בכיר לשעבר בכלל פיננסים יודה בתרמית ני"ע וירצה 18 חודשי מאסר בפועל
כתב האישום הוגש נגד אריה לנצברג ושני שותפיו לתרמית, עו"ד גיא מגורי וחיים לנגר. גם השניים יודו בעובדות כתב האישום, והפרקליטות תבקש להטיל עליהם 8 חודשי מאסר בפועל
מנהל חדר הנוסטרו לשעבר בכלל פיננסים בטוחה, אריה לנצברג, יודה ויורשע בתרמית ני"ע ועבירות מס וירצה 18 חודשי מאסר בפועל. כך עולה מכתב אישום והסדר טיעון שהגישה היום (ה') הפרקליטות נגד לנצברג ושני שותפיו לתרמית, עו"ד גיא מגורי וחיים לנגר.
- כתב אישום בכפוף לשימוע נגד אריה לנצברג בתרמית של 15 מיליון שקל
- 10 חודשי מאסר וקנס של 120 אלף שקל למנהל תיקי ני"ע לשעבר שהורשע בתרמית
- 40 חודשי מאסר בפועל למנהל ההשקעות שהוסגר מגרמניה והודה בתרמית ני"ע וגניבה
ביחס למגורי ולנגר שיודו גם הם בעובדות כתב האישום, תבקש הפרקליטות מביהמ"ש להטיל עליהם עונש של 8 חודשי מאסר בפועל. מגורי ולנגר יבקשו להסתפק בשישה חודשי עבודות שירות. כמו כן יוטל על הנאשמים קנס כספי. לדברי הפרקליטות בהודעה שפרסמה הסדר הטיעון גובש, בין היתר, בהתחשב בכך שהעבירות בוצעו לפני כ-10 שנים וכן בשל מורכבות ראייתית ומשפטית בתיק.
כתב האישום מייחס ללנצברג, מגורי ולנגר עבירות של תרמית בני"ע, וכן מייחס ללנצברג עבירות של מרמה והפרת אמונים בתאגיד, קבלת דבר במרמה ועבירות של עובד חבר בורסה, וכן עבירות מס.
בתקופה הרלוונטית לכתב האישום כיהן לנצברג כמנהל ברוקראז' בחברת כלל פיננסים בטוחה ברוקראז'. לפי כתב האישום, במהלך השנים 2008-2010, לנצברג מסר למגורי ולנגר, שהיו חבריו הקרובים, הנחיות לפעילות במסחר, המבוססות על מידע שהיה ברשות לנצברג לגבי פעילות צפויה של כלל פיננסים בחשבונות לקוחותיה ובחשבונות הנוסטרו שלה, ואשר מטרתן היתה להביא לכך שהחשבונות בשליטת מגורי ולנגר יפיקו רווחים מעליות או ירידות השערים הצפויות מהמסחר של כלל פיננסים.
פעילות זאת הפיקה רווח מרמתי בסכום כולל של כ-2.4 מיליון שקלים בחשבונות מגורי ולנגר. מגורי ולנגר חלקו ברווחים עם לנצברג, והעבירו לו סכום של 1.5 מיליון שקלים. לנצברג נמנע מלדווח לרשויות המס על הכנסותיו שנבעו מהפעילות האסורה.
כתב האישום הוגש על ידי עו"ד יעל ענתות, עו"ד הדס נאמן ועו"ד ליאת מנור מפרקליטות מיסוי וכלכילה, ונחקר על ידי מחלקת חקירות מודיעין ובקרת מסחר ברשות ניירות ערך בסיוע פקיד שומה חקירות ת"א.
באי כוחו של אריה לנצברג, עוה"ד אלון רון ואילת לשם, מסרו: "אנו מברכים על כך שבתום דיונים אינטנסיביים במסגרת השימוע והמשא ומתן מול הפרקליטות, התקבלה עמדתנו במספר נושאים קריטיים, באופן שהכניס את החשדות שיוחסו למר לנצברג לפרופורציות המתאימות ובכך נסללה הדרך להשגתו של ההסדר. חשיבותו הרבה של הסדר הטיעון היא בכך שהוא מביא סוף סוף לסיום פרשה שעניינה אירועים שאירעו לפני קרוב לעשור, ואשר השפעתה על חיי מר לנצברג ומשפחתו מאז החקירה בשנת 2013 היתה הרסנית".