שלי הוד-מויאל מציגה תחנות ברזומה
הוד-מויאל יזמית ושותפה־מייסדת של Angels ושל קרן iCapital מסבירה איך הגיעה לכאן
השכלה
2004: לימודי סומלייה ותרבות יין, ASA
2005–2006: תואר ראשון בפילוסופיה וכלכלה, האנטר קולג', ניו יורק
2014–2015: תואר שני במינהל עסקים, קלוג־רקנאטי
ניסיון מקצועי
2007–2008 מנהלת תיקי השקעות, UBS
2008–2010 אנליסטית מחקר, אווניו קפיטל
2011–2013 בנקאית השקעות, גולדמן־זאקס
2014 מייסדת iAngels, פלטפורמה להשקעות הון סיכון
2017 מייסדת שותפה ב־iCapital, קרן להשקעות בטכנולוגיות בלוקצ'יין ומטבעות דיגיטליים
מה למדתי
1. עד שאת לא נכווית, את לא מבינה שהחלטות צריך לקבל אחרי ניתוח. פעם נתתי לאינטואיציה יותר משקל, עם הזמן למדתי לנטרל את נטיות הלב ולתת יותר משקל לעובדות. אני אנליסטית בנשמה.
2. האופי חשוב יותר מכל דבר אחר. יש הרבה טאלנטים מוכשרים, טכנולוגיים, מתמטיים — אבל חשוב הרבה יותר להיות מישהי עם אטיטיוד, עם רעב, רצון להשתפר, ללמוד ולעבוד. כישרון הוא רק 20%, ואישיות היא כל היתר.
אחרי הצבא נסעתי לארה"ב, עבדתי במסעדה ונחשפתי לתרבות היין, והחלטתי ללמוד את התחום. אחרי שנה אמרתי, אם אני כבר כאן, אעשה תואר. התחלתי מפילוסופיה אבל אבא שלי אמר "תהיי פרקטית", אז הוספתי כלכלה וגיליתי שאני נהנית. סיימתי בהצטיינות.
אחרי התואר התגלגלתי לעבודה בבנק ההשקעות UBS, אבל לא התפתחתי שם. בקיץ 2008 חליתי, הייתי חלשה מאוד, ולא איתרו מה יש לי. זה היה ווייק־אפ קול: החיים קצרים, תעשי משהו שמרגש אותך. החלטתי לחתוך, אף שהכלכלה בדיוק קרסה באופן מפחיד. הייתי שלמה עם עצמי.
הגעתי לקרן הגידור אווניו קפיטל, שמשקיעה בחברות במצוקה, כשכולם היו במצוקה. עבדתי עם מנהלת תחום הבנקים והפיננסים. בתוך שנה ההשקעות בתחום גדלו פי ארבעה. ישבתי על רכבת הכלכלה בתקופה מרתקת.
את השותפה שלי, מור אסיא, הכרתי בניו יורק. מתישהו היא הציעה שנקים עסק בצומת שבין הייטק להשקעות. אני אהבתי את העבודה בגולדמן־זאקס והייתי בהיריון מתקדם, וזה נראה לי משוגע, אבל אחרי שילדתי זה הדליק אותי. הקמנו את iAngels, שמאפשרת לאנשים מהשורה להשקיע בסטארט־אפים.
שתינו אמהות, למור יש ארבעה ילדים, ואצלי הרביעי בדרך. קידום נשים חשוב לנו. נשים הן שני־שלישים מהעובדים שלנו. בכל שנה יש שלוש לידות במשרד, ויודעים להכיל את זה. אנחנו שמות דגש לא על שעות במשרד, אלא על תוצאות.
המשקיע הראשון שגייסנו מחוץ למשפחות היה גיגי לוי, אחד האנג'לים המקושרים בישראל. הוא אתגר אותנו והיה ביקורתי. כשהוא החליט להשקיע הופתענו מאוד. הוא נתן חותם של אמינות, שהיה סיפתח שאחריו הגיעו אחרים. היום אנחנו מנהלות 140 מיליון דולר של 20 אלף משקיעים.
לפני כשנה הקמנו את iCapital, קרן להשקעות בתחום הבלוקצ'יין, הטכנולוגיה שבבסיס מטבעות דיגיטליים. בסוף 2017 השוק חווה נהירה לא רציונלית; לי היה ברור שזה תיקון, אבל גם שיש עוד המון מקום לצמיחה. השוק יבשיל רק בעוד עשור.