בג"ץ קיבל את בקשת המדינה: בוטל הדיון שתוכנן לשני על זכות השביתה של עובדי חח"י
המדינה ביקשה לדחות את הדיון שתוכנן ליום שני הקרוב ל-26 במרץ. בג"ץ הסכים, וקבע שעל המדינה להגיש הודעת עדכון תוך 20 יום - ולאחר מכן יוחלט על המשך ניהול ההליך
בג"ץ קיבל הערב (ה') את בקשת המדינה והחליט לבטל את הדיון שתוכנן ליום שני הקרוב בנוגע לזכות השביתה של עובדי חברת החשמל. לפיכך לא יתקיים בשני הקרוב דיון בנושא. עוד נקבע, שעל המדינה להגיש הודעת עדכון לבג"ץ תוך 20 יום ולאחר מכן יוחלט על המשך ניהול ההליך.
הבוקר הגישה הממשלה בקשה דחופה בניסיון לדחות את הדיון שתוכנן לשבוע הבא בבג"ץ בדבר זכות השביתה של עובדי חברת החשמל. ראש הממשלה בנימין נתניהו מבקש למנוע זכות זו.
- ניסנקורן בוחן הכרזה על סכסוך עבודה בחברת החשמל כבר בימים הקרובים
- נתניהו והבג"ץ החשמלי
- נתניהו לא מתקפל: רוצה לקיים דיון בבג"ץ שימנע את זכות השביתה של עובדי חברת החשמל
הנימוק העיקרי לבקשה היא שנתניהו אמור לדון בנושא והוא טרם הספיק לגבש את עמדתו או ללבן את כל הסוגיות בשל פעילויות מדיניות שהיה עסוק בהן. לפיכך הבקשה היא לדחות בשבועיים את הדיון עד 26 במרץ.
לבקשה מתנגד פורום יצרני החשמל הפרטיים. לטענתו, המדינה דחתה מספר פעמים את הדיון עד שנשיאת ביהמ"ש העליון השופטת אסתר חיות הודיעה ב-24 בדצמבר שהיא מצפה שלא יוגשו עוד הארכות בתיק, לפני שאישרה הארכה אחרונה ל-12 במרץ. עוד טוענים בפורום שהנימוק של המדינה "אמורפי" מדי, ואינו מבוסס על עובדות חדשות, מה גם שלמדינה היו יותר מ-8 חודשים לגבש עמדה.
הדיון בזכות השביתה של העובדים עומד בליבה של הרפורמה בחברת החשמל. הרפורמה גובשה בין משרדי האוצר, האנרגיה וההסתדרות תחת ההסכמה השקטה בין הצדדים שהמדינה תמשוך את הבקשה לדיון זה ולא תנסה לערער את יחסי העבדוה במשק. מנגד, משרד רה"מ כבר הביע התנגדות לעסקה הזו ודרש לקיים את הדיון בכל מקרה מתוך כוונה למצותו. יו"ר ההסתדרות אבי ניסנקורן הודיע כי ללא ויתור מצד המדינה לא תהיה רפורמה בחברת החשמל.