ביהמ"ש מינה מפרק לג'נרל טרייד שלקוחותיה טוענים להונאת משקיעים
עו"ד עדי פיגל מונה למפרק חברת פלטפורמת המסחר ג'נרל טרייד שנקלעה לקשיים כלכליים. במקביל הוצא צו עיכוב יציאה מהארץ לבעלי החברה, דוד רוז ולשותפו
הדיון בבקשת הפירוק התקיים היום (א') בפני השופט אורנשטיין, בו נכחו גם נציגים של הנושים המהותיים. בדיון התברר כי החברה חייבת מיליוני שקלים למשקיעים שהשקיעו אצלה כספים.
ככל הנראה, הנושה בעל החוב הגדול ביותר הוא נועם אדרי, בעל חברת הפקות, שהחברה חייבת לו סכום של כ-3.3 מיליון שקל, סכום גבוה בהתחשב בכך שמדובר בחברה שכל סוחר בה משקיע כ-50-100 אלף שקל בדרך כלל. בא כוחו של אדרי, עו"ד דן פרידמן, ציין בדיון כי מדובר בפרשה חמורה "החורגת מהתחום האזרחי" וכי יש לבדוק את מעורבות בנק דיסקונט בנושא וכן להתחקות אחר הכספים גם בחו"ל.
במקביל למינויו של עו"ד פיגל כמפרק לחברה, הוצאו כאמור צווי עיכוב יציאה מהארץ לבעלי החברה וכן נאסר על בעלי התפקיד בה לעשות כל שינוי בנכסיה ובנכסיהם האישיים.
באי כוחן של החברות אמרו בדיון כי נעשו טעויות עסקיות על ידי בעל השליטה בנוגע להשקעות כמו גם בנוגע להרחבת הפעילות והדבר גרם לכך שלא נותרו כמעט כספים בקופות החברות. זאת, למרות שלעמדת המשקיעים עצמם נמסרו להם דיווחים כי הכספים ישנם.
בהחלטתו ציין השופט אורנשטיין כי נסיבות התיק מראות כי התמלאו התנאים להורות על פירוקה הזמני של ג'נרל טרייד. "קיימת דחיפות", הוסיף", בהתחקות לאלתר לאחר הפעילות שנעשתה, איתור כספי ככל וישנם הן בארץ והן בחו"ל, איתור זכיות של החברות או זכויות של בעלי השליטה על מנת למזער נזקים ולהשיא את קופת הנשייה במידת האפשר. עוד יש לברר את ההיקף הכספי של ההשקעות שאמורות היו להיות בחשבונות של החברה, תוך שאפנה את תשומת הלב לכך שהוצג למשקיעים מצג שלפיו הכספים יהיו מופקדים בחשבונות נפרדים וככל הנראה לא כך נעשה".
בשבוע שעבר הגישו ארבעה סוחרים בג'נרל טרייד בקשת פירוק נגדה, על רקע קשיים כלכליים שאליה נקלעה, ובדיון קודם בהליך מונה עו"ד פיגל, על ידי השופט אורנשטיין, כמפקח עליה. לדברי הסוחרים, שהגישו את בקשת הפירוק באמצעות עוה"ד אוהד הראל, מיכאל חינצ'ין ודפנה גבע, מאות ואף אלפי לקוחות שהשקיעו בחברות ממיטב כספם וחסכונם לפי מצגי שווא שהוצגו בפניהם כאילו מדובר בחברה ותיקה ומובילה. "החברה הינה חדלת פירעון, הפסיקה את פעילותה העסקית, הודיעה על היקלעותה לקשיים כלכליים", כך נכתב בבקשת הפירוק, "והותירה את מאות לקוחותיה בחוסר אונים של ממש, כאשר ישנו חשש ממשי כי אלו הונו על ידי קברניטי החברה".
"ככל הידוע למבקשים", נכתב עוד בבקשה שהוגשה נגד החברות שרשומות כבעלות השליטה בג'נרל טרייד (ג'י.טי.ג'י מרקטינג וג'י.טי. גלובל ישראל), "לרבות אלפי סוחרים אשר השקיעו בה מיליוני שקלים לפחות. בהתאם למסמכים שבידי המבקשים עולה כי נעשה ערבוב מוחלט בין החברות, זאת נוכח העובדה כי המבקשים, בהתאם להוראות נציגי החברות, העבירו כספים לשתי החברות ולחשבונות בנק שונים באופן ספורדי". עוד נטען כי "יש חשש ממשי למרמה ו/או זיוף מסמכים".