ווייז הפרה פרטיות ונקנסה בכ-100 אלף שקל
הפרת פרטיות חמורה של וייז זוהתה, והסתיימה בפשרה שאושרה בבית המשפט המחוזי בתל אביב. התובע הגיש תביעה ייצוגית על 100 מיליון שקל נגד החברה. ההפרה נגרמה כאשר שני "חברים" בפייסבוק, ראו באופן הדדי את זמן ההגעה המשוער של כל אחד, ליעד הנסיעה. וייז הכירה במחדל וטענה שבכוונתה לפתור את הבעיה ולהקדים בכך את כניסת תקנות ההגנה על הפרטיות של האיחוד האירופי שנכנסו לאחרונה לתוקף
הפרת פרטיות חמורה של וייז זוהתה, והסתיימה בפשרה שאושרה בבית המשפט המחוזי בתל אביב. התובע דביר אינדיג, מנכ"ל חברת בריקסון, הגיש באמצעות עו"ד דקל קרבר תביעה ייצוגית על 100 מיליון שקל נגד וייז. ההפרה נגרמה כאשר שני "חברים" בפייסבוק, ראו באופן הדדי את זמן ההגעה המשוער של כל אחד, ליעד הנסיעה.
- פורד תשלב את ווייז בכל מכוניותיה
- "מה ש-Waze עושים בתנועה אנחנו עושים לגלישה האלחוטית"
- תופסים טרמפ על הרשת: תעשיית הנסיעות השיתופיות של ווטסאפ ופייסבוק
בעת השיתוף, מוצג על גבי מפת הניווט של כל אחד מהם סרגל ולצדו תמונת החבר, וכן זמן הגעה המשוער שלו אל יעד הנסיעה המשותף. למשל, סיפרת לאשתך שאתה נוסע לירושלים, אבל נסעת למקום אחר, יש סיכוי שהיעד החדש שביקשת להסתיר יגיע אליה באמצעות חבר משותף של שניכם שנסע לאותו יעד אליו נסעת. זו לא הפרה בוטה של פרטיות אלא כזו שיכולה גם להיגמר בכי רע.
נכון שיש אפשרות למשתמש להסיר את פרטי השתתפותו, אבל ברירת המחדל של המערכת היא להציג את פרטי הנסיעה וההגעה. וגרוע מזה, ברירת המחדל מתאפסת בכל פעם מחדש ובכל פעם חייבים להסירה.
וייז הכירה במחדל הזה, ובאמצעות בא-כוחה עו"ד חגי דורון ממשרד ש. הורוביץ, טענה שבכוונתה לשנות, לפתור את הבעיה ולהקדים בכך את כניסת תקנות ההגנה על הפרטיות של האיחוד האירופי שנכנסו לאחרונה לתוקף. כבר במהלך המגעים בין הצדדים הודיעה וייז כי שינתה את ברירת המחדל בתוכנת האפליקציה בכל הנוגע לשימוש במצב "בלתי נראה" כך שהוא נותר פעיל עד לביטולו על ידי המשתמש.
השופטת רחל ברקאי נתנה תוקף ל"הסתלקות המתוגמלת" מהתביעה. "התובע, בתביעתו זו, הניח תשתית לקיומה של עילת תביעה לכאורה. בנוסף, השינוי שנעשה בתוכנת האפליקציה ואשר עוד צפויה לעשות בהתאם להצהרת הנתבעת, מלמדנו שהתובענה הייצוגית ובקשת האישור שלצדה, הביאו תועלת לחברי הקבוצה על דרך של קביעת ברירת מחדל המבטיחה את פרטיותו של המשתמש אלא אם ויתר עליה ולא להיפך , כפי שהיה בעבר".
השופטת פסקה למבקש אינדיג 24 אלף שקל ושכר טרחה לבא כוחו קרבר 70 אלף שקל.