$
דעות

כסף מוסדי בדרך לשוק הקריפטו

בניגוד למשקיעים פרטיים ומספר קרנות גידור והון סיכון, המשקיעים המוסדיים העדיפו עד כה לשבת על הגדר בכל הנוגע להשקעות בשוק המטבעות הדיגיטליים; אלא ש-2018 מסתמנת כשנת מפנה שבה כסף מוסדי משמעותי ישטוף את התחום. הסיבות לפניכם

אלי מיזרוח 07:2406.07.18

2018 תהיה השנה שבה כסף מוסדי משמעותי ישטוף את שוק המטבעות הדיגיטליים, ולכך יש משמעות אדירה. סנונית ראשונה לכך ניתן לראות בהצהרה האסטרטגית של בנק ההשקעות גולדמן זאקס, שצפוי להפוך למוסד הפיננסי הגלובלי הראשון שיאפשר ללקוחותיו לסחור בחוזים עתידיים על הביטקוין.

 

גולדמן זאקס הוא לא היחיד. משקיעים מוסדיים נוספים מתחילים לחוות את תסמונת ה-Fear of Missing Out) FOMO), ובודקים מהו המועד הנכון ביותר עבורם להיכנס לשוק הזה. זאת על מנת שלא לפספס את הרכבת הלוהטת או לאפשר לאחרים להרוויח על חשבונם.

 

מדובר בשינוי מגמה לא מבוטל. בניגוד למשקיעים פרטיים ומספר קרנות גידור והון סיכון, עד כה המשקיעים המוסדיים העדיפו לשבת על הגדר, בניסיון להבין לאיזה כיוון מתפתחת כלכלת המטבעות הדיגיטליים הצעירה. אולם כאמור, השנה זה צפוי להשתנות. מדוע? הנה 5 מגמות שמעצבות את האקו-סיסטם החדש של שוק המטבעות הדיגיטליים, ולהערכתנו יובילו לכניסתם של משקיעים מוסדיים נוספיםלתחום:

 

1. עניין גובר מצד הרגולטורים. אין ספק כי כלכלת הקריפטו והמטבעות הדיגיטליים מחייבת אסדרה, ולכן כל התקדמות רגולטורית היא מבורכת. הרשות לניירות ערך בארה"ב (SEC), לדוגמה, מובילה את המאמצים הללו, מתוך שאיפה להבין את יסודות כלכלת הקריפטו ולמנוע הונאות בתחום המטבעות הדיגיטליים.

 

אומנם, יש רגולטורים שעדיין מקשים על פעילות שוק הקריפטו, אבל החלק הארי כבר מבין את הצורך בשוק כזה ואת היתרונות הנגזרים ממנו, ונוקט בצעדים אקטיביים כדי להבין, למפות ולבסוף להסדיר את השוק החדש הזה. אסדרה כזו תייצר מסגרת עבודה מוסכמת ומוגנת, שתאפשר לחברות ומשקיעים מוסדיים להצטרף גם לחגיגה.

 

2. התפתחות של מרכזי עוצמה פיננסית. בדומה לשינויים אחרים שהתחוללו בסקטור הפיננסי, לא מעט מדינות מתחרות ביניהן על מנת להיות הראשונות בשוק כלכלתה קריפטוו למצב את עצמן כ'האב' פיננסי חדש והמרכז של העתיד. כך, שוויץ (בירת ה-ICO), יפן (שאחראית ל-50% מהמסחר במטבעות הדיגיטליים), סינגפור, גיברלטר ולאחרונה גם מלטה, מפתחות סביבההמעודדת כניסה של מספר רב של שחקנים ומפתה אותם עם הבטחה להגנה רגולטורית, סביבה נוחה לעסקים ושיעורי מיסוי אטרקטיביים.

 

 

ביטקוין ביטקוין צילום: Getty

 

התחרות הבריאה הזו מעודדת צמיחה נוספת של שחקנים בתחום, ויותר מכך – היא מציעה להם את המטריה הרגולטורית לה הם זקוקים על מנת לספק שירותים פיננסיים למשקיעים המוסדיים.

