בלעדי לכלכליסט
ההפסד של מקורות באשדוד זינק ל־800 מיליון שקל
בממשלה כבר שוקלים זמן מה לסגור את מקורות ייזום, ובעקבות החמרה זו במצבה הכספי של החברה הוחלט לנקוט בצעדים מעשיים ולדרוש את סגירתה
- מקורות הגדילה את גיוס האג"ח ל-900 מיליון שקל
- מי עדן מחכה לאישור שימוש בקידוח של מקורות
- מקורות הזרימה למי עדן מים בשל זיהומי הנחלים
הסכום של 800 מיליון שקל כולל את המחיקה וכן את היקף ההשקעה באחזקת מקורות ייזום.
בממשלה כבר שוקלים זמן מה לסגור את מקורות ייזום, ובעקבות החמרה זו במצבה הכספי של החברה הוחלט לנקוט בצעדים מעשיים ולדרוש את סגירתה.
בשבועות האחרונים מתנהלים מגעים בין המדינה, מקורות ובנק הפועלים בנוגע למכירת מתקן ההתפלה. הפועלים הוא המממן העיקרי של המתקן יחד עם שורת גופים מוסדיים (עמיתים וכלל ביטוח).
בנק הפועלים דרש בחודש יוני האחרון כי אם המדינה מוכרת את המתקן לכל המרבה במחיר, היא חייבת לתקן אותו במלואו כדי לקבל תמורה מלאה.
עלות התיקון של המתקן היא כ־220 מיליון שקל שלאחריו אפשר למכור אותו ב־350–400 מיליון שקל. הצדדים דנו בנושא לפני החגים וימשיכו במגעים לאחריהם.
המתקן באשדוד נחשב לכישלון בולט בתחום תשתיות המים. הוא ניתן למקורות לאחר לחץ של החברה ובמחיר מים גבוה יחסית, והחל להתפיל מים בינואר 2016 – איחור של שנתיים מעבר למועד ההפעלה המקורי.
הפרויקט שהוקם בהשקעה של 1.5 מיליארד שקל סבל מבעיות הנדסיות שגררו ירידה משמעותית בכושר הייצור ועד לרף נמוך של כ־15% תפוקה בלבד. המתקן ממשיך להפסיד כ־35 מיליון שקל בשנה.