$
בארץ

שכר עובדים בחברות ממשלתיות שהושעו עקב הליכים פליליים יקוצץ לתקופה של 3 חודשים במקום חצי שנה

כך החליטה ועדת הפנים של הכנסת שאישרה להצבעה בקריאה השנייה ושלישית הצעת חוק בעניין שהגיש ח"כ דוד ביטן. הצעת החוק שמכונה "חוק יאיר כץ" נועדה להגביל את תקופת ההשעייה של העובד מעבדותו.

צבי זרחיה 14:2216.07.18

עובדים בחברות ממשלתיות וברשויות המקומיות שיושעו מעבודתם, עקב הליכים פליליים כנגדם, יקבלו שכר מופחת של מחצית, למשך 3 חודשים בלבד מתחילת ההשעייה, לעומת 6 חודשים עד כה. כך החליטה היום (ב') ועדת הפנים של הכנסת שאישרה להצבעה בקריאה השנייה ושלישית הצעת חוק בעניין שהגיש ח"כ דוד ביטן (ליכוד).

 

 

 

עד כה עובד בחברה ממשלתית שהושעה עקב הליכים פליליים קיבל שכר מופחת למשך חצי שנה, אבל בעקבות החלטת הוועדה קוצרה התקופה לגבי עובדי חברות ממשלתיות ועובדים ברשויות המקומיות כאמור למשך 3 חודשים בלבד. יצויין שעובד מדינה שמושעה מתפקידו מקבל שכר יסוד למשך חצי שנה ורק לאחר מכן הוא מקבל את שכרו המלא, למעט החזר הוצאות רכב.

 

ח"כ דוד ביטן, יוזם ההצעה ח"כ דוד ביטן, יוזם ההצעה צילום: אלכס קולומויסקי

 

 

תיקון זה לחוק הוסכם עם נציבות שירות המדינה, בגופים ציבוריים בית הדין לעבודה יהיה רשאי לקבוע הוראות שכר בזמן ההשעיה.

 

הצעת החוק מכונה "חוק יאיר כץ" על שמו של יאיר כץ - מארגון העובדים בתעשיה האוירית שהושעה מעבודתו, והוחזר אליה, בעקבות חקירה פלילית. הצעת החוק נועדה להגביל את תקופת ההשעייה של העובד מעבדותו.

 

על פי הצעת החוק, אם הושעה עובד חברה ממשלתית או תאגיד, בשל חקירה פלילית שנפתחה נגדו, אם לא הוגשה בקשה של המעסיק לבית הדין לעבודה, לאחר 45 יום ההשעיה תבוטל.

 

ואולם, אם הוגשה בקשה כזו, ההשעיה תוארך ל-45 יום נוספים, אלא אם כן נתן בית הדין לעבודה צו אחר. רשאי בית הדין האזורי לעבודה להאריך תקופה זו לתקופות נוספות שכל אחת מהן לא תעלה על חצי שנה, אם מצא שאין זה נכון שהעובד המושעה ישמש בתפקיד בתקופת ההשעיה.

 

בעת הדיון , כשעו"ד איתמר הר אבן מרשות החברות הממשלתיות העיר כי הצעת החוק אינה עולה בקנה אחד עם מה שהחליטה ועדת שרים לחקיקה, (שלא לשנות את קיצור תקופת קבלת השכר המקוצץ) אמר יו"ר הוועדה ח"כ יואב קיש: "אני לא מחויב לוועדת שרים. מי שקובע זו מליאת הכנסת. במליאה, אם הקואליציה תצביע נגד, החוק לא יעבור. אנחנו מכינים חוק שהכי טוב לאזרחים. אני לא בובה של ועדת שרים לחקיקה".

 

יצויין שבתחילת הדיון אסר קיש על נציג היועץ המשפטי שנשלח לדיון להתבטא אלא רק להקשיב וזאת לאחר שבשבוע שעבר סירב היועץ המשפטי לממשלה אביחי מנדבליט לשלוח נציגים לדיון שקיימה הוועדה על ראש מח"ש יגאל ריטמן וחקירות רה"מ.

 

קיש אמר כי "היועץ המשפטי לממשלה אינו משיב לי לטלפון ומתייחס בזלזול לכנסת. כל עוד זו ההתנהלות, נציגיו לא ידברו בוועדת הפנים". לאחר הדיון ניגש קיש לנציג היועמ"ש, והדגיש בפניו שהעניין אינו אישי, והוא מצטער אם נגרמה לו אי נוחות מדבריו.

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x