עובדי אגוד לבעלי השליטה: "מוכנים לבצע צעדי התייעלות משמעותיים"
במהלך החודשים האחרונים שבהם המתינו הבעלים, הבנקים והעובדים להחלטת רשות ההגבלים שפסלה את המיגוז עם מזרחי טפחות, ועד העובדים הורה להקפיא את פעולות השיווק בבנק כמחאה
עובדי בנק אגוד הודיעו לבעלי השליטה בבנק על נכונותם לבצע צעדים משמעותיים להתייעלות וקוראים להם לשוב ל'משא ומתן ישיר ללא מתווכים".
- רשות ההגבלים משיבה לחדוה בר: אין היתכנות לבנק דיגיטלי בישראל
- האפשרויות שעומדות בפני בנק אגוד: להשתפר, להימכר, או להיסגר
- בעלי השליטה באגוד צפויים לערער על פסילת המיזוג עם מזרחי טפחות
המכתב של ועד הפקידים נשלח על רקע העובדה שלעת עתה לא ימוזג אגוד אל מזרחי טפחות, לאחר שרשות ההגבלים העסקיים פסלה את המיזוג.
היום פורסמו נימוקי הרשות, מה שיאפשר לבעלי השליטה לממש את רצונם להגיש ערער לבית הדין להגבלים. אך מדובר במהלך שצפוי להיארך כשנה ולכן בשנה הקרובה נדרש אגוד לבצע צעדי התייעלות משמעותייים. המפקחת על הבנקים דורשת מאגוד, כמו יתר הבנקים, להציג תוכנית התייעלות רב שנתית ששתכלול צמצום הוצאות השכר.
במכתב מציין ועד הפקידים כי "למרות אי הוודאות ומצוקת העובדים החלטנו לחזור לשווק במלוא המרץ". במהלך החודשים האחרונים בהם המתינו הבעלים, הבנקים והעובדים להחלטת הרשות, וועד העובדים הורה להקפיא את פעולות השיווק בבנק - כצעד מחאתי.
במכתב מציין הוועד את מאמציו ושיתוף הפעולה שלו שהביאו לצמצום מצבת העובדים ב-20% - 240 עובדים בין השנים 2016-2012.
באגוד כ-1,300 עובדים. הבנק סובל מרמת יעילות נמוכה בין היתר משום ששכרם של עובדיו צמוד להסכם השכר של עובדי בנק לאומי, שנהנים מהצמדה שנתית של כמעט 4% מתוקף מנגנון 'הטייס האוטומטי'. אלא שבנק לאומי מציג ביצועים משופרים בהרבה מזה של בנק אגוד.