מי יהיה נציב שירות המדינה? נתניהו בוחן שוב את מועמדותו של פרופ' דניאל הרשקוביץ
לאחר פסילת המועמדת המועדפת על ראש הממשלה, עפרה ברכה, נפתח המירוץ לתפקיד מחדש. הרשקוביץ כיהן בעבר כשר המדע ויו"ר הבית היהודי. מועמדותו הראשונה של הרשקוביץ לתפקיד נחשפה בכלכליסט
ראש הממשלה, בנימין נתניהו, שוב בוחן את מועמדותו של פרופ' דניאל הרשקוביץ, שכיהן כשר המדע והטכנולוגיה ויו''ר הבית היהודי, לתפקיד נציב שירות המדינה- כך נודע ל"כלכליסט". המגעים בין לשכת רה''מ לבין הרשקוביץ שבו אחרי שהוועדה שהייתה צריכה לבחון את מועמדותה, פסלה אותה לפני כשבוע וחצי. הרשקוביץ ביקש שלא להגיב פרסום.
- טועה סדרתי: נתניהו לא למד איך למנות בכירים בשירות המדינה
- הבחישות, המבוכה והתקדים המשפיל: כל הכשלים במינוי הנציבה
- מכה לנתניהו: ועדת אפרתי פסלה את מועמדותה של עפרה ברכה לנציבת שירות המדינה
הרשקוביץ, פרופסור למתמטיקה, כיהן גם כדיקן הפקולטה למתמתיקה בטכניון והוא בעל מוניטין הן באקדמיה והן בשירות המדינה. על רקע נסיונו המקצועי, הוא מכיר היטב את הפוליטיקה וגם את המנהל הציבורי ומה שביניהם. לפי הערכות, מועמדותו לא צפויה להיתקע עם התנגדות של ועדת הבחינה. אם הרשקוביץ יתמנה, הוא יהיה חובש הכיפה השלישי ברצף שמכהן בתפקיד הרם בשירות המדינה.
מועמדותו הראשונה של הרשקוביץ לתפקיד נחשפה ב"כלכליסט" בינואר האחרון, אך לבסוף נתניהו החליט להמשיך להתעקש ולהמשיך להילחם על מינויה של עפרה ברכה, מנהלת אגף במשרד הפנים. מתחילת דבר בחירתה, הדבר עורר ביקורות קשות ביותר על רקע היעדר כישוריה לתפקיד ובעיקר על רקע קשריה: ברכה היא גם אמה של אחת מהמזכירות הקרובות בלשכתו של נתניהו - שני ברכה, הנחשבת ל"רלשית" של ראש הממשלה וקרובה גם לרעייתו. לא פחות חשוב: ברכה היא אחותה של רונית לוגסי, עובדת בכירה ומהוותיקות בלשכתו של נתניהו, בתפקיד שנחשב לרגיש.
על רקע הביקורות, גורמים מקורבים למשרד ראש הממשלה מסרו כי נתניהו "ממשיך לחפש" אחרי נציב ובינואר דיבר על כך עם הרשקוביץ, אשר כיהן גם כנשיא הטכניון והוא צפוי לעובר בקלות את ועדת בחינת הכישורים של נציב שירות המדינה בראשות השופט חנן אפרתי.
משרת נציב שירות המדינה, אחת החשובות ביותר בשירות המדינה, איננה מאוישת במינוי קבוע. מאז מאי האחרון, מכהן אודי פראוור, מנהל במשרד ראש הממשלה (האחראי על הנציבות מטעם המשרד) כמ''מ וקיבל כבר 4 הארכות – דבר שאין לו אח ורע בתולדות המדינה. פראוור מוערך בנציבות וזו הפעם השנייה בפועל שמכהן כמ''מ נציב, זאת אחרי שנתניהו גם התעכב עם מינויו של הנציב הקבוע הקודם - משה דיין - שמונה 9 חודשים אחרי שהנציב שמואל הולנדר עזב את המשרה. פראוור נחשב עד כה כמועמד המוביל לתפקיד נציב (קבוע) שכן מינויו לא צפוי להתקל עם התנגדות של ועדת הבחינה של אפרתי. אך כאמור, כעת, שמו של הרצקוביץ' שוב חוזר לשולחן.