אחרי סיום המשבר: החל הדיון בכנסת על תקציב 2019
מוקדם יותר אישרה הכנסת בקריאה טרומית את חוק הפטור מגיוס; המליאה צפויה לדון בתקציב כל הלילה ומחר, ולסיים את הדיונים מחר בערב או ביום חמישי לפנות בוקר
בעקבות יישוב המשבר הקואליציוני ואישור חוק הפטור מגיוס בקריאה טרומית, מוקדם יותר היום, החלה מליאת הכנסת בדיון בתקציב ובחוק ההסדרים 2019 בקריאה שניה ושלישית.
- גם אישור סופי של התקציב בכנסת לא יביא יציבות
- מקדמה על התקציב: תוספת של 41 מיליון שקל לחינוך החרדי כבר השנה
- התקציבים הקואליציוניים: 1.4 מיליארד שקל, בדגש על דתיים ומתנחלים
המליאה צפויה לדון בתקציב כל הלילה ומחר, ולסיים את הדיונים מחר בערב או ביום חמישי לפנות בוקר.
אישור התקציב הוקדם מדצמבר 2018 למרץ בתקווה להבטיח את יציבות הממשלה עד מועד הבחירות החוקי בנובמבר 2019. בפועל, ההערכות הן שמטרת היציבות לא תושג, והקואליציה תשרוד רק עוד חודשיים או שלושה נוספים עד משבר חוק הגיוס הבא.
תקציב 2019 יעמוד על 397.4 מיליארד שקל בלי החזר החוב ועל 479.6 מיליארד שקל כולל החזר החוב. התקציב גדל ב-4.3% לעומת תקציב 2018 וב-24.9% ביחס לתקציב 2015. ב-2019 יעמוד הגירעון על 2.9% מהתוצר. ההוצאה המותרת, המותנית בהכנסה תעמוד על 41.05 מיליארד שקל, וסך ההרשאה להתחייב לשנים הבאות יעמוד ב- 2019 על 134.7 מיליארד שקל. הצמיחה החזויה ל- 2019 תעמוד על 3.1%.
סגן שר האוצר יצחק כהן מש"ס דיווח על ההסכמים הקואליציוניים בסך 1.3 מיליארד שקל לנושאים שונים כמו הישיבות ותרבות יהודית. כהן אמר שהתקציב לשירותים חברתיים יגדל ב-8% בתקציב 2019 ותקציב פיתוח תשתיות יגדל ב-7% בעוד ההוצאה לביטחון גדלה רק ב-4%. יו"ר ועדת הפנים ח"כ יואב קיש מהליכוד אמר שהעובדה שהפעם חברי כנסת בודדים לא קיבלו הקצבות פוליטיות נטרלה לחצים. "לא היו מוטיבציות שליליות".
:
יו"ר ועדת הכספים ח"כ משה גפני מיהדות התורה אמר כי "לראשונה זה תקציב בלי גזרות". הוא מנה את הרפורמות שהעבירה ועדת הכספים, בהן העברת 1.2 מיליארד שקל מעודפי רשות שדות התעופה למדינה, הגדלת נקודות הזיכוי להורים לילדים קטנים במסגרת רפורמת :נטו משפחה" והגדלת מענק מס הכנסה שלילי.
יו"ר ועדת הרפורמות ח"כ רחל עזריה מכולנו הציגה את רפורמת המעבר מבנק לבנק בלחיצת כפתור תוך שבעה ימים. אם הבנק לא משוחרר בזמן, תוטל עליו סנקציה של 50 אלף שקל. לדבריה, רק 3% מאזרחי ישראל עוברים מבנק לבנק בשנה. עם זאת, הרפורמה תיכנס לתוקף רק בעד שלוש שנים.