אלמנת פואד דורשת את רכושו התפוס
למי שייכים נכסיו התפוסים של אדם מת?
לטענת האלמנה, המיוצגת על ידי עו"ד מירב לוי, לפי החוק, אם נפטר אדם, אזי כל הליך פלילי נגדו ייפסק. לשיטתה, לאור העובדה שבן אליעזר נפטר לפני כשנתיים ולאור העובדה שההליך הפלילי בעניינו נפסק, יש לשחרר את הרכוש שנתפס, שכן "כעת לא נין למצות את הדין עם המנוח ולפיכך לא ניתן לחייב את אלמנתו לשאת בעונש".
בן אליעזר, שכיהן כשר וכחבר כנסת, נפטר באוגוסט 2016, שמונה חודשים לאחר שהוגש נגדו כתב אישום המייחס לו קבלת שוחד, הלבנת הון ועבירות מס בכמה אירועים שונים ולכמה אנשי עסקים. בעוד משפטם של חבריו לספסל הנאשמים, אנשי העסקים אברהם נניקשווילי ורוי מוצפי, מתנהל וממתין להכרעת דין בבית המשפט המחוזי בתל אביב – משפטו של בן אליעזר הופסק מיד לאחר מותו.
במסגרת החקירה שהתנהלה בלהב 433 הוטל עיקול על חלקו (50%) של בן אליעזר בפנטהאוז יוקרתי ברחוב הארון א־רשיד ביפו שמוערך בכ־9 מיליון שקל. כן נתפסו 575 אלף דולר במזומן בכספת שהחזיק. בסך הכל נתפס רכוש בשווי של כ־6.5 מיליון שקל.
במסגרת כתב האישום שהוגש בדצמבר 2015, כתבו נציגי הפרקליטות כי בכוונתם לחלט את הרכוש ואת הכסף אם יורשע בן אליעזר בעבירות המיוחסות לו. לשיטת המדינה, כספים אלו מקורם בעבירות השוחד שיוחסו לבן אליעזר במסגרת כתב האישום.
האלמנה מתייחסת בבקשתה גם לחוק איסור הלבנת הון הקובע כי רק אם הורשע אדם בעבירה, אז יצווה בית המשפט על חילוט הכספים. "דהיינו ככל ונפטר אדם טרם הרשעתו במסגרת כתב האישום שהוגש כנגדו, לא ניתן יהיה לבצע את החילוט".
עו"ד לוי הוסיפה בפנייה לבית המשפט כי "הכספים נחוצים לאלמנה לצורך מחייתה והמשך תמיכה בבתם המשותפת המתגוררת עמה". הפרקליטות טרם הגישה את תגובתה לבית המשפט.