$
בארץ

בלעדי לכלכליסט

חירשים יקבלו את מלוא הקצבה גם לאחר פרישה

הקצבה שנועדה לסייע במימון הוצאות שוטפות הנובעות מהלקות ניתנה עד כה רק במהלך גילאי העבודה. על פי החלטת משרד הרווחה יושקעו כ-1.7 מיליון שקל בשנה שיאפשרו המשך הענקתה גם לאחר גיל הפרישה

ספי קרופסקי 17:5019.03.18
חרשים וכבדי שמיעה ימשיכו לקבל בקרוב את מלוא דמי התקשורת גם לאחר שהגיעו לגיל פרישה, כך חושף היום (ב') "כלכליסט". עד כה העניקו שירותי הרווחה את מלוא הסכום, שנועד לסייע לאוכלוסייה זו במימון הוצאות שוטפות הנובעות מהלקות, רק עד שהגיעו לגיל פרישה.

 

הסברה עד כה היתה כי כבדי שמיעה נדרשים להתמודד עם לקות זו בעיקר במהלך גילאי העבודה, כלומר במהלך השנים שבהן הועסקו וכפועל יוצא היה עליהם לתקשר יותר עם הסביבה. אלא שבמשרד הרווחה החליטו באחרונה לשנות זאת ולהמשיך להעביר את מלוא הקצבה החודשית הניצבת על 415 שקל לאדם חירש או כבד שמיעה שעבד ו-379 שקל לבעל לקות שלא עבד. עד כה קיבלו בעלי הלקות סכום של כמאה שקל לאחר שהגיעו לגיל פרישה.

 

 

 צילום: שאטרסטוק

 

מדובר בהשקעה ממשלתית של כ-1.7 מיליון שקל בשנה שממנה יהנו כ-400 אזרחים ותיקים עם לקות שמיעה בשלב הראשון. לאור קצב הזדקנות האוכלוסייה יש להניח כי כמות האזרחים הוותיקים הסובלים מלקות שמיעה צפויה לעלות גם היא, וכפועל יוצא גם התקציב המיועד עבור קצבה זו. ההחלטה אינה דורשת הליך חקיקה מיוחד אלא שינוי טכני בתקנון שיאפשר מתן הקבצה במלואה.

 

ועדיין, מדובר בסכום יחסית זניח עבור משרד הרווחה והמוסד לביטוח לאומי שיעביר בפועל את מלוא דמי התקשורת לאוכלוסיית לקויי השמיעה גם לאחר שעברו את גיל הפרישה, וניתן לתהות מדוע לקח זמן רב להגיע למסקנה זו. בין השאר, גם לנוכח ההתקדמות הטכנולוגית המאפשרת סיוע תקשורתי עבור חירשים וכבדי שמיעה גם בהיותם בגיל עבודה – וגם לאחר פרישתם.

 

בשנה שעברה שילם משרד העבודה והרווחה דמי תקשורת חודשיים ללמעלה מ-6,100 לקויי שמיעה וחירשים. הזכאים הם בני 18 ומעלה שחוו ירידה בשמיעה של 70 דציבלים לפחות באוזן הטובה, שאירעה לפני גיל 3. "לא סביר שבמקביל לירידה בהכנסות יתבצע קיזוז כה דרמטי בקצבת התקשרות", הסביר השר חיים כץ, "הנחתי להמשיך ולהעניק סיוע מרבי לחרשים במטרה להבטיח תמיכה מכבדת גם לאחר גיל הפרישה".

בטל שלח
    לכל התגובות
    x