נציגי האוצר והשוטרים מתקדמים לקראת הסכמות במתווה משכורות השוטרים
המדינה תכיר בדרישת השוטרים לתוספת "היעדר ביטחון תעסוקתי" הזהה לתוספת שמקבלים אנשי הקבע בצה"ל ואף תענה לדרישת השוטרים לקבל החזרים על סעיף זה משנת 2006 בסך שבעה מיליארד שקל
המדינה תכיר בדרישת השוטרים לתוספת "היעדר ביטחון תעסוקתי" אותה מקבלים אנשי הקבע בצה"ל ואף תענה לדרישת השוטרים לקבל החזרים על סעיף זה משנת 2006 בסך שבעה מיליארד שקל. כך עולה ממסמך שהגיע לידי "כלכליסט". לפי הסיכום המתגבש 1.2 מיליארד שקל יעברו לטובת המשרד לביטחון פנים כבר בשנה הבאה, מה שיגרור קיצוץ נרחב בבסיס של יתר תקציבי משרדי הממשלה.
- הסוכרייה הבאה של נתניהו: תוספות לשוטרים תמורת קיצוץ רוחבי במשרדי הממשלה
- נתניהו נגד השוטרים: לא להשוות שכרם למשרתי קבע
- האוצר מבקש מהממשלה להחליט: בעד או נגד תוספת לשוטרים של 7 מיליארד שקל
כזכור, נתניהו וכחלון נדרשו לקבל החלטה - האם לבטל את ההצמדה של השוטרים והסוהרים לאנשי הקבע או לחילופים לתקצב את אותם שבעה מיליארדי השקלים על חשבון שאר הציבור. זאת לאחר שהמדינה הפסידה בערעור לבית הדין הארצי לעבודה בנושא, והדרגים המקצועיים במשרד ראש הממשלה והאוצר ביקשו לערער על כך לעליון. בעקבות לחצים עזים שהופעלו על נתניהו וכחלון, ואווירת הבחירות שבאוויר, אלו שלחו בסופו של דבר את האוצר לקיים משא ומתן עם השוטרים לגבי התשלום עבורם.
לפי ההבנות המסתמנות שהגיעו לידי "כלכליסט" הממשלה תצהיר כי היא מוכנה לשלם לשוטרים את כל התשלומים שהם דורשים במסגרת המחלוקת. למעשה הסעיף הראשון קובע כי "המדינה מכירה בזכותם של השוטרים, הסוהרים וגמלאי ארגונים אלה לקבלת תוספת העדר ביטחון תעסוקתי בהתאם למדרג הדרגות, לגובה התוספת ולמועדי התשלום ששולמו בצה"ל".
עוד עולה מההבנות המסתמנות תשלומי הרטרו לגמלאי אותם הארגוני שאמורים להסתכם בכשבעה מיליארד שקל שיקוצצו מיתר השירותים האזרחיים ייפרסו עד 2024 כאשר שארים וגמלאים מבוגרים יקבלו את הסכומים בפריסה מצומצת יותר. לצד זאת שוטרים וסוהרים פעילים ייקבלו את ההחזרים והתוספות רק החל מ-2025 (לאחר שההחזרים ניתנו לגימלאים) והפריסה עבורם תהיה על פני תשע שנים.
בנוסף, תידרש הממשלה לבטל את הערעור שהגישה לעליון על החלטת בית הדין הארצי לעבודה להעניק את אותה תוספת לאנשי השב"כ והמוסד (וכמובן לא להגיש ערעור על החלטה דומה עבור השוטרים והסוהרים).
כאמור מדובר בטיוטת הבנות, כך שהצדדים טרם הגיעו להסכמות לגבי מועדי התשלום והיקף פריסת התשלומים. בעוד שאנשי האוצר, שמלכתחילה נכפו לקיים את המשא ומתן למרות הבקשות החוזרות והנשנות שלהם מהדרגים הפולטיים לקבל החלטה, לאור כך שלשוטרים ולסוהרים אין כל בעיה של ביטחון תעסוקתי ואין כל סיבה לשלם להם את התוספת, יבקשו לפרוס את התשלומים על פני מספר רב יותר של שנים מאחר וכל תוספת כזו תנגוס בתקציבי יתר המשרדים, ומנגד נציגי המשטרה והסוהרים מבקשים לצמצם כמה שניתן את הפריסה ולקבל את הכסף כמה שיותר מוקדם.