זהירות, מלכודת תיירים: איפה תשלמו 20 יורו על כוס קפה ו-34 יורו על סנדוויץ'?
הקיץ הוא עונת השיא של התיירות ועסקים בכל העולם מעלים בתקופה זו את התעריפים בהתאם, אבל ישנם מקומות שלא מסתפקים בכך וגובים "מסים" נוספים. כך תזהו מראש את המלכודת ותימנעו מהוצאות מיותרות
עונת הקיץ היא עונת השיא של ענף התיירות והמחירים שתשלמו בעונה זו, כידוע, גבוהים מהרגיל. אך ישנן גם "מלכודות" נוספות שיכפילו וישלשו את עלות החופשה שלכם. מתשלום נוסף על נוף לכיכר מפורסמת ועד למחירים מופקעים בהרים - אספנו עבורכם את המקומות והאטרקציות שקורעים לתייר הממוצע את הכיס. ראו הוזהרתם!
- רוצים לזכות בלילה מ-Airbnb מעל החומה הסינית? זה מה שצריך לעשות
- מאמסטרדם ועד המלדיבים: יעדי התיירות המועדפים על צעירים
- 80 אלף דולר ללילה: 10 סוויטות המלון היקרות ביותר בעולם
נוף יקר לכיכר: התיישבתם בחוץ? שלמו תוספת מוזיקלית
כמו שגילה תייר אחד שביקר בכיכר המפורסמת השבוע, המסעדות לאורך כיכר סן-מרקו בוונציה לא נועדו לטיילים חסכנים. הוא חויב ב-54 יורו עבור שתי כוסות קפה ושני בקבוקי מים בקפה Lavena. מדוע? כי הוא בחר לשבת בחוץ, והמסעדות בפיאצה המפורסמת מוסיפות חיוב רציני על כך. קפה ששותים בפנים עולה רק קצת יותר מדולר. וזה לא המקרה היחיד. לפני שבועיים למשל, משפחה בת חמש נפשות קיבלו חשבון של 89 דולר עבור קפה ומים (וגם כוס חלב עבור ילדם בן השלוש). וכך המצב גם בקפה פלוריאן הממוקם באותה כיכר, אשר גובה כסף עבור השירות, וכן עבור "תוספת מוזיקלית" כאשר התזמורת מנגנת.
לכן מומלץ לשבת באזור הברים שמאחורי הכיכר, שם אפשר להנות מהכיסאות המרופדים בקטיפה, מבלי לשאת בתוספות התשלום המיותרות.
ברים בוונציה: בליני ב-31 יורו
המחירים בוונציה לא יורדים ברגע שמתרחקים מכיכר סן-מרקו. Harry's Bar, אחד מהברים המפורסמים ביותר בעיר, מפורסם בזכות משקאות הבליני שהוא מגיש, אבל הם עולים לא פחות מ-31 יורו. ברים מומלצים שלא גובים מחירים אסטרונומיים כאלה הם למשל ה-Vincent Bar באזור סנט-הלנה במזרח העיר, Bar Puppa שנמצא ב-Canareggio, או Bacareto De Lele, בו אפשר להנות מכוס שרדונה או פרוסקו עבור דולר. מסעדות זולות ומומלצות הן Trattoria dai Tosi שליד הג'רדיני, או La Perla Ai Bisatei, באי מוראנו.
שיט גונדולה: 3 יורו, לעומת 114 יורו
כדי שלא ישדדו אתכם כדאי לבחור גונדולה עם נהג שנראה לכם בסדר, ולבדוק מראש את מחירי הנסיעה המקובלים שנקבעים ע"י גוף שנקרא Ente Gondola, שנכון להיום עומדים על 114 יורו ל-40 דקות. אתם גם לא חייבים לשוט במסלול הקבוע של הגונדולייר, אלא להשתמש בגונדולה כמונית לכל דבר, כדי להגיע מנקודה א' ל-ב'. זכרו גם שאפשר לשוט בגונדולה תמורת 3 יורו לאדם בגונדולות הגדולות שחוצות את הגרנד קאנאל בכמה נקודות אסטרטגיות.
חופי אירופה: הכסא נוח, אבל לא לכיס
החופים האופנתיים ביותר באירופה גובים סכומים יוצאי דופן עבור כסא נוח. תשלומים של 28 יורו או יותר הם דבר מקובל במקומות כמו קאן או הקוסטה סמרלדה בסרדיניה. תוכלו לחסוך הוצאה זו אם תקחו אתכם מגבת ותשכבו על החול עם שאר מביני העניין.
