מזרחי טפחות מבקש להכריז על ענת הוניגמן פושטת רגל: "הבריחה כספים לילדיה"
הבנק טוען שאשתו של מיכה הוניגמן העבירה יום לפני הקפאת ההליכים 700 אלף שקל שהתקבלו ממימוש ניירות ערך לחשבון המתנהל על שם ילדיה
יומיים אחד שבנק אגוד ביקש להכריז על האחים מיכה ויעקב הוניגמן כפושטי רגל, מגיש בנק מזרחי טפחות בקשה להכריז על ענת הוניגמן, אשתו של מיכה הוניגמן, כפושטת רגל ולהוציא צו לכינוס נכסיה.
- מכירת הוניגמן: גם 9 סניפי דגל של TNT יעברו ל-KIWI; העובדים מתנגדים
- ההצעות על הוניגמן נחשפות: קיווי – 8 מיליון שקל כולל מלאי; קסטרו - 4 מיליון ללא מלאי
- בנק אגוד מבקש להכריז על האחים הוניגמן כפושטי רגל
רשת האופנה הוניגמן נקלעה ב14 בפברואר להקפאת הליכים עקב חובות בהיקף 233 מיליון שקל. אתמול בערב הגישו הנאמנים בקשה למכור 57 סניפים ממנה לרשת קיווי תמורת 8 מיליון שקל.
לטענת הבנק בבקשה שהוגשה היום לבית המשפט המחוזי בתל אביב, לאחרונה נודע לו כי ב-12-13 בפברואר 2014, ממש סמוך למועד הגשת בקשת ההקפאה ולהיקלעותה של החברה ובעלי המניות לחדלות פירעון, מימשה ענת הוניגמן ניירות ערך שהופקדו בחשבונה והעבירה מיד את תמורתם בסך של למעלה מ-700 אלף שקל לחשבון המתנהל על שם ילדיה.
"למותר לציין כי מדובר בפעולות שמשמעותן אינה אלא הברחת נכסים או העדפת מרמה ויש בהן שום מעשה פשיטת רגל", טוען הבנק. הוא מוסיף כי יש לראות בפעולות הללו במשנה חומרה, לא רק מהטעם שהחייבת מנסה להבריח את נכסיה תחת פירעון חובה בחשבון המשותף, אלא ובמיוחד על רקע מעשי ההונאה והתחבולה של בעלי המניות שאין ולא יכול להיות כלל ספק כי ענת הוניגמן היתה מודעת להם ומעשיה אינם אלא המשך ישיר וחלק מאותה תוכנית תכסיסנית שרקחו כאמור בעלי המניות.
בהמשך הבקשה מפרט הבנק את הטענות שיש לו כלפי האחים הוניגמן בקשר לכך שהם ניסו לעשות שימוש ב6 מיליון שקל שהיו בחשבונותיהם האישיים במועד ההקפאה, כאמצעי מימון של הקפאת ההליכים.
לטענת מזרחי טפחות, ב-9 בינואר, חודש לפני הקפאת ההליכים, הוא העמיד לחברה הלוואה בסך 5 מיליון שקל לתקופה של 5 חודשים. בנוסף באותו חודש סוכם עם בעלי המניות לבקשתם, בפגישה שנערכה במזרחי טפחות, כי כנגד שיעבוד בית המגורים של בעלי המניות, הבנק יעמיד לבעלי המניות בחשבונות הפרטיים הלוואות ואשראים נוספים בסך 12 מיליון שקל, בנוסף ל5 מיליון השקלים. עוד הוסכם כי 10 מיליון שקל מהסכום הזה יועברו לחשבון החברה.
לפי הבנק, ממועד הפגישה ובהסתמך על הסיכום שהושג, גדלה החריגה בחשבון החברה מעבר למסגרות שאושרו לה. נטען כי הבנק אישר להעמיד בחשבונות הפרטיים הלוואה של 4 מיליון שקל במטרה לכסות יתרת חובה בחשבון החברה ובחשבונות הפרטיים, ובעלי הרשת נמנעו לתת הוראה כתובה לבנק להעביר הכספים לחשבון החברה כפי שסוכם.
מזרחי טפחות טוען כי שב וביקש פעם אחר פעם להעביר את ההוראה, אולם הדבר לא נעשה. לפי הנטען, "בעלי המניות ניתקו כל מגע עם הבנק ו'ירדו למחתרת'". כמה ימים לאחר מכן, גילה מזרחי טפחות להפתעתו שהרשת פנתה לקבל צו הקפאת הליכים.
"הבנק לא הופתע רק מהגשת בקשת הקפאה ומהדרך שבה הוכנה מאחורי גבו, אלא גם ובמיוחד ממסכת השקרים והכזבים המגוללים בבקשת ההקפאה ובתצהיר שניתן בתמיכה לה, במסגרתם ניכסו לעצמם למעשה בעלי המניות את כספי הבנק שהועמדו בחשבונותיהם ואמורים היו להיות ממעונים לחשבונות החברה", נטען.
לפי הנטען, היום בדיעבד ברור לבנק כי הנתק עם בעלי המניות והימנעותם מלחתום על הוראות ההעברה מקורם בכך שכל אותה עת הם עמלו יחד עם אחרים על בקשת ההקפאה וכי הדבר היה חלק ממזימתם לנסות ולהוציא מהבנק כספים במרמה.
על בקשת מזרחי טפחות חתומים עורכי הדין יניב עזרן ואסף קליין ממשרד לוינבוק. הבקשה נותבה לשופט חגי ברנר.