ועדת הכספים החליטה: שרים יוכלו לוותר על ההעלאה של 5,000 שקל שאושרה לפני כשבועיים
שני השרים שפנו וביקשו לוותר על התוספת הם שר התחבורה ישראל כץ מהליכוד ושר הכלכלה אלי כהן מכולנו
- גפני על העלאת שכר השרים: "אי אפשר לוותר על זה רק בגלל שזה לא נראה טוב"
- ועדת השרים אישרה הצעת החוק להסדרת האחריות של קבלני השיפוצים
- אחרי העלייה בשכר השרים, גם המנכ"לים רוצים תוספת
ח"כ מיקי רוזנטל מהמחנה הציוני ביקר בישיבה את העובדה שבעקבות ההחלטה יש דרישות של מנכ"לים במשרדי הממשלה וראשי רשויות מקומיות וסגניהם להצמיד את שכרם להעלאה בשכר השרים. "לא תיקנו לשרים כדי שכולם יקפצו. זה מטורף", אמר. הוא גם ציין שמשרד האוצר אמר לוועדה שעלות ההעלאה תהיה כשני מיליון שקל אבל עכשיו מתברר שהעלות תהיה גדולה יותר.
יו"ר ועדת הכספים ח"כ משה גפני מיהדות התורה הוא שיזם את ההחלטה על העלאת שכר השרים כדי למנוע מצב שהם יקבלו שכר נמוך יותר מחברי הכנסת. גפני אמר בישיבה שהחלטת הוועדה חלה רק על השרים. אלא שבפועל כמובן להחלטת הוועדה יהיו השפעות רוחב ומגזרים כמו ראשי הערים והמנכ"לים יפעלו עכשיו להצמיד את עצמם.
ברקע הדברים שיטות ההצמדה השונות שהיו נהוגות לשכר בