ראש מועצת חבל מודיעין נשלח למעצר בית והורחק מתפקידו ל-14 יום
שמעון סוסן נעצר בתחילת השבוע בחשד לשחיתות ושוחד במועצה. נציג המשטרה בדיון: "השאלה היא לא אם החשוד ביצע עבירות – אלא כמה". השופט: "חומר החקירה שנאסף מקים חשש לכך שחלק מהעבירות בוצעו"
בית משפט השלום בראשון לציון שחרר היום (ה') למעצר בית את ראש מועצת חבל מודיעין שמעון סוסן, החשוד בעבירות שחיתות ושוחד. פרט למעצר הבית למשך 14 יום, הורחק סוסן ממשרדי המועצה למשך 21 ימים ונאסר עליו לעסוק בתפקידו כראש עיר למשך 14 ימים. "עד להתקדמות החקירה ולהסרת העננה, יש מקום להטיל את איסור העיסוק ולו לתקופה קצרה", נימק השופט עמית מיכלס בהחלטתו.
למרות מעצר הבית וההרחקה מתפקידו ומהמועצה, התיר בית המשפט לסוסן להשתתף בטקס יום הזיכרון שיתקיים בשבוע הבא וכן ביום העצמאות. עם זאת, הובהר לו כי אסור לו לדבר עם אנשי העירייה ואנשים הקשורים בפרשה על פרטיה.
- פרשת השחיתות בחבל מודיעין: איש העסקים פרדי רובינסון נחקר באזהרה
- הותר לפרסום: ראש מועצת חבל מודיעין נעצר בחשד לשחיתות
- עצורים במועצת חבל מודיעין – חשד לעבירות שחיתות ומין
סוסן נעצר בתחילת השבוע במסגרת חקירה של להב 433 ורשות המסים העוסקת בחשדות לשחיתות במועצת חבל מודיעין. ביחד איתו נעצרו ונחקרו מספר מעורבים נוספים, בהם עובדי עירייה ואחרים.
אתמול (ד') שוחרר למעצר בית מנכ"ל המועצה יוסי אלימלך, החשוד במערבות בפרשה והורחק גם כן ממשרדי המועצה. עוד הותר אתמול לפרסום כי על החשודים בפרשה נמנה גם איש העסקים פרדי רובינסון, שנחקר תחת אזהרה על עבירה של מתן שוחד.
בדיון שהתקיים היום בפני שופט בית משפט השלום בראשון לציון עמית מיכלס, ציין נציג המשטרה רס"ב שלמה לדר, כי במהלך הימים האחרונים נגבו לפחות 53 עדויות ונערכו חיפושים אחר ראיות שהוצגו לבית המשפט בדו"ח סודי. "הפרקליטות" אמר בדיון, "רשמה כי מתגבשת תשתית ראייתית לכאורה".
לדברי נציג המשטרה, יש לבצע פעולות חקירה רבות וכי העבירות הנבחנות בשלב הזה הן בין השאר, עבירות מס, גניבות מכספי עמותות, שוחד ואירוע של סחיטה באיומים. הנציג הוסיף ש"נראה כי החשוד ביצע עבירות פליליות בתיק וטיבן להיחקר לתקופה לא קצרה. השאלה היא לא אם החשוד ביצע עבירות – אלא כמה".
סנגורו של סוסן, עו"ד עופר ברטל, ציין כי באשר לגניבה כביכול מכספי עמותות, הרי שראש המועצה הורה על פיטורי עובדים כשחשב או ידע על מישהו שקיבל משכורת שלא כדין. "אף אחד לא צריך שהוא יהיה במעצר", הוסיף.
באשר לדרישת המשטרה כי במסגרת תנאי שחרורו של סוסן הוא יורחק מהמועצה, טען עו"ד ברטל כי אין צורך בכך, משום שמדובר בעבירות שנטען כי נעברו מחוץ למועצה ואינן נובעות מיחסים שבין סוסן לבין אנשי המועצה. "יש מקום לחכות קצת, מספר ימים של הרחקה יש בהם היגיון, אבל לגבי הגבלת עיסוק – אני לחלוטין חושב שאין צורך ושום הצדקה בכך".
נציג המשטרה השיב על כך כי גם במהלך החקירה הסמויה וגם בשלב שכבר הפכה גלויה, נחקרו עשרות אנשים מתוך המועצה וכי יש מקום לחקור עבירות נוספות בהקשר הזה. "החקירה הראתה", כך אמר, "שהוא משתמש לרעה בכוח משרתו, משפיע על עובדים. אי אפשר לסמוך עליו".
"אני סבור", כתב השופט מיכלס בהחלטתו, "שחומר החקירה שנאסף עד כה מקים חשש לכך שחלק מהעבירות בוצעו, על פי החשד, גם אם לא בבניין המועצה עצמו, הרי שהן בוצעו מתוקף תפקידו של החשוד כראש עיר ותוך ניצול כוחו ומעמדו".
לדברי השופט, החשדות שנחקרים נגד סוסן עניינן במספר פרשיות נפרדות כשרובן קשורות בדרך זו או אחרת לתפקידו ומעמדו או לעניינים הקשורים במועצה או בחבל מודיעין. "לא בנקל מורה בית המשפט על איסור העיסוק של נבחר ציבור, בפרט כראש מדובר בראש מועצה מכהן", נכתב בהחלטה. "עם זאת, אני סבור שעד להתקדמות החקירה ולהסרת העננה הרובצת לעת הזו על חלק מהפרשיות הנחקרות, יש מקום להטיל תנאי זה, ולו לתקופה קצרה".