רב בריח תקים שלושה מפעלים באשקלון
היום תונח אבן הפינה להקמת המפעל הראשון. החברה תשקיע בהם 300 מיליון שקל. בתוכנית: לשלש את המכירות ולהגיע ל–80 מדינות עד 2026
08:0209.10.18
"עד 2026 מחזור המכירות של רב בריח ישלש את עצמו ויגיע ל־1.5 מיליארד שקל, באמצעות צמיחה במכירות ורכישת חברות בישראל ובחו"ל. בחזון שלי, רב בריח תהיה אחת החברות המובילות לפתרונות מיגון למבנים ולמוצרים משלימים לענף הבנייה". כך אומר שמואל דונרשטיין, יו"ר רב בריח, בראיון ל"ממון" לרגל השקעת ענק בסך 300 מיליון שקל שמבצעת רב בריח באשקלון: הקמת שלושה מפעלים חדשים שיעסיקו כ־800 עובדים נוספים.
היום תונח אבן הפינה למפעל הראשון (הפרויקט כולו יימשך 7 שנים) לדלתות פלדה ולמוצרי מיגון לדירות ולשוק המוסדי, והוא צפוי להתחיל לפעול במחצית השנייה של 2021. המפעל השני, שיושק ב־2023, מיועד למוצרי החטיבה המוסדית כמו שערים, דלתות אש וכו'. המפעל השלישי ייצר מנעולים מתוחכמים. המפעלים החדשים ייתווספו לששת מפעלי החברה שפועלים כיום באשקלון - דלתות פלדה; מוצרי מיגון לממ"דים; מערכות אב"כ; שערים; דלתות פנים לבית; מוצרי נעילה; ולאחרונה מתחיל בפעילות מפעל לגילוון פלדה - שמעסיקים יחדיו 1,000 עובדים.
רב בריח באשקלון צילום: אוראל כהן
דונרשטיין רוצה שרב בריח תהיה One-stop shop לקבלנים: אם קבלן רכש בעבר בעיקר דלתות מרב בריח, בעתיד תציע לו החברה כמה שיותר מוצרים הנחוצים לבניית מבנים – הן למגורים והן למוסדות. לכן התמודד דונרשטיין לפני חצי שנה (לא זכה) על רכישת מפעלי דקור, יצרנית המטבחים שנקלעה לקשיים ומונה לה כונס. מטבחים הם לא בתחום עיסוקה של רב בריח, אבל מדובר במוצר משלים לקבלן.
רב בריח נמצאת כיום בבעלות פרטית, כשב־80% מחזיק דונרשטיין ובשאר בנק הפועלים. דונרשטיין השקיע בחברה עד היום 260 מיליון שקל בציוד, בפיתוח וברישום פטנטים. ב־2014 קיבל את פרס התעשייה.
כיום דונרשטיין הוא היו"ר, מעסיק את בתו מאיה בתחום השיווק, ובנו ליאור משמש סמנכ"ל הרכש. החברה נרכשה על ידו מידי כונס הנכסים ב־2008 עם מכירות בסך 50 מיליון שקל, ואת 2018 היא צפויה לסיים עם מכירות בסך 500 מיליון שקל.
איך תגיע למכירות של 1.5 מיליארד שקל?
"כדי לשלש את המחזור ולמכור מוצרים ב־80 מדינות, אני מתכנן בתוך שנתיים לרכוש מפעל דלתות פלדה בארה"ב בעלות של 80־100 מיליון דולר. ניצוק לתוכו את הידע שלנו בתחום דלתות הפלדה: לבית, למנהרות אש (דלתות אש של רב בריח בידע שיובא מחו"ל הורכבו במנהרת הרכבת המהירה לירושלים, נ"ז), לאסדות קידוח, ועוד. במקביל נצא בהנפקה, בארץ או בחו"ל, כדי לממן את הרכישה. הצבתי יעד נוסף: להפוך לאחת מחברות ייצור הצילינדרים הגדולות בעולם".
"נגיע ליעד בתוך 8 שנים"
בשנה החולפת שקלה רב בריח להנפיק אג"ח למימון רכישת מפעל מיגון בצפון, אבל העסקה לא יצאה לפועל.
לדברי דונרשטיין, "בארץ אנחנו מסתכלים על רכישה בכל תחום של מוצרים לענף הבנייה, לא בהכרח רק בתחום המיגון. בשמונה השנים הקרובות נעשה עסקאות כדי להגיע ליעד ולמקם אותנו כמובילים במכירה של מוצרים לענף הבנייה".
אתה לא חושש ממשבר בענף הבנייה?
"אני מאמין בתעשיית הבנייה בישראל, יש עוד הרבה שנים טובות בענף. אנחנו ארץ עם ילודה גדולה. בסוף יבנו עשרות אלפי דירות לזוגות צעירים, ובכל מקרה אני לא צופה שמחירי הדירות יירדו משמעותית. צריך 55,000 התחלות בנייה בשנה, וכעת יש 40%־30% פחות. חברות הבנייה הגדולות עושות עכשיו חשיבה מחודשת כדי להתאים עלויות למציאות החדשה".