עובדי "עדין" לייצור ופלים מבקשים לפרק את המפעל
כבר חודש וחצי לא קיבלו 41 העובדים שכר והפרשות סוציאליות. המפעל חייב לספקים 41 מיליון שקל. הבעלים יצא לחו"ל לפני החגים וטרם שב לישראל. רשם האגודות מינה חוקר לחברה וזימן את הבעלים לחקירה
העובדים טוענים כי הם נאלצו לחפש עבודות חלופיות לפרנסתם. בעלי מפעל עדין, דני סנדרובסקי, יצא לחו"ל עם משפחתו בתקופת החגים ולא ידוע אם ישוב. בסוף השבוע מינה רשם האגודות (עדין רשומה כאגודה), חוקר לחברה, יעקב חליל, ונשלח זימון לחקירה לבעלי עדין שכאמור אינו בארץ.
עדין, שמחזור מכירותיו מגיע ל־25 מיליון שקל לשנה, צבר חובות של 41 מיליון שקל לעשרות ספקים, בהם טחנת הקמח שטיבל, יצרני האריזות ארגם ואריז, חברת הסיטונאות מ.א.ד.פ, סוגת ועוד. הבעלים תיכננו להגיש בקשה להקפאת הליכים, הליך שלא צלח עד כה מכיוון שלא עלה בידם להוכיח מקורות כספיים לתוכנית הבראה שהציעו.
בא כוחה של החברה, עו"ד נתי חלפון, הגיש בשבוע שעבר במקום בקשת הקפאה - בקשה במעמד צד אחד לביהמ"ש בלוד לכינוס אסיפות נושים. אבל ביום חמישי האחרון, לאחר שבית המשפט ביקש לקבל את חוות דעתו של הכונס הרשמי, התנגד הכונס לכינוס האסיפות בטענה כי הבקשה לא לוותה בדוחות כספיים עדכניים, וכי אין עילה לדון בה במעמד צד אחד. כמו כן, דרש לקבל את עמדת הנושים הגדולים.
קרקע המפעל, ששווייה מוערך בכ־8 מיליון שקל, נמצאת בבעלות אשתו של סנדרובסקי ומושכרת לעדין תמורת 40 אלף שקל בחודש. הקרקע שועבדה לאיש העסקים צבי ויליגר, כנגד הלוואה של 5 מיליון שקל שנטל ממנו סנדרובסקי בתקופה האחרונה. נכס אחר שועבד לטובת הלוואה מחברת אמפא.
בענף המזון טענו כי המפעל היה בקשיים תקופה ארוכה, הוא מכר מוצרים במחירי עלות או הפסד, והעריכו כי החברה תפורק. נושים רבים מקרב הספקים התנגדו לתוכנית ההבראה המוצעת, מאחר שפריסת תשלום החובות המוצעת הייתה לתקופה חריגה של 10 שנים.