ישראל עלתה למקום 21 במדד התחרותיות של מכון המחקר השוויצרי IMD
ישראל דורגה במקום הראשון בסעיף החדשנות העסקית, במקום הראשון בסעיף השקעה במו"פ כ-1% מהתוצר, במקום השני בסעיף מחקר מדעי. בסעיף המודד את עמידות המשק במשברים בינ"ל, ישראל מדורגת במקום 4 לעומת מקום 7 בשנת 2017
כלכלת ישראל דורגה השנה במקום ה-21 (לעומת 22 אשתקד) מבין 63 מדינות מפותחות. כך מסר הערב (ה') איגוד לשכות המסחר, המייצג את מכון IMD בישראל. מדובר בעלייה של מקום אחד ועל רמה דומה ב-4 השנים האחרונות.
המדד שמתפרסם מדי שנה מדרג 63 מדינות ע"פ פרמטרים כלכליים שונים ומתבסס על נתונים שנאספו מגופים עסקיים בעולם כאשר המדד בוחן את ביצועי המדינות ע"פ 4 פרמטרים: חוסן כלכלי, יעילות העסקים, מערכות התשתיות ויעילות ממשלתית.
מניתוח הנתונים עולה כי חוזקה של כלכלת ישראל לא השתנה לעומת שנים עברו ומתבטא בדירוגה במקום הראשון בסעיף החדשנות העסקית; במקום הראשון בסעיף השקעה במו"פ כ-1% מהתוצר; במקום השני בסעיף מחקר מדעי; בסעיף המודד את עמידות המשק במשברים בינ"ל, ישראל מדורגת במקום 4 לעומת מקום 7 בשנת 2017.
מנגד, הדירוגים הנמוכים של ישראל מתבטאים בדירוג במקום 41 בזמן הנדרש לפתיחת עסקים, לעומת 42 בשנת 2017; בדירוג יוקר המחיה ישראל נמצאת במקום 52, ללא שינוי מאשתקד; בסעיף יצוא סחורות כ-1% מהתוצר ישראל מדורגת במקום ה-51 לעומת 46 ב-2017; בסעיף מחירי הדלק ישראל נמצאת במקום ה-58 לעומת 62 אשתקד.
על מנת לשפר את מעמדה בשנים הבאות, ב-IMD מציינים כי על ישראל להתמודד עם האתגרים הבאים: הפחתת העומס הביורוקראטי והרגולטורי תוך יישום מסקנות RIA, האצת רפורמות במגזר הציבורי, צמצום הפערים הכלכלים בחברה ושמירה על המשך הצמיחה.
אוריאל לין, נשיא איגוד לשכות המסחר: "אסור להתבשם בהישגים. קובעי המדיניות רתוקים מדי למגזרי התעשייה וההיי-טק ומתעלמים מתרומתו המרכזית של מגזר המסחר והשירותים העסקי לכלכלה ולתעסוקה. מגמת ההכבדות המוטלת על המגזר העסקי, עודף הרגולציה ואפליית המס הזועקת מול היבוא האישי, פוגעים קשות בסקטור העסקי המייצר את עיקר מקומות העבודה במשק".
בראש הדירוג העולמי מופיעות: ארה"ב, המדורגת ראשונה, ואחריה הונג קונג, סינגפור, הולנד, שוויץ ודנמרק. בתחתית הדירוג ממוקמות: קולומביה, אוקראינה, ברזיל, קרואטיה, מונגוליה ו-ונצואלה, המדורגת אחרונה.