 

3. היווצרות ספקי שירות גדולים, אמינים ויציבים. כלכלת הקריפטו נשענת על ספקי שירותים פיננסיים, כגון בורסות למסחר וספקי נזילות. אומנם, הרקע, הכישורים והתשתיות של רבים מהספקים הללו מוטלת עדיין בספק, אבל אנחנו כבר רואים קונסולידציה של ספקים בתחום הזה.

 

אנחנו מעריכים שבעתיד הנראה לעין ייווצרו שחקנים חדשים ומהימנים, כדוגמת Circle שרכשה את בורסת המסחר Poloniex תמורת 400 מיליון דולר והפכה לאחת השחקניות הגדולות ביותר בתחום. אלו יעניקו למשקיעים המוסדיים את האמון לו הם זקוקים על מנת להיכנס למרחב החדש הזה.

 

4. נגישות גבוהה יותר לנכסי קריפטו. נכסי המטבע הדיגיטלי סבלו מהרגע הראשון מבעיות של נגישות, שכן מדובר בתחום צעיר, והפלטפורמות והמוסדות ההכרחיים לתפעול תקין של השוק הזה עדיין לא מבוססים. אולם, כבר עכשיו ניתן לזהות בסימני התקדמות משמעותיים שמרמזים על עתיד ורוד.

 

כך, ניתן כבר לסחור בחוזים עתידיים בבורסות המרכזיות, בנקים משמעותיים נכנסים לתחום ובורסות גדולות השיקו חשבונות ופלטפורמות המיועדות במיוחד למשקיעים מוסדיים (Coinbase היא דוגמה אחת לכך). הצעדים הללו טומנים בחובם את ההבטחה להקל על משקיעים מוסדיים להיכנס לתחום ההשקעות בקריפטו.

 

5. פופולריות ה-ICO. הנפקות ICO, בהן חברות סטארט-אפ מנפיקות מטבע דיגיטלי משלהן ומגייסות באמצעותו הון, הזרימו כבר הרבה מאוד כסף לחברות טכנולוגיה. אומנם, משקיעים מוסדיים רבים משקיעים בסקטור הטכנולוגי באמצעות קרנות הון סיכון או השתתפות בהנפקות ציבוריות, אבל בכל הנוגע ל-ICO הרי שהם נשארו לגמרי מחוץ למשחק, ולכך יש משמעות פיננסית אדירה. לראיה, ברבעון הראשון של 2018 בלבד גויסו ב-ICO למעלה מ-6 מיליארד דולר – הון לא מבוטל שלמשקיעים המוסדיים, כאמור, אין בו כמעט חלק.

 

להערכתנו, לחץ מצד המשקיעים המוסדיים, שרוצים להבטיח שהם לא יידחקו החוצה מהשקעות בתחום הטכנולוגי, יוביל לכך שקרנות הון סיכון ובתי השקעות יאמצו פרקטיקות יישומיות גם בתחום הזה ויאפשרו למשקיעים מוסדיים, גם אם לא באופן ישיר, להזרים כמויות גדולות של הון לסקטור החדשנות הטכנולוגית מבוססת הבלוקצ'יין.

 

כמו בכל תחום פיננסי חדש, בעתיד הקרוב אנחנו נראה השקעות חדשות בתחום הקריפטו - בתשתיות, כישורים, שותפויות ושיווק. זה ייקח זמן וכמובן כסף, אבל הכיוון הוא ברור: לא מעט שחקנים המודעים למגמות שציינו כאן החלו כבר לבצע את ההשקעות הללו, ואלו שעוד לא התחילו נמצאים בסכנה ממשית לפתח את תסמונת ה-FOMO, וסביר כי ילכו בעקבותיהם.

 

השאלה המעניינת שנותרה בעינה היא מי יהיה זה שישכיל לפעול במהירות וייהנה מיתרונות הראשוניות (ויש לא מעט כאלה), ומי יהסס להיכנס לשוק הקריפטו ויתעורר מאוחר מדי.

 

הכותב הוא מומחה לכלכלת בלוקצ'יין ומייסד שותף של Silver Castle, בית השקעות למטבעות דיגיטליים

בטל שלח
    לכל התגובות
    x