הקפאת הליכים ליבואנית שעוני Emboss: העו"ד של העובדים מונה כנאמן
חובותיה של חברת האחים ברנוי מסתכמים בכ-7 מיליון שקל, מתוכם כחצי מיליון שקל חובות לעובדים. השופטת סבורה שיש מקום לבחון אפשרות של מכירת המלאי ושימור החוזים הקיימים של החברה
שופטת בית המשפט המחוזי בתל אביב איריס לושי עבודי הורתה אתמול (א') על צו הקפאת הליכים לחברת האחים ברנוי, יבואנית מותג השעונים אמבוס (Emboss). עו"ד אביעד בללתי מונה כנאמן.
חובותיה של החברה מסתכמים בכ-7 מיליון שקל, מתוכם כחצי מיליון שקל חובות לעובדים, חלקם ישירים וחלקם על הפרשות לפיצויים, לא כולל משכורת יולי. החברה עסקה בייצור ומכירת שעוני יוקרה לגברים ונשים וניהלה מספר מותגים ובהם אמבוס Emboss. נוסף על מכירת המוצרים באמצעות הסוכנים, החברה הפעילה ישירות חנויות ב-6 קניונים (ראשון לציון, קרית ביאליק, באר שבע, הרצליה, אילת ותל אביב). בפועל כל הסניפים למעט ראשון לציון נסגרו עוד לפני שההליכים המשפטיים החלו.
לפני שבועיים הגישו עובדי החברה, באמצעות עו"ד בללתי, בקשה למנות אותו כמפרק זמני של החברה. העובדים טענו כי ב-9 ביולי קיבלו בתדהמה הודעה של מנהל החברה, אופיר ברנוי, לפיה לאור עיקול שהוטל על חשבונות הבנק שלה היא מפסיקה את פעילותה מבלי לשלם לעובדים את שכרם. הם טענו כי אין מחלוקת שהחברה נקלעה לחדלות פרעון ויש צורך במפרק זמני שיאפשר כינוס וחלוקה מסודרת של נכסי החברה בין הנושים.
ברנוי, בעל החברה, הגיע לדיון הדחוף שנקבע ואמר: "לשאלת בית המשפט מה הסיבה שהחברה נקלעה לקשיים אני משיב: ב-2017 זו שנה שבה למעשה המודל העסקי של הקניונים קרס טוטאלית שעל בסיסו עיקר המחזור שלנו היה".
השופטת מסרה החלטה בה כתבה שהיא סבורה שיש מקום לבחון אפשרות של מכירת המלאי ושימור החוזים הקיימים של החברה על מנת להימנע מהשמדת ערך מיותרת והשאת ההחזר הכספי לנושים ולכן הורתה על מינויו של בללתי אך לא כמפרק זמני אלא כ"מנהל מורשה".
הכנ"רית התנגדה למינויו של בללתי
במסגרת הדיון התנגדה נציגת הכנ"רית סיגל יעקבי למינויו של בללתי כבעל תפקיד וציינה שמבלי להטיל בו דופי, הכנ"ר יעדיף למנות בעל תפקיד נטראלי שאינו מייצג צד בתיק ולכן הציעה שלושה שמות: עו"ד ליאור מזור, עו"ד דן הלפרט ועו"ד אייל ברון. המלצת הכנ"רית למנות בעל תפקיד תואמת את הנוהל החדש שלה אם כי אין ידיעה כיצד נבחרים המועמדים שמציע הכנ"ר. למשל בקשר למועמדותו של עו"ד מזור לא ברור למה דווקא שמו הוצע, בפרט כשמדובר בעורך דין מחיפה שמרבה לקבל מינויים בחיפה ולא בתל אביב.
מפרוטוקול הדיון עולה שבללתי התנגד לעמדת הכנ"רית שלא למנותו אותו והודיע: "אני מוכן להצהיר שלא פגשתי מעולם את בעל המניות ומעולם לא קניתי שעון אמבוס". נציגת הכנ"רית ניסתה להמשיך ולהתנגד וטענה שאם ינתן צו פירוק בללתי לא יוכל לבדוק את תביעות החוב של העובדים.
אלא שהשופטת לושי עבודי התעלמה מעמדת הכנ"רית ונתנה החלטה בה כתבה שעו"ד בלתתי יתמנה "כמנהל מורשה של החברה".
בחלוף כשבועיים הגיש אתמול עו"ד בללתי "הודעת עדכון ובקשה למתן הוראות" ובמסגרתה ביקש להורות על הקפאת הליכים לחברה. לטענתו בשל סד הזמנים הבעייתי והחשש שמא עד שתוגש בקשה מסודרת להקפאת הליכים תעבור החברה את מצב ה'אל חזור', הוא סבור שנכון לתת במקרה זה צו להקפאה על יסוד האמור בדו"ח.
בבקשה ציין בללתי כי הוא פעל בתחילה לפירוקה של החברה ובסיוע רו"ח מטעמו הוא הגיע למסקנה ברורה שבמקרה הנדון, חלופת הקפאה וניסיון מכירת פעילות החברה כעסק חי עדיפה על פירוק. לדבריו אם לא ינתן צו הקפאה בהקדם, יתכן ולא תהיה עוד תוחלת לחברה שכן הנושים מאבדים את סבלנותם. לדבריו בפרט לקראת חגי תשרי כדאי להותיר את העסק חי. לא הוסבר בבקשה מדוע לא ניתן לבצע את המהלך למכירת מה שנותר מהחברה באמצעות מפרק מפעיל.
בהחלטתה מאתמול כתבה השופטת כי נראה שאין מניעה לתת צו זמני להקפאה לחברה וכי בללתי יתמנה כנאמן. בללתי יציג בתוך כשבוע וחצי תוכנית הבראה לחברה.
עו"ד בללתי מסר בתגובה: "בשבוע האחרון בו אני וצוות משרדי מצויים בתיק, שמחתי לגלות התעניינות רבה מצג שחקנים מאד רציניים בשוק ואשר מביעים עניין ברכישת פעילות החברה. מדובר במותג בינלאומי אשר פונה לכל מדרג הצרכנים. אנו מצויים בפתחה של תקופת החגים ולהערכתי ניתן יהיה לבצע מכירה שתניב תשואה ראויה לנושים של החברה".