החשד: שפיר שילמה שוחד לראש עיר וחבר פרלמנט ברומניה כדי לזכות במכרז
על פי חשד המשטרה, שפיר העבירה בסוף שנת 2011 סכום של 175 אלף יורו לחשבונות שפתחו השניים בבנק דיסקונט בישראל כ"דמי הצלחה", לאחר שהם קידמו את זכייתה במכרז להקמת פרויקט דיור לצעירים בעיר קונסנצה. מנהל חברת SLR של שפיר שחשוד במעורבות בתשלומי השוחד, אברהם מורגנשטרן, נעצר בחודש דצמבר בארגנטינה והרשויות ברומניה הגישו בקשה להסגירו
סכום של 175 אלף יורו שעבר בסוף שנת 2011 מחשבונות של חברת הבת של שפיר SRL, לחשבונות בנק שפתחו בבנק דיסקונט בישראל ראש העיר קונסנצה, שטפן ראדו מאזארה, ואחיו חבר הפרלמנט הרומני, אלכסנדרו מאזארה, עומדים בלב חקירת המשטרה בישראל נגד בעלי השליטה בשפיר – האחים הראל, ישראל, גיל וחן שפירא – בחשד למתן שוחד לעובדי ציבור זרים. כך עולה ממסמכים שהגיעו לידי "כלכליסט".
- המשטרה פשטה על חברת שפיר הנדסה בחשד לשחיתות ברומניה
- הפניקס ומזור נכנסות לת"א־35, שפיר הנדסה תסתפק בת"א־90
על פי החשד של המשטרה, כספים אלו, שהוגדרו בחוזה בין SLR לעובדי הציבור הרומנים כ"דמי הצלחה", היו בעצם כספי שוחד ששולמו כדי להניע את ראש העיר מאזארה לקדם את זכייתה של שפיר במכרז להקמה וניהול של פרויקט דיור לצעירים ומעוטי יכולת בהיקף של 10 מיליון יורו בעיר קונסטנצה.
האחים שפירא, ומנהלים נוספים בחברה, נחקרו מאז שעות הבוקר במשרדי היחידה הארצית לחקירות הונאה (יאח"ה) שבלהב 433 בלוד, ושוחררו בערב לבתיהם ללא תנאים מגבילים.
על פי המסמכים שהגיעו לידי "כלכליסט", כספי השוחד לכאורה הועברו לאחים מאזארה בשלוש מנות. ב-13.9.2011 נחת סכום של 95 אלף יורו בחשבונו הישראלי של שטפן ראדו מאזארה, וסכום של 40 אלף יורו בחשבונו הישראלי של אחיו, אלכסנדרו. לאחר שחשבונו של אלכסנדרו בישראל נחסם, עבר באוקטובר 2011 משפיר סכום נוסף של 40 אלף יורו לחשבונו של אח שלישי.
מי שהיה מעורב על פי החשד בהעברת כספי השוחד משפיר לעובדי הציבור הרומנים היה אברהם מורגנשטרן, מנהל SLR. במרץ 2016 הגיש המנהל הלאומי נגד שחיתות ברומניה כתב אישום נגד מורגנשטרן והאחים מאזארה על ביצוע עבירות שוחד ורישום כוזב בפרשה.
מורגנשטרן עצמו הואשם במקביל בפרשה אחרת בעבירות מס, הורשע ונדון ל-9 שנות מאסר. הוא נמלט מרומניה בשנה שעברה, ונעצר בארגנטינה בחודש דצמבר. הרשויות ברומניה מנהלות הליכים להסגרתו. על פי כל התקשורת ברומניה, האחים מאזארה נמלטו מרומניה למדגסקר.
מחברת שפיר נמסר בתגובה: "בעלי השליטה בחברה משתפים פעולה באופן מלא עם שלטונות החוק. יוזכר כי כל הנטען ביחס לחברה הנינה הרומנית לשעבר שמצויה בהליכי בפירוק מ 2014 הוא ביחס לאירועים שהתקיימו לכאורה ב 2011. עוד יודגש, כי החברה דיווחה באופן מלא ושוטף על המתרחש ברומניה, החל משנת 2014, עת יצאה החברה בתשקיף ההנפקה.