לפני פסח: הוזלות בתעריפי הנסיעה הבינעירוניים בתחבורה הציבורית
ההוזלות החדשות יופעלו באמצעות מנוי חופשי-יומי או חופשי-חודשי ויחולו על נסיעות בכל חלקי הארץ. לדוגמה, מנוי חופשי-יומי בין מטרופולין ת"א לזה בירושלים, המאפשר לנסוע ללא כל הגבלה בכל שעות היממה ובכל אמצעי התחבורה הציבורית יעמוד על 32.50 שקלים
משרד התחבורה הודיע היום (ב') על השלמת הרפורמה בתעריפי הנסיעה באוטובוסים. הרפורמה יצאה לדרך לפני כשנתיים וחצי, עם הסכמות בין משרדי האוצר והתחבורה לבטל את מאות התמחורים שהיו נהוגים ברחבי המדינה לכדי שיטה תמחור אחידה של נסיעה במטרופולינים או במעגלי היישובים סביב להם.
בתחילת 2016 יצאה לדרך הפעימה הראשונה עם הבטחה להחיל את השיטה לכל רחבי הארץ. שנתיים לאחר ההבטחה מגיע היישום, ומיום רביעי הבא, 28.3 יכנס לתוקפו התעריפון החדש עם הבטחה להוזלות של עשרות אחוזים.
ההוזלות החדשות בתחבורה הציבורית הבינעירונית יופעלו באמצעות מנוי חופשי-יומי או חופשי-חודשי ויחולו על נסיעות בכל חלקי הארץ (למעט הערבה ואילת).
לפי נתוני משרד התחבורה, מנוי חופשי יומי בין מטרופולין תל אביב למטרופולין ירושלים, המאפשר לנסוע ללא כל הגבלה בכל שעות היממה ובכל אמצעי התחבורה הציבורית (אוטובוסים, רכבת ישראל, רכבת קלה ובעתיד גם במוניות השירות), יעלה 32.50 שקלים בלבד, לעומת 55.60 שקלים (תעריף הלוך ושוב ו-4 נסיעות עירוניות). מדובר בהוזלה של יותר מ-40%.
מנוי חופשי יומי בין מטרופולין באר שבע למטרופולין תל אביב המאפשר לנסוע ללא כל הגבלה (במשך כל שעות היממה ובכל אמצעי התחבורה הציבורית), יעלה 37.50 שקל בלבד. טבעת מטרופולין באר שבע כוללת בין השאר את הערים אשקלון, קרית גת, אשדוד, קרית מלאכי, שדרות, נתיבות ואופקים, ערד, דימונה וירוחם. מדובר בהוזלה של עד 40%, לעומת 53.60 שקל כיום.
נסיעות בין כלל יישובי מטרופולין חיפה לכלל יישובי מטרופולין תל אביב, מנהריה ועד אשדוד, במהלך כל שעות היממה ובכל אמצעי התחבורה הציבורית (אוטובוסים, רכבת ישראל ומטרונית), תעלה באמצעות מנוי חופשי יומי 40 שקלים בלבד. מדובר בהוזלה של עד 60% מתעריף הנסיעה, לעומת תעריף נוכחי של 99 שקל ל-4 נסיעות בין תל אביב לנהריה.
למי שמתעקש לחצות את ישראל, במסגרת הרפורמה יונהג לראשונה גם מנוי חופשי יומי בכל הארץ, מקרית שמונה ועד למצפה רמון (למעט אילת והערבה), בכל המטרופולנים, מאפשר נסיעות ללא הגבלה במשך כל שעות היממה, בכל אמצעי התחבורה הציבורית (אוטובוסים, רכבת ישראל, רכבת קלה ומטרונית), בעלות של 60 שקל.
שר התחבורה ישראל כץ: "הרחבת הרפורמה תאפשר לנוסע לבחור בין אמצעי התחבורה הציבורית השונים, אוטובוס, רכבת, ובעתיד הקרוב גם במוניות השירות, ובכך למעשה תגדיל באופן משמעותי את היצע הנסיעות והתדירות לנוסעים".