$
בארץ

בלעדי לכלכליסט

"היקף העבירות של אלבר עולה על רבע מיליארד שקל"

לפני 3 שנים החלה רשות המסים לחקור חשד שעבירות שעשתה החברה ביבוא 1,500 מכוניות אפשרו לה להעלים מס במיליוני שקלים. כעת חושדים שמספר המכוניות ומחירן היו גבוהים יותר. באלבר מלינים: החקירה נגררת, ונכסים שלנו עדיין מחולטים

עמרי מילמן 06:4718.06.18

שלוש שנים אחרי תחילת החקירה בפרשת העלמת המס של אלבר, ברשות המסים הגיעו למסקנה שהיקף העבירות היה כפול משנחשד בתחילה. בחקירה שנחשפה ב"כלכליסט" בקיץ 2015 נבדק החשד שאלבר התחמקה מתשלום מס בגובה 25 מיליון שקל על יבוא של כ־1,500 כלי רכב, תוך שימוש במסמכים מזויפים. כעת חושדים ברשות המסים שמספר המכוניות המיובאות שקשורות לעבירת המס היה גדול יותר, 1,844, וכן שערכן היה גבוה מהערכות קודמות ‑ ולפיכך ההיקף הכולל של הפעילות שעליה לא שולם מס לא היה 150 מיליון שקל, אלא כ־280 מיליון שקל.

 

 

 

עורכי הדין של החברה שרון כהנא ואילן סופר טוענים שהצהרה זו מנוגדת להצהרת רשות המסים המקורית. בנוסף, הם מלינים כי חרף התמשכות החקירה, הרשות מסרבת לפרסם את טיבן המדויק של החשדות שמיוחסים לאלבר.

 

אלי אלעזרא בעל השליטה באלבר אלי אלעזרא בעל השליטה באלבר צילום: נמרוד גליקמן

 

לפי החשדות המקוריים, באפריל 2014 החלה אלבר לייבא מארה"ב ביבוא מקביל כלי רכב מתוצרת הונדה, טויוטה ולקסוס, אך הציגה לרשויות בישראל מסמכים מזויפים כאילו נרכשו מחברה אמריקאית העוסקת במסחר ברכב, שעה שבפועל הם נרכשו מסוחרים שאינם מורשים.

 

בפרשה נעצרו מנכ"ל החברה אורן אלעזרא וסמנכ"לית הכספים אירית פרנקו, והוצאו צווים לחילוט נכסים של אלבר. לאחרונה ביקשו ברשות המסים להאריך בפעם השישית את תוקף הצווים המאפשרים לרשות לתפוס חלק מרכוש החברה. במסגרת הסכמות בין רשות המסים לאלבר שוחררו עד כה כ־300 כלי רכב שהוגדרו על ידי רשות המסים כמוברחים לצורך מכירתם בחו"ל, בכפוף להפקדת ערבות בנקאית של 24 מיליון שקל.

 

עורכי הדין של אבלר טוענים שהתארכות ההחזקה בנכסי אלבר "פוגעת פגיעה קשה בפעילות החברה ובזכות הקניין שלה". בתגובה שניתנה לבית המשפט הם כותבים: "החקירה בענייננו מתנהלת למעלה משלוש שנים ואין כל צפי לסיומה. בשלב זה, כל הגורמים הרלוונטיים כבר נחקרו, החשש לשיבוש נמוך עד אפסי, והפגיעה בזכויות החוקתיות של המשיבה, הנגרמת מחלוף הזמן, אינה מידתית ואינה נסבלת".

 

נציג מע"מ מכס חיפה עו"ד רונן הרשקוביץ טען כי מאחר ש"היקף העבירות המיוחסות למשיבה מסתכם ביותר מ־250 מיליון שקל, כאשר בפועל נתפסו שני נכסים ברישום בלבד ששוויים המוערך, בניכוי המשכנתא הרובצת עליהם, הינו כ־60 מיליון שקל בלבד. לכן בשלב זה היקף העבירה גבוה לאין שיעור משווי הנכסים שנתפסו. היקף התפיסה המינימלי מעיד שהמבקשת נקטה באיזונים הנדרשים להפחית למינימום את נזקי המשיבה, שכן לא נתפסו חשבונות בנק של החברה, בעליה או מנהליה, לא נתפסו נכסים נוספים של החברה ואף לא, בשלב זה, נכסיהם הפרטיים של החשודים."

 

אתמול קבע שופט בית משפט השלום בחיפה זיו אריאלי כי רשות המסים תגיש בקשה חדשה להארכת תפיסת הנכסים של החברה, שתהיה בה "התייחסות מפורטת יותר לחשדות המיוחסים לחברה והיקף העבירות המיוחסות".

 

מאלבר נמסר: "נושא גובה הנכסים התפוסים מתברר כעת בבית המשפט ולא בכלי התקשורת. החברה סומכת את ידיה על תום הלב של הרשויות ובטוחה כי הן תגענה לחקר האמת".

בטל שלח
    לכל התגובות
    x