$
בארץ

התנאי של משרד הביטחון להקמת מתקן התפלה: מנחת מסוקים

ל"כלכליסט" נודע שהמשרד מתנגד להקמת המתקן החיוני ליד מחנה שרגא, אלא אם רשות המים תישא בכל האחריות להקמת מנחת שיחליף את הקיים

אמיתי גזית 12:1816.07.18

מיקומו המדויק של מתקן ההתפלה הגדול שייבנה במדינה תלוי בהשגת הסכמות בין רשות המים למשרד הביטחון, כך נודע ל"כלכליסט".

 

למתקן ההתפלה יש שני מיקומים אפשריים - סמוך למחנה הצבאי שרגא בגליל המערבי או מזרחית לרגבה שבמטה אשר. בחודש מרץ האחרון הות"ל (ועדה לתכנון ובנייה של תשתיות לאומיות) נתנה אור ירוק לקידום התוכנית להקמת המתקן, שהתעכבה במשך שנים בשל התנגדות של המועצה האזורית מטה אשר להקמת המתקן בתחומה.

 

שר הביטחון אביגדור ליברמן שר הביטחון אביגדור ליברמן צילום: אוראל כהן

 

 

החלופה המועדפת על רשות המים והות"ל היא שטח של 100 דונמים שצמודים למחנה שרגא - שטח שעליו ישנו מנחת מסוקים שמשמש את המחנה. משרד הביטחון יסכים לוותר על השטח רק אם תימצא חלופה למנחת. במסמך שנשלח לות"ל בדצמבר 2017 ושהגיע לידי "כלכליסט" דרש משרד הביטחון כי רשות המים תהיה אחראית על איתור השטח החלופי, הכנת התוכניות, אישורן במוסדות התכנון והקמת המנחת החדש. באותו המסמך הבהיר משרד הביטחון כי תוקף ההסכמות מוגבל לשנתיים שבסיומן הוא אינו מתחייב לאפשר את הקמת המתקן. במילים אחרות, שעון החול מתקתק. אם בסופו של דבר חלופת שרגא תפול, מתקן ההתפלה יוקם בשטח השוכן מזרחית לרגבה.

 

על מנת להבטיח ששתי החלופות יהיו ברות מימוש, הות"ל החליטה באפריל האחרון לאפשר לרשות המים לפרסם הודעה על הכנת תוכניות לשתי החלופות. הודעה זו, לפי סעיף 78־77 בחוק התכנון והבנייה, מונעת מכל גורם שאינו רשות המים להוציא היתרי בנייה בשטחים המוכרזים, וזאת כדי למנוע התנגשות בין התוכנית של רשות המים להקמת מתקן ההתפלה לתוכניות בנייה אחרות.

 

 

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x