענים חלק מבעלי היחידות כי הם מתקשים להגן על עצמם ועל האינטרסים שלהם וכי הם מצאו את עצמם מובלים להליך משפטי ממושך וללא צפי מתי יוחזר להם כספם. אחד מבעלי היחידות אמר ל"כלכליסט" כי הוא מרגיש שבוי בתוך ההליך המשפטי, למרות שבעלי היחידות עצמן לא מצויים בחובות כלשהם וכל רצונם הוא לקבל את היחידות שלהם בחזרה ולשכור לעצמם חברת ניהול אחרת במקום החברה הנוכחית שכשלה. אלא שלטענתו עו"ד גיסין מסרב לשחרר להם את היחידות.

 

לטענתו, מאז תחילת ההליך בעלי היחידות לא קיבלו כסף ובנוסף כל הכספים שמופקים מהיחידות עצמן מוזרמים לקופה שמנהל גיסין ולא אליהם, למרות שהם אמורים היו להנות מהכספים הללו. גיסין מצידו טוען כי הוא מנסה בכל דרך לסייע לבעלי היחידות והוא אינו אשם בכך שהם רומו בעסקת רכישת היחידות.

 

"אנו הנפגעים העיקריים"

 

אתמול פנו כמה בעלי יחידות המיוצגים בידי עו"ד מימון אביטן וביקשו מהשופטת לושי עבודי לדחות את הדיון ב-30 יום על מנת שבעלי היחידות "שהם הנפגעים העיקריים" מההליך, יצליחו למנות גורם מייצג אחד מוסכם שיפעל בשם כולם. אלא שהשופטת דחתה את הבקשה וכתבה כי היה לבעלי היחידות זמן די והותר להסדיר יצוג אחיד וככל הנראה לא עלה בידם.

 

לקראת הדיון מחר הוגשה התנגדות נחרצת אחת של בעל השליטה בחברה, עמוס מכלין, בה נטען כי הוא אינו מתנגד לפירוק החברה אך נאלץ להתנגד בכל תוקף למינויו של גיסין לתפקיד המפרק, וזאת נוכח ניגוד העניינים האינהרנטי בו הוא מצוי, בין היתר בין עמדתו כמפרק חברת הניהול לבין טובת החברה ונושיה, עניין שנטען כי תרם בין היתר לקריסה ודחיית הצעתו להסדר נושים.

 

איריס לושי עבודי, שופטת בית המשפט המחוזי תל אביב איריס לושי עבודי, שופטת בית המשפט המחוזי תל אביב צילום: אתר בתי המשפט

 

 

לפי הנטען מינויו של גיסין כמפרק יהיה מנוגד לדין ולהלכה הפסוקה שמורה להקפיד בכל הנוגע לנייטרליות וניגוד עניינים. הוא טוען כי גיסין ייצג בתחילת הדרך קבוצה של רוכשי הדירות, שהיו למעשה לקוחותיו ובהמשך מונה כבעל תפקיד. בנוסף נטען כי ישנו ניגוד עניינים בין הנושים של חברת הנכס לבין הנושים של חברת הניהול, מה שמצדיק מינוי בעלי תפקיד נפרדים לכל אחת מהן. לטענת בעל השליטה הסדר הנושים נשען על עמדתו של גיסין שהתקיים ערבוב נכסים אך הדבר אינו מקובל.

 

התשלום לאבי קמינסקי הופחת 

 

במסגרת בקשת הפירוק מבקש גיסין גם לקבל היתר "להעסיק ולשכור שירותים של כל אדם או גוף לפי שיקול דעתו", והוא מבהיר כי בכלל זה מבוקשת "המשך העסקת חברת היעוץ KCR המספקת לבעל התפקיד יעוץ מקצועי בתחומי הפעלת המלון". הכוונה היא לחברת היעוץ של אבי קמינסקי.

 

קמינסקי הפך לאחרונה מבוקש ביותר בקרב נאמנים בהקפאת הליכים, שבמקום להפעיל בעצמם את החברות עליהן הם מתמנים, שוכרים לצורך כך קבלן משנה שעושה עבורם את העבודה. התשלום עבור השירות עומד על עשרות אלפי שקלים לחודש שנגרעים מקופת הנושים ולא משכר הטרחה של בעל התפקיד. במצב הזה בוודאי שלא כדאי למפרקים ונאמנים להפעיל חברות בעצמם.

 

ל"כלכליסט" נודע כי גיסין שילם לקמינסקי מתוך קופת הנושים 60,000 שקל לחודש ובהמשך לאור התנגדות חלק מבעלי היחידות הסכום הופחת ל45,000 שקל לחודש. אגב בעלי יחידות טוענים שלמרות הסכומים הגבוהים המשולמים, תחזוקת המלון היא ירודה ביותר.

 

בתיק אחר של טייסת הכיבוי כים ניר שכרה הנאמנת ניצה פוזנר את שירותיו של קמינסקי גם כן תמורת עשרות אלפי שקלים לחודש, אך העובדים הגישו בימים האחרונים התנגדות, באמצעות עו"ד אלון הורנשטיין, ודרשו להבהיר שעלותו של קמינסקי תופחת משכרה של פוזנר ולא מקופת הנושים. בית המשפט העביר את הבקשה לתגובת הנאמנת.

 

עו"ד גיא גיסין מסר בתגובה: "יש 125 חלומות על יחידות שנמכרו לכ-110 אנשים חלקם קשיי יום. אני זה שדחף בכל דרך להימנע מפירוק כדי לאפשר למי שרוצה להישאר עם הדירה שלו ולמי שלא רוצה, ויש רבים כאלו, לבטל את הרכישה ולתבוע את נזקיו. גם אם יהיה פירוק זמני, כי לשופטת נמאס כבר מכולנו, בכוונתי להוביל להסדר מוסכם מתוך הליך הפירוק, שיאפשר לכל אחד לבחור בדרך שהוא רוצה וגם לבוא חשבון עם מי שאחראי לקריסה חסרת האחריות הזו".

בטל שלח
    לכל התגובות
    x