המדינה לבג"ץ: "תיאומים מעכבים העברתו לישראל של איש עסקים שנכלא בארה"ב"
יובל מרשק, מבעלי השליטה לשעבר ביצרנית כלי הרכב המשוריינים התכוף, מרצה עונש מאסר של 30 חודשים בארה"ב לאחר שהורשע בהונאה של מערכת הסיוע הצבאית. הוא עתר לבג"ץ נגד שרת המשפטים והשר לביטחון פנים שאישרו את העברתו לישראל כבר לפני 3 חודשים. המדינה על העיכוב: "גורם בצד האמריקאי פרש מתפקידו"
"העברתו של העותר לישראל טרם יצאה מן הכוח אל הפועל בשלב זה, בשל מספר השלמות הכרחיות ותיאומים נדרשים מול הגורמים בארה"ב". כך טוענת המדינה בתגובה שהגישה לבג"ץ לעתירתו של יובל מרשק, מבעלי השליטה לשעבר ביצרנית כלי הרכב המשוריינים התכוף (כיום כארמור), המרצה עונש מאסר של 30 חודשים בארה"ב לאחר שהורשע בהונאה של מערכת הסיוע הצבאית האמריקאית.
- עתירה לבג"ץ: המדינה מעכבת השבתו לישראל של איש עסקים שנכלא בארה"ב
- 30 חודשי מאסר בפועל לישראלי שהורשע בארה"ב בהונאת מערכת הסיוע הצבאית
- יובל מרשק, מבעלי חברת התכוף לשעבר, הודה בהונאת מערכת הסיוע הצבאית האמריקאית
מרשק, שאמור להשתחרר בחודש ספטמבר, מחכה כבר למעלה משלושה חודשים להעברתו לישראל לריצוי יתרת עונשו. זאת למרות ששרת המשפטים איילת שקד, ושר הפנים גלעד ארדן, אישרו את הבקשה.
בעתירה מבקש מרשק מהשרים, הפרקליטות ושירות בתי הסוהר לקדם במהירות את העברתו לישראל, כאשר לדבריו היא מתעכבת פרק זמן לא סביר. בנוסף, העתירה, שהוגשה על ידי עוה"ד אירית באומהורן סתיו סער, מבקשת מבג"ץ לקבוע כי התנהלותה של המדינה בקשר לתיאום העברתו וביצועה "איננה סבירה באופן קיצוני".
לטענת המדינה באמצעות עו"ד פנחס גורט, עוזר ראשי במחלקת הבג"צים, היא עושה כל שביכולתה לקדם את ההעברה. היא מוסיפה שהעברתו של מרשק לישראל מתעכבת בין היתר לאור פרישתו של גורם בצד האמריקאי האמון על ההליכים.
מרשק הודה: רימיתי את הממשל האמריקאי
כתב אישום נגד מרשק הוגש לבית משפט פדראלי בקונטיקט כבר בינואר 2016, בעקבותיו הוסגר מבולגריה באוקטובר. מרשק הודה במסגרת הסדר טיעון בהונאת תוכנית הסיוע הזר אמריקאי (FMF), דרכה משקיעה ארה"ב מיליארדי דולרים לסיוע לממשלות זרות, ביניהן ישראל, במימון תחמושת ושירותים צבאיים אמריקאיים בלבד. כמו כן הוא הורשע בעבירות על חוק ההגבלים העסקיים בארה"ב. במסגרת הסדר הטיעון הוסכם בין הצדדים כי רשויות ארה"ב לא יתנגדו להעברתו להמשך ריצוי מאסר בישראל.
לפי הודאתו בבית משפט בקונטיקט הוא ביצע מספר עבירות הונאה בין השנים 2009-2013, ביניהן עבירה באמצעות דואר, שתי הונאות באמצעי תקשורת דיגיטלית והונאה משמעותית נוספת כנגד ארה"ב. בין היתר זייף מסמכים למכרז ביחד עם שותפים נוספים שקשרו יחדיו על מנת לקדם את הצעתו, על ידי יצירת מצג שווא כי המכרז תחרותי כשלמעשה אינו. בנוסף, מסר תצהיר כוזב למשרד ההגנה האמריקאי (DOD), שבו הצהיר כי אינו מקבל עמלות וכי אינו עושה שימוש ברכיבים שאינם אמריקאיים, כשלמעשה קיבל מרשק עמלות וביצע חלק מהשירותים מחוץ לארה"ב.