הערכה: גרסטל לא דיווחה לרשויות על ההצעה של חפץ וקמיר
לפי החשד, יועצו של נתניהו ניר חפץ והיועץ אלי קמיר הבינו מראש הממשלה שהוא מסיר את ידיו מתמיכתו במנדלבליט לתפקיד היועץ המשפטי לממשלה ופנו לשופטת גרסטל בהצעה: תסגרי את תיק המעונות ותקבלי המינוי. גרסטל סירבה, אך לא דיווחה לרשויות. עם זאת, שיתפה את השופטת חיות בדברים
- אלי קמיר: כתב ספורט, יועץ שר הביטחון מופז ויועץ של בזק
- הודעת המשטרה בתיק 4000: מדובר בהסתעפות מחקירת רשות ני"ע בפרשת בזק
- חקירת בזק: על תקשורת, שוחד וחברים
התקופה היא שנת 2015. ועדת האיתור שמונתה התכנסה לבחור מחליף ליועץ המשפטי לממשלה יהודה וינשטיין. אביחי מנדלבליט, שלבסוף מונה לתפקיד, הגיע לוועדה בראשות נשיא העליון לשעבר, השופט אשר גרוניס. מנדלבליט נשאל על ידי חברי הוועדה אם תהיה לו בעיה להעמיד לדין את ראש הממשלה בנימין נתניהו בשעה שהוא משמש כמזכיר הממשלה הנהנה מאמונו של נתניהו.
מנדלבליט השיב לחברי הוועדה כי לא תהיה לו שום בעיה להעמיד לדין את נתניהו בשל העובדה ששימש כאיש אמונו של ראש הממשלה בתור מזכיר הממשלה. "ברגע שיהיה היועץ המשפטי לממשלה אנהג רק על פי הדין והחוק", אמר מנדלבליט. החשד הוא שבשלב הזה הבינו חפץ וקמיר כי "מנדלבליט לא יספק את הסחורה" וכן הבינו מראש הממשלה נתניהו שהוא מסיר את ידיו מתמיכתו במנדלבליט. אז פנו לכאורה למועמדת האחרת – הילה גרסטל בהצעה המדוברת. גרסטל הודיעה להם שהיא דוחה את הצעתם.
עם זאת, גרסטל ככל הנראה לא דיווחה על כך לגורמים מוסמכים. גרסטל שיתפה זאת עם נשיאת בית המשפט העליון אסתר חיות, שבאותו זמן שימשה כשופטת מן המניין. מהנהלת בתי המשפט נמסר בתגובה: "מכיוון שהנושא מצוי בחקירה, אנו מנועים מלהגיב".
גרסטל נמנתה עם שמונת המועמדים הסופיים של ועדת האיתור לבחירת היועץ המשפטי לממשלה בשנת 2015. לבסוף המליצה הוועדה על מועמד יחיד, אף ששרת המשפטים איילת שקד ביקשה מוועדת האיתור להמליץ על שלושה לבחירה. המועמד היחידי שהוצע היועמ"ש כיום אביחי מנדלבליט. גרסטל מונתה לנציבת הביקורת על הפרקליטים, אך התפטרה באמצע 2016.
גרסטל כעסה על סירובו של מנדלבליט להתיר את פרסום הדו"ח על היחסים בין הפרקליטות למכון לרפואה משפטית באבו כביר.