$
בארץ

שאול מרידור מאותת לממשלה: למרות נתוני הצמיחה החיוביים - יש לשים לב לנורות האזהרה

הממונה על התקציבים באוצר בכנס אלי הורוביץ לכלכלה וחברה: "אסור לנו לשכוח שהאחריות הפיסקלית שלנו, והצורך בלעשות רפורמות, גם כשהן קשות, בתקופות שגשוג, הן צורך קיומי"

עמרי מילמן 11:1519.06.18
הממונה על התקציבים, שאול מרידור, אמר בכנס אלי הורוביץ לכלכלה וחברה לאותת לממשלה של המכון הישראלי לדמוקרטיה כי למרות נתוני הצמיחה החיוביים והירידה המתמדת באבטלה עליה לשים לב לנורות האזהרה. "אני רוצה להזכיר לכולנו מה יכול להיות. אנחנו שמחים שהמשק צומח כמעט 20 שנה, אבל זה מעמעם לכולנו את הזיכרון שיכול להיות משהו אחר, כשזה קורה אין התרעה לפני. מי שזוכר את שנת 2000 סיימנו את השנה עם צמיחה גבוהה ושנה אח"כ כבר צמיחה שלילית" אמר מרידור.

 

 

 

מרידור הוסיף, כי "לדבר הזה משמעויות גדולות. כשיש משבר עלויות המימון שלנו גבוהות מאד. ב-2002 המשבר בשוק ההייטק העולמי והאינתיפאדה הביאו לעליות גדולות במחירי הגיוס שלנו. המשמעות המיידית של זה היא שאנחנו משלמים הרבה יותר על מימון, גם על החוב הקיים וגם נצטרך עוד חוב".

 

"אסור לנו לשכוח שהאחריות הפיסקלית שלנו, והצורך בלעשות רפורמות, גם כשהן קשות, בתקופות שגשוג, הן צורך קיומי, גם אם אם נתפתה לא לריב עם מי שצריך, נרד במדרון שלצאת ממנו יהיה מאד כואב".

 

שאול מרידור שאול מרידור צילום: אוראל כהן

 

 

לגבי הצורך לשפר את ההון האנושי אמר מרידור כי, "דובר המון על ההייטק, רואים את המחסור, שמתבטא בעלייה דרמטית בשכר, אנחנו נמצאים בתעסוקה כמעט מלאה במשק, אך בהייטק זה חמור עוד יותר. במבחנים בינלאומיים, בחצי העליון אנחנו דומים לממוצע של ה-OECD, דומים. לא יותר טובים או יותר מוכשרים. אך הבעיה מתחילה למטה, שם ישראל נמצאת במקום רע מאד ביחס לממוצע של ה-OECD, חצי מפוטנציאל העבודה של המשק הישראלי, זה המצב שלו. ישראל נמצאת במקום רע מאד ביחס ל-OECD, אנחנו אוהבים לחשוב על עצמנו כעם הספר וככלכלה משכילה. האוכלוסיה החרדית נמצאת מבחינת פערים יותר מהממוצע בישראל. יש לנו המון עבודה, זה לא רק תוספת תקציב, זה המנגונים, היכולת שלנו לבצע מהר".

בטל שלח
    לכל התגובות
    x