האלפים: גם מחיר האוכל בפסגה
אחד הפינוקים הידועים לשמצה באתרי הסקי באלפים הוא ארוחת צהריים על ההר – ובמיוחד אם אתם שוהים באתר יוקרתי. אז במקום להוציא 28 יורו על המבורגר וצ'יפס כל יום, קנו מרכיבים לכריך וחטיפים בסופרמרקט המקומי, ואם לא בא לכם לשבת ולקפוא בשלג בזמן הארוחה, חפשו אתרים שמציעים חדרי פיקניק שמיועדים למטיילים כמוכם שרוצים לסעוד בחדר חם ויבש. דוגמא לאתר כזה הוא ה-Val d'Isere שבצרפת, אשר התקין חדר שכזה כבר ב-2016, שאפילו מציע מיקרוגל לשימוש הלקוחות.
מלונות יוקרה: עדין גובים סכומי עתק על wifi
זה בוודאי התשלום המעצבן ביותר בבתי מלון. אם כל פאב ובית קפה נותנים את השירות הזה, שלא לדבר על רוב המלונות בעולם, למה מספר קטן של מלונות עדיין גובה על כך כסף? מלון ההילטון פארק בלונדון למשל, גובה 28 יורו ליום עבור גישה לאינטרנט בחדר אלא אם אתם חברי מועדון Hilton Honors. מלונות רבים אחרים טוענים שהם מספקים אינטרנט, אך מספקים רוחב פס מוגבל, וגובים תשלום נוסף על הספק אינטרנט משופר.
ז'נבה: כדאי לוותר על ארוחת הבוקר
מדד הקלאב-סנדוויץ' שפורסם מדי שנה עד 2016 ע"י Hotels.com, ניסה לתת סקירה רוחבית של מחירי כריך פשוט במלונות ברחבי העולם. ב-2015 הוא מצא שבז'נבה גובים בממוצע 34 יורו עבור כריך פשוט של עוף, בייקון וחסה, מה שמציב את העיר השווייצרית בראש הרשימה (מעט לפני פריז). "מחיר המשקאות מהמיני-בר עולה בהתמדה", כך אומר ניק טרנד, מומחה הצרכנות של הטלגרף הבריטי. "ראיתי לאחרונה מים מינרלים שמחירם 8 יורו, והמחיר תמיד גבוה יותר מאשר בבר. פשוט אל תפתחו את המיני-בר וותרו על ארוחת בוקר במלון אם היא לא כלולה במחיר. במלונות מסוימים יחייבו אתכם ביותר מ-55 יורו עבור ארוחת בוקר".
לונדון: הרכבת לשדה התעופה - במחיר מלכותי
אם אתם ממהרים לשדה תעופה בלונדון, צפו לשלם על כך כהוגן. עם תעריפים של 31-35 יורו במחלקה השנייה, זוהי נסיעת הרכבת היקרה ביותר באנגליה. נסיעה הלוך ושוב עולה 53 יורו, מעט זול יותר, אבל עדיין יותר מתעריף של 1.4 יורו ל-30 מייל שמקובל בנסיעות הרכבת האחרות.
שווה לציין בהקשר הזה את ה"סטנדרד אקספרס" – שירות הרכבת היחיד שמגיע לשדה התעופה סטנסטד. כשקוראים למשהו "אקספרס" הדבר אמור לרמז שיש לו חלופות איטיות יותר, אבל זה אינו המצב כאן, וזוהי צפרדע שכל תייר שצריך להגיע לסטנסטד מחויב לבלוע.
הספא לתיירים עולה יותר
תצטרכו מסאז' נוסף אחרי שתעבדו קשה כדי לשלם על טיפולי הספא במלונות חמשת הכוכבים ברחבי העולם. במלון בולגרי בלונדון למשל, טיפול פנים בן 90 דקות יכול להגיע ל-300 יורו, ומסאז' של שעה ל-190 יורו. אך זה עוד כלום לעומת ה"מסאז'ים בארבע ידיים" בני השעתיים שעולים 800 יורו, או "טיפול רגשי עם שמאן מודרני" שמציעים מלונות מסוימים שנמשכים 90 דקות ועולים לא פחות מ-850 דולר.
מוניות
הרבה דברים בשווייץ עולים כמו משכורת חודשית. לפי סקר שנעשה ב-2017, בציריך וז'נבה פועלים שירותי המוניות היקרים ביותר בעולם, הגובים 5.5 ו-3.6 יורו לק"מ בהתאמה (רק קצת יותר מלונדון – עם ממוצע של 3 יורו לק"מ). לכן עדיף לצעוד או לשכור אופניים. ערים פופולריות רבות – כמו רומא, פריז, וינה ואמסטרדם הן די קומפקטיות, לכן כדאי לתכנן טוב את הסיורים שלכם בהן כדי לחסוך את הוצאות הנסיעה.