$
משפט

בלעדי לכלכליסט

השופט דנציגר מצטרף למשרדו של רונן מטרי; קשרי מטרי-כנרי יבדקו ע"י משרד המשפטים

מטרי ושותפו היו בני טיפוחיו של יורם דנציגר בטרם מונה לבית המשפט העליון, ועם פרישתו הוא ישוב למשרד זה בכדי לנהל בו בוררויות. במקביל, בעקבות חשיפת כלכליסט אתמול הורתה מנכ"לית משרד המשפטים על "בדיקה מקיפה"

ענת רואה 09:2623.04.18

שופט בית המשפט העליון יורם דנציגר שפרש בסוף חודש פברואר, יצטרף בקרוב למשרד עורכי הדין מטרי-מאירי ושות' וינהל שם בוררויות – כך נודע לכלכליסט.

 

דנציגר סיים את כהונתו 5 שנים לפני גיל הפרישה, מרצונו בשל מה שהגדיר "נסיבות אישיות". כעת מצוי השופט במעין תקופת צינון בת 3 חודשים במהלכה הוא משלים את פסקי הדין האחרונים שלו, ולאחר שתסתיים – בסוף חודש מאי – הוא יוכל להצטרף בפועל למשרד, שהמתין לו כבר תקופה ארוכה ואף שמר עבורו חדר פנוי.

 

 

 

מטרי ושותפו עו"ד מורן מאירי היו שניהם שותפים לפני כעשור במשרד דנציגר-קלגסבלד שייסדו דנציגר ועו"ד דורי קלגסבלד. ב-2006 היה קלגסבלד מעורב בתאונת דרכים בה נהרגו אם ובנה, הורשע בגרימת מוות ברשלנות וריצה עונש מאסר בכלא. ב-2007 מונה דנציגר כשופט בבית המשפט העליון. מטרי ומאירי שנותרו במשרד הקימו את משרדם העצמאי.

 

יורם דנציגר יורם דנציגר

 

ממשרד מטרי מאירי ושות' נמסר בתגובה: "אין בכוונת השופט דנציגר לעסוק במקצוע עריכת הדין או לשמש כשותף או יועץ למשרדנו. כבוד השופט דנציגר מבקש לעסוק בעתיד בתחום הבוררויות וכשותפיו בעבר, בטרם פנה לשיפוט, אך טבעי היה ש'יחזור הביתה', וימצא במשרדנו אכסניה נעימה לניהולן".

 

משרד המשפטים: "נערוך בדיקה מקיפה"

 

בתוך כך, אתמול נחשף בכלכליסט כי השותף הבכיר במשרד מטרי-מאירי, עו"ד רונן מטרי, קיבל מרשם העמותות 4 תיקי פירוק שהכניסו לכיסו עד כה 3 מיליון שקל שכר טרחה. מי שהעניקה לו את התיקים הללו היא יחידת האכיפה ברשם העמותות המנוהלת בידי עו"ד מירית כנרי, והיא עשתה זאת במקביל לכך שבן זוגה של כנרי, רו"ח איתמר כנרי מועסק על ידי מטרי בשלל תיקי פירוק שהוא מנהל.

 

כך הובאו בכתבה דוגמאות ל-5 תיקי פירוק של חברות בהן מונה עו"ד מטרי כבעל תפקיד והחליט לשכור את שירותיו של רו"ח כנרי לצורך הליווי החשבונאי. שכר הטרחה שקיבל כנרי מתוך קופות הפירוק של התיקים הסתכם ב-700 אלף שקל, ומדובר כאמור בדוגמאות בלבד.
עו"ד רונן מטרי עו"ד רונן מטרי צילום: עמית שעל

 

 

מרשם העמותות קיבל מטרי 4 תיקים, האחרון שבהם הוא כנראה גם הגדול ביותר שבהם והוא נמסר לו רק לפני חודש ימים. בשלושת התיקים האחרים גרף מטרי שכר טרחה נאה: ב-2011 קיבל 2.3 מיליון שקל בתיק יד בינימין, ב-2014 קיבל 140 אלף שקל בתיק עמותת סטארט אפ ירושלים ובמהלך השנתיים האחרונות קיבל בסה"כ 832 אלף שקל כשכר טרחה בתיק העמותה העולמית למען עניי ארץ ישראל.

