רויאל דאץ' מעבירה את מאגר גזה מארין לידי הרשות הפלסטינית
הבעלים של ענקית האנרגיה של, העבירה את הזכויות על המאגר. הוא אמור לשמש את הרשות לצרכיה העצמיים. מי שאמור ליהנות מכך הם תושבי רצועת עזה ואולי גם תושבי יהודה ושומרון
מאגר גזה מארין התגלה לפני כ-20 שנה, עוד בתקופה שהמשק הישראלי לא השתמש בגז טבעי לייצור חשמל. ראש הממשלה דאז אהוד ברק העביר את הזכויות על המאגר לידי הפסלטינאים במטרה שהם יפתחו אותו לצרכי השוק המקומי שם בעזרת חברת בריטיש גז (BG). עם התחלפות השלטון שם, סרב ראש הממשלה אריק שרון שהמאגר יפותח מחשש שמכירת הגז תשמש כמקור כספי לארגוני טרור.
- דלק מעריכה - בשנת 2021 חוזה הגז של חברת החשמל יפחת בכ-12.5%
- הפועלים וארבעה בנקים זרים יממנו את פיתוח כריש ותנין
- ח"כ יחימוביץ' למוסדיים בהתערבות חריגה: "אל תקנו החזקות במאגר תמר. החוסכים יכולים רק להיפגע"
בשנים האחרונות נעשו ניסיונות לפתח את המאגר, לרבות מצד חברת החשמל הישראלית, אולם עד היום כל הניסיונות הסתיימו בכלום והמאגר נשאר מתחת למים.
מבחינת גודל המאגר, גזה מארין נחשב למאגר קטן, כאשר נפח הגז בו דומה ואולי נמוך ממאגר כריש, או סביב 30 מיליארד מ"ק. במונחי הביקוש הנוכחי במשק הישראלי מדובר על כשלוש שנות צריכה, אולם במונחי צרכי החשמל של רצועת עזה, קיימת אפשרות לאספקת גז לייצור חשמל ל-15 עד 20 שנה. במידה שהעסקה תושלם, מי שיוכלות לאבד חוזים הן ספקיות הגז הישראליות, שכבר מנהלות משא ומתן למכירת גז לרשות הפלסטינית.