$
בארץ

למרות ההסכם על שקט תעשייתי - ארגון המורים מאיים בשביתה לקראת תחילת שנת הלימודים

הארגון הכריז על סכסוך עבודה ארצי בבתי הספר העל-יסודיים. הסיבה: אי הפעלת רפרומת "עוז לתמורה" בחלק מבתי הספר. ההכרזה עומדת בניגוד להסכם שנחתם במרץ ובמסגרתו קיבלו המורים תוספת שכר בתמורה להבטחה על שקט תעשייתי של 4 שנים

שחר אילן 19:0916.08.18

שבועיים לפני תחילת שנת הלימודים הכריז ארגון המורים העל יסודיים על סכסוך עבודה ארצי במערכת החינוך העל יסודית בישראל. זאת, בשל אי הפעלת רפורמת "עוז לתמורה" בבתי הספר בחינוך המיוחד, במפתנים (מסגרות לנוער מנותק) ובבתי הספר הכנסייתיים. יו"ר הארגון רן ארז אומר ש"לא נוכל יותר להמתין לוועדות ולדיונים אין סופיים, כי איבדנו את האמון בכך שהבעיה תיפתר בדרכי נועם. לאור האמור לעיל, אנו נאלצים להכריז על סכסוך עבודה ולהפעילו בתום תקופת הצינון".

 

 

משמעות הכרזת סכסוך העבודה עכשיו היא שניתן יהיה לפתוח בשביתה עם פתיחת שנת הלימודים. סכסוך העבודה עומד לכאורה בניגוד להסכם שחתם ארגון המורים במרץ האחרון במסגרתו קיבלו המורים תוספת שכר גדולות בתמורה להבטחה ל"שקט תעשייתי" לארבע שנים. ספק גדול אם ארז אכן מתכוון להשבית את מערכת החינוך התיכונית בשל סיבה כל כך רחוקה מתודעת הציבור הרחב. סביר יותר להניח שהוא מפעיל לחץ במטרה להשיג מתווה ליישום התוכנית גם ברשתות אלו.

 

בארגון טוענים שרפורמת עוז לתמורה מופעלת מזה 7 שנים גם בחינוך המוכר שאינו רשמי וכל שלבי ההתקדמות של הרפורמה הסתיימו מזמן. למרות זאת, הרפורמה אינה מופעלת בבתי הספר בחינוך המיוחד, במפתנים ובבתי הספר הכנסייתיים שמהווים חלק מחינוך המוכר שאינו רשמי.

 

 

יו"ר ארגון המורים רן ארז יו"ר ארגון המורים רן ארז צילום: דנה קופל

 

 

"כל פניותינו למנכ"לי משרד החינוך בעבר והמנכ"ל הנוכחי מר שמואל אבואב להפעלת הרפורמה בבתי הספר שבנדון לא נענו", אומרים בארגון. טוענים שם ש"יש בכך לא רק הפרת הסכם הרפורמה, אלא גם פגיעה במורים ובתלמידים וזאת דווקא בחינוך המיוחד ובמפתנים, שם כל כך זקוקים לרפורמה זו".

 

רפורמת "עוז לתמורה" כללה שינויים במבנה שבוע העבודה של המורים (מעבר לשבוע עבודה ארוך יותר של 40 שעות), במבנה השכר של המורים (תוספת שכר ממוצעת של 42%) ובמבנה מערכת השעות שלהם (הוספת שעות להוראה פרטנית ושעות תומכות הוראה). כמו כן, הוסדרו תהליכי הערכת המורים ומתווה הקידום המקצועי שלהם.

 

מארגון המורים נמסר בתגובה ש"לא מדובר בהפרת הסכם שכן ההסכם על שקט תעשייתי מתייחס רק לסוגיות שכר ואינו חל על רפורמת 'עוז ותמורה'".

 

מארגון עובדי הוראה יציגים, המתנגד לסכסוך העבודה, נמסר בתגובה כי "כמעט בכל פרמטר מוכח כי 'עוז לתמורה' הנה רפורמה כושלת. רפורמה שפגעה בתנאי העסקה של עובדי ההוראה, פגעה בתלמידים ופגעה במערכת החינוך כולה - מדוע להוסיף עוד מאותו הדבר"? הארגון קורא לרן ארז לקחת אחריות על מחדליו מזה 20 שנים ולהחזיר את המפתחות".

בטל שלח
    לכל התגובות
    x