 

בעקבות פרסום הכתבה נמסר אתמול ממשרד המשפטים כי בכוונתם לפתוח ב"בדיקה מקיפה, לרבות שקילת פתיחה בחקירה משמעתית, במידת הצורך".

 

לפי התגובה שמסר משרד המשפטים העובדה שעו"ד מטרי מעסיק את רו"ח כנרי לא היתה מוכרת להם: "הסוגיה העולה בפנייה לא דווחה להנהלת רשות התאגידים או להנהלת המשרד, וקיומו של הקשר המתואר נלמד אך לאחרונה מפנייה עיתונאית. על רקע הפרסומים והנתונים שהוצגו, הורתה מנכ"לית משרד המשפטים על ביצוע בדיקה מקיפה של הנושא, לרבות שקילת פתיחה בחקירה משמעתית, במידת הצורך".

 

עם זאת המשרד מסר עוד כי "כפי שנמסר בתשובה לפניה קודמת בנושא, מבדיקה ראשונית עלה כי מדובר במספר תיקים בודדים שבהם אישר בית המשפט את מינוי עו"ד מטרי כבעל תפקיד, וזאת מתוך מאות תיקים שטופלו בשנים האחרונות על ידי היחידה".

 

אמירה זו מתעלמת מהעובדה שהתיקים שעו"ד מטרי טיפל בהם הסבו לו שכר טרחה עצום ביחס לתיקי הפירוק הממוצעים שמטופלים על ידי רשם העמותות.

 

האם הבדיקה תסתיים כפי שהסתיימה הבדיקה בעניינו של פרופ' האן?

 

חשוב לציין כי עצם ההנחייה לפתוח בבדיקה מקיפה אין משמעה בהכרח שהנושא יבדק וימוצה עד תום, אך זו אפשרות.

 

כך למשל רק לאחרונה נחשף בכלכליסט דו"ח הבדיקה הסופי של משרד המשפטים בפרשה אחרת שקשורה בבכיר במשרד, במסגרתה כונס הנכסים הרשמי לשעבר, פרופ' דוד האן, שכר שירותי יעוץ תקשורת – משה גל מחברת גילאב – אך במקום לשלם את שכרו בעצמו או על חשבון משרד המשפטים, גולגלה העלות על קופת הפירוק של רשות השידור שהאן שימש כמפרק שלה. בסך הכל שילמה רשות השידור עבור הדובר של האן 472 אלף שקל.

 

העובדות הללו נחשפו בכלכליסט לפני שנה, במרץ 2017. בעקבות זאת הורתה מנכ"לית משרד המשפטים אמי פלמור לפתוח בבדיקה. הבדיקה הראשונית "מצאה" שהדבר אינו נכון. אלא שלאחר שבכלכליסט פורסמו ראיות נוספות שהצביעו על כך שהדבר נכון מאוד, הורתה המנכלית להרחיב את הבדיקה ולהעמיקה ואף לשכור לצורך כך חברה חיצונית.

 

בסופו של דבר הצליח כלכליסט לקבל עותק מדו"ח הבדיקה. בשורה התחתונה לא היתה מחלוקת בדו"ח על העובדה שהאן קיבל מיועץ התקשורת שירותים שחרגו מענייני רשות השידור, אף שממומנו מקופת הפירוק שלה.

 

אלא שחרף זאת הדו"ח כולו נראה כמסמך שמיועד לטייח את דרכו של האן לשיפוט, ובעוד כשבועיים וחצי תידון מועמדותו כשופט לבית המשפט המחוזי. כך למשל הדו"ח לא בדק את מסמכי ההתקשרות בין האן לגל, ואם היה עושה זאת היה מגלה כי כבר במועד ההתקשרות בכתב בין השניים, נשכר גל להעניק להאן שירותי יעוץ בכל תחומי פעילותו וללא כל הגבלה לענייני רשות השידור. הבדיקה גם לא בדקה את פעילותו של גל מול כלי תקשורת ועיתונאים נוספים, אלא רק מול כתבת כלכליסט, והבדיקה גם אפשרה לגל שלא למסור לה כל גירסה ולסרב להיפגש עמה.

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x