עונשו של פרדי רובינסון קוצר - ישתחרר מהכלא כבר באוקטובר
רובינסון, שהורשע בין השאר בעבירות של קבלת דבר במרמה בנסיבות מחמירות, החל לרצות במאי עונש של 11 חודשי מאסר; ועדת השחרורים של כלא מעשיהו החליטה על שחרורו המוקדם לאחר שהנשיא ריבלין הקל את עונשו
פרדי רובינסון, פעיל שוק ההון לשעבר שהיה בעל השליטה במילומור, ישתחרר מהכלא ב-2 באוקטובר. רובינסון, שהורשע בעבירות של קבלת דבר במרמה בנסיבות מחמירות, פגיעה בניהול התאגיד ועבירות דיווח על פי חוק ניירות ערך, החל לרצות במאי האחרון את 11 חודשי המאסר שנגזרו עליו לאחר שערעורו התקבל באופן חלקי על ידי שופטי העליון.
- הסדר טיעון לפעיל שוק ההון לשעבר פרדי רובינסון: חצי שנת עבודות שירות
- 15 חודשי מאסר וקנס של 1.5 מיליון שקל לפרדי רובינסון
- פרדי רובינסון הורשע בביצוע עבירות מרמה בנסיבות מחמירות
ועדת השחרורים, בראשות השופט שלמה איזקסון, התנתה את שחרורו של רובינסון בכך שיהיה עליו להתייצב במשטרה אחת לשבועיים, לדבוק בתנאי תוכנית השיקום שנקבעה לו ולעמוד בביקורת שתתקיים כחודשיים לאחר שחרורו בבית משפט השלום בכפר סבא. כמו כן, הוטל עליו צו עיכוב יציאה מהארץ עד לסוף דצמבר הקרוב.
עו"ד רותם טובול, אשר ייצגה את רובינסון מסרה כי ״מדובר בהחלטה ראויה ומאוזנת. אנו שמחים על קיצור עונשו והחלטת השחרור ללא תנאים מגבילים".
משיכות כספים אסורות במיליוני שקלים
רובינסון שכיהן כמנכ"ל ויו"ר מילומור והחברה הבת שלה שחר המילניום, הורשע במשיכות כספים אסורות במיליוני שקלים בין החברות, תוך הסתרת עסקאות בעלי עניין וטובות ההנאה שעברו ביניהן.
גזר הדין הראשון של רובינסון הגיע 8 שנים לאחר שנפתחה חקירת הרשות בפרשה. נגד רובינסון גויס עד מדינה ששמו אסור בפרסום. העבירות מתייחסות לשנים 2005-2008, שבהן כיהן רובינסון כמנכ"ל ויו"ר מילומור, העוסקת ביזום פרויקטי בנייה, נדל"ן מניב ועבודות תשתית, וכן כמנכ"ל ויו"ר החברה הבת שחר המילניום המחזיקה בחברה המפעילה בתי מלון וקזינו ביוון. שתי החברות נמחקו מהמסחר בבורסה.
על פי הכרעת הדין, בשנים הרלוונטיות בוצעו בהוראתו של רובינסון, משיכות כספים אסורות משחר למילומור במיליוני שקלים. המשיכות בוצעו ללא תמורה וללא בטחונות כדי לספק מימון זמני למילומור, ושלא לשם קידום מטרותיה של שחר. נקבע שמשיכות הכספים האסורות היו בניגוד להתחייבויותיה של שחר לפי תשקיף הנפקת האג"ח שפרסמה ב-2004. עוד נקבע שלמרות שדובר בעסקאות בין חברה לבעל שליטה בה, לא אושרו משיכות הכספים על ידי דירקטוריון שחר, ועדת הביקורת של החברה והאסיפה הכללית.
"מדובר בדפוס התנהלות שנמשך למעלה משנה", קבע כבוב. "בעל השליטה משך כספים מהחברה הבת בכל פעם שנתקל בקשיים בחברה האם תוך פגיעה באינטרס החברה הציבורית. לקראת סוף כל רבעון ביצע 'איפוס' בכרטסת החו"ז. כל זאת תוך הסתרת הפעולות והעמדת בעלי האג"ח והמניות בסיכון גדול. רובינסון היה אמון על מציאת פתרונות כספיים של החברה האם, והוא רמס כללי מינהל תאגיד תקין. הוא ראה זהות מוחלט בין החברה לאינטרס האישי ועניין זה עומד בניגוד לחוק".