לראשונה בתולדותיה: פרוטרום נסוגה מעסקה בארגנטינה עקב קריסת הפסו
חברת הטעמים הסכימה במרץ השנה לרכוש שתי חברות ארגנטינאיות, ומאז קרס הפסו בלמעלה מ-26% מול הדולר; אחת החברות מוכרת לשוק הארגנטינאי במטבע המקומי, מה שהיה מייצר אתגרים עסקיים מורכבים לפרוטרום
אחרי המהלומה בסוף השבוע במונדיאל, השם ארגנטינה לא מתקשר הבוקר (א') עם הצלחות. עקב המשבר החריף שהתבטא בין היתר בקריסת מטבע הארגנטינאי בחודשים האחרונים נסוגה חברת פרוטרום מעסקה, לראשונה בתולדותיה, שנועדה לרכוש חברה מקומית.
- אורי יהודאי יקבל בונוס של 20 מיליון דולר על מכירת פרוטרום
- נסיגה מעסקת IFF תעלה לפרוטרום 191 מיליון דולר
- פרוטרום בדוח ראשון אחרי האקזיט: הרווח הרבעוני זינק ב-35%
ההתקשרות לרכוש שתי חברות ארגנטינאיות
בשם מרואר (Meroar) ומרוארומס (Meroaromas), שעליה הודיעה פרוטרום בחודש מרץ השנה, היתה אמורה להגיע לסיום (קלוזינג) לקראת אוקטובר הקרוב.
מדובר היה בעסקה לרכישת 70% מהחברות, במתווה שגם הוא אינו שגרתי בסגנון הרכישות שביצע נשיא ומנכ"ל פרוטרום אורי יהודאי. בדרך כלל נהג יהודאי לרכוש חברה ולהתחיל את המיזוג ברגע הרכישה, ואולם בעסקה המדוברת היה מרחק זמן של מספר חודשים בין החתימה לסיום העסקה.
פרוטרום בניהולו של יהודאי עסקה באופן אינטנסיבי ברכישת חברות קטנות ברחבי העולם, דבר שסייע להגדלת שווי השוק שלה בהיקפים עצומים במשך השנים שיהודאי ניהל אותה. זו הפעם הראשונה שבה פרוטרום נסוגה מעסקה, והיא נובעת כך נראה מהתנאים הכלכליים הקשים ששוררים כעת בארגנטינה.
שני הצדדים לעסקה הגיעו להסכמה הדדית על ביטול העסקה ללא הוצאות לאף אחד מהצדדים. בדיווח למשקיעים ציינה פרוטרום כי "מאז חתימת העסקה חל שינוי משמעותי בסביבה העסקית בארגנטינה, כולל פיחות משמעותי במטבע המקומי". מדובר בפיחות של למעלה מ-26% בפסו הארגנטינאי מול הדולר בתקופה של פחות מחודשיים.
כיוון שמרואר מייבאת את המוצרים שלה לשוק הארגנטינאי בדולרים ומוכרת במטבע המקומי, יהיה לה קשה לעדכן את המחירים המקומיים בהתאם, דבר שהיה מייצר אתגרים עסקיים מורכבים לפרוטרום.
פרוטרום עצמה מתמזגת לתוך חברת IFF, שרכשה אותה תמורת 6.4 מיליארד דולר. העסקה הזו צפויה להשלמה עד לחודש פברואר 2019. לפי ההערכות גם ב-IFF רואים באותו אופן את ביטול העסקה בארגנטינה.