$
משפט

בן דב: "יש לי 92 מיליון שקל בבנק, רבע קניון באילת ופרויקט בת"א"

איש העסקים מבקש לבטל את צו העיקול הזמני לנכסיו בהיקף של 100 מיליון שקל וזאת מאחר שהוא "איש אמיד בעל יכולת פירעון מוכחת"

ענת רואה ותומר גנון 07:0316.07.18

איש העסקים אילן בן דב שבית המשפט המחוזי בתל אביב הוציא צו עיקול זמני לנכסיו בהיקף 100 מיליון שקל, טוען שיש לבטל את צו העיקול מאחר שיש לו בחשבון הבנק 92 מיליון שקל במזומן. בן דב הגיש בימים האחרונים בקשה לביטול צו העיקול והיא צפויה להתברר מחר (יום ג') בפני השופט חאלד כבוב. במסגרת בקשותיו שוטח בן דב, ששלוש חברות בשליטתו (סאני, סקיילקס וטאו) נקלעו בעבר להליכי חדלות פרעון והסדרי חוב, כי הוא איש אמיד מאוד, עתיר נכסים ומזומנים.

 

את צו העיקול הזמני נגד בן דב ביקש עו"ד אופיר נאור, המשמש כבעל תפקיד מטעם בית המשפט בחברת סקיילקס קורפוריישן. נאור הגיש ביוני 2017 תביעה ב-250 מיליון שקל נגד בן דב ובכירים בסיילקס וטען כי התרשלו, גרמו לפגיעה בקופת החברה הציבורית וביכולתה לעמוד בפירעון התחייבויותיה למחזיקי האג"ח שהובילו בסופו של דבר להסדר ואובדן כספי ניכר לחברה ולנושים.

 

את הצורך במתן צו עיקול ביסס נאור על הטענה שהיזם משה חוגג רכש מגרש של 5 דונם בכפר שמריהו מידי בן דב, תמורת 70 מיליון שקל, ויש חשש בין היתר שבן דב יבריח נכסים. השופט כבוב נעתר לבקשה של בן דב והורה על צו איסור פרסום למשך שבועיים, אך הם חלפו לפני מספר ימים.  

אילן בן דב אילן בן דב צילום: אוראל כהן

 

בבקשה לביטול צו עיקול שהגיש בן דב באמצעות עו"ד רון ברקמן הוא טוען שאין כל עילה להטיל עליו עיקולים כבדים כאלה. לטענתו בשנה שחלפה ממועד הגשת התביעה ועד לבקשת העיקולים לא חל כל שינוי שעשוי היה להצדיק את הגשת בקשת העיקול. "בן דב הוא איש אמיד, בעל יכולת פירעון מוכחת", נטען בבקשה לביטול העיקול.

 

את אמידותו הפיננסית מבקש בן דב להוכיח באמצעות פירוט שצירף לבקשה ובין היתר נאמר בו כי "בחשבון הבנק שלו בבנק המזרחי, שוכן לו לבטח, במועד זה, סכום נכבד של למעלה מ-92 מיליון שקל, ואף צפויים להתקבל בחשבון בימים הקרובים כ-6 מיליון שקל נוספים, ששוחררו מפיקדון כחלק מההסדר הדיוני עם בנק לאומי".

 

עוד טוען בן דב כי הוא מחזיק באמצעות חברה פרטית בשליטתו הבלעדית 25% מקניון מול הים באילת. "שווי הנכס כולו הוא למעלה ממיליארד שקל ושווי אחזקותיו של בן דב בנכס זה, בניכוי התחייבויות שונות על הנכס, הינו כ-119 מיליון שקל, דהיינו עולה לבדו על סכום העיקול המבוקש".

 

עוד נטען כי בן דב מחזיק באמצעות חברה פרטית בשליטתו המלאה, בנכס ברחוב יהודה הלוי בתל אביב שנרכש ב-2009. לדבריו הוא השקיע עד כה בפרויקט זה ללא מימון בנקאי סכום של עשרות מיליוני שקלים ושווי הדירות בפרויקט צפוי לעמוד על סכום גדול משמעותית מסכום ההשקעה.

 

עוד נטען כי זולת סכומים אלה מחזיקות חברות בשליטתו הפרטית של בן דב נכסים נזילים נוספים בבנקים ישראלים בהיקפים עצומים של עשרות מיליוני שקלים ומכאן שברשותו מזומן ונכסים בסכום העולה על הסכום בגינו התבקש העיקול ועולה אף על סכום התביעה במלואה.

 

"לאור האמור ברור כי גם בתסריט המחמיר והקיצוני ביותר שבו התביעה כנגד בן דב מתקבלת במלואה, רק נגדו וכל עשרות הנתבעים הנוספים בתביעה לא מחויבים בסנט בודד... גם בתסריט הקיצוני הזה אין חשש ליכולת הפירעון שלו", נטען.

 

מבדיקת "כלכליסט" עולה כי נגד בן דב מתנהלים הליכים משפטיים בהיקף של מאות מיליוני שקלים. בנוסף לתביעה שהגיש עו"ד נאור שסכומה הנטען 250 מיליון שקל, הוגשה נגדו במרץ 2017 תביעה בסכום 100 מיליון שקל עליה חתום עו"ד גיא גיסין, הנאמן להסדר הנושים של סאני. בנוסף ישנה תביעה בהיקף 88 מיליון שקל של בנק לאומי נגד בן דב שהוגשה ב-2013.

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x