חברת החשמל תחדש את מאמציה לפתיחת חוזה הגז כבר ב-2019
כך לפי הכרזתו של יו"ר החברה יפתח רון טל בשבוע שעבר, שמכוון להקדמת הורדת המחיר שנקבעה במקור ל-2021; אולם החברה תתקשה להשיג זאת במהלך חד צדדי
בכירי חברת החשמל יחדשו את מאמציהם לפתוח את חוזה הגז מול מאגר תמר כבר בשנת 2019, כך הכריז יו"ר דירקטוריון החברה יפתח רון טל ביום חמישי האחרון.
- החשכ''ל לשעבר: "הרפורמה בחברת החשמל היא שוד הקופה הציבורית"
- הוצגה הרפורמה בחברת החשמל; שטייניץ: משקי בית יוכלו להתחבר לתחנות כוח פרטיות
- חברת החשמל לוועדים: קביעות לעובדים הזמניים
ההצהרה של רון טל מוכרת למשק האנרגיה, כשלדבריו בשלו התנאים לפתיחה בהסכמה של החוזה כך שנקודת הורדת המחיר שנקבעה במקור לשנת 2021 תוקדם.
חברת החשמל חתמה ב-2012 על חוזה הגז שאושר על ידי הרגולטורים דאז לרבות רשות החשמל הישנה, רשות החברות וממשלת ישראל. חוזה זה קבע שמחיר הבסיס של הגז (5.04 דולר ליחידת אנרגיה ) יוצמד למדד המחירים לצרכן האמריקאי, עם תוספת של 1% בכל שנה ועד לשנת 2021. בדיעבד התברר שהחוזה יכל להיות זול יותר ובכך להביא להפחתת תעריף החשמל, אולם מבקר המדינה מצא בסוף 2017 שהוא משית על הציבור עודף תשלומים של 8.3 מיליארד שקל לאורך 15 שנה.
מחר (ב') יתחדשו הדיונים בבקשת לקוח של חברת חשמל להכיר בתביעה שלו כנגד שותפות תמר כתביעה ייצוגית עם נימוק לכאורה של "ניפוח מחיר" מול חברת החשמל.
המגבלה הבולטת בהצהרה של רון טל היא היכולת שלו לבצע את המהלך חד צדדית. המחזיקות במאגר לא דיווחו שהן יקדימו את פתיחת החוזה או שהן בכלל מקיימות מגעים בנושא, לרבות בפרסומי הדוחות הרבעוניים שלהם שיצאו בשבוע שעבר (דלק קידוחים, ישראמקו, אלון חיפושי גז). שנית, בין שותפויות הגז קיימת מחלוקת איזו הנחה תינתן לחברת החשמל- דלק קידוחים (22% במאגר) מכוונת ל-12.5%, ישראמקו (28.75% במאגר) מכוונת ל-17% ואילו אלון גז (4% במאגר) דיווחה לבורסה על הנחה מסתמנת בשיעור של 25%, כאשר שלוש השותפויות מתחייבות לאותו מאגר גז ולאותו חוזה.
כלכליסט פנה לשותפות תמר בשאלה האם מתקיימים מגעים להקדמת פתיחת החוזה השנה או ב2019 והתשובה הרשמית היא ש"אין שום מגעים בנושא".