$
משפט

בעלי קרקע שנאבקו במינויו של כונס ייאלצו לשלם לו שכר טרחה של 400 אלף שקל

54 בעלי הקרקע שעו"ד אשר נוטוביץ נכפה עליהם ככונס ייאלצו לשלם לו שכ"ט גבוה ובתמורה הוא ישלים את עבודתו

ענת רואה 08:0203.06.18

54 בעלים של קרקע שנאבקו תקופה ארוכה במינויו שלעו"ד אשר נוטוביץ לכונס ייאלצו לשלם לו 400 אלף שקל שכר טרחה.

 

עו"ד נוטוביץ, בעלה של השופטת המחוזית עירית וינברג־נוטוביץ, מונה במרץ 2017 ככונס נכסים על קרקע בגבעת שמואל. זאת בקשר לסכסוך בין עשרות בעלים של הקרקע שמחציתם פנתה לבית המשפט בדרישה לבצע פירוק שיתוף. על המינוי הורה השופט אריאל ברגנר מבית משפט השלום בפתח תקווה. עצם המינוי שנעשה מיוזמתו של השופט עורר תהיות, מאחר שאשתו של עו"ד נוטוביץ מכהנת בבית המשפט שמשמש ערכאת ערעור על השופט ברגנר. ההחלטה של השופט ברגנר לכפות את נוטוביץ על בעלי הקרקע הציתה מאבק משפטי שבמסגרתו ניסו התובעים במשך חודשים ובאמצעות משרד נשיץ ברנדס המייצג אותם "להיפטר" מנוטוביץ ואף הצליחו לגייס חלק מהנתבעים שתמכו בהם. לאחר שבקשות שהגישו נגד הכונס לא הועילו, הגיעו התובעים והנתבעים להסכמה למחיקת ההליך כולו לאלתר, כך שעבודתו של נוטוביץ תופסק.

 

השופט אריאל ברגנר. הפציר בצדדים לפנות לגישור השופט אריאל ברגנר. הפציר בצדדים לפנות לגישור צילום: אתר בתי המשפט

 

נוטוביץ הגיב בהגשת דרישת שכר טרחה עצומה בהיקף של לא פחות מ־1.2 מיליון שקל, בטענה שמגיע לו לקבל 60% מהשכר שאותו היה מקבל לו היה משלים את עבודתו ומוכר את הקרקע ב־100 מיליון שקל. החישוב התבסס על טענת נוטוביץ שאם היה משלים את העבודה, היה זכאי ל־2 מיליון שקל. בעלי הקרקע טענו שנוטוביץ ראה לנגד עיניו רק אינטרס אחד "כיצד ימלא את כיסו במצלצלין" ודרשו לחקור אותו בבית המשפט.

 

השופט ברגנר הפציר בצדדים לנסות להעביר את המחלוקות לגישור. לבסוף הסכימו התובעים לגישור והושגו הסכמות שלפיהן הם ישלמו לנוטוביץ 400 אלף שקל ומע"מ ובתמורה הוא יידרש להשלים את העבודה. בגישור יוצג נוטוביץ באמצעות עו"ד צחי פלג. המגשר הוא עו"ד ערן יוליס.

 

מדוברות בתי המשפט נמסר, "החלטות בית המשפט מדברות בעד עצמן. יש לציין כי גובה שכר הטרחה שהתבקש ולא זהות הכונס הייתה מרכז המחלוקת".

בטל שלח
    לכל התגובות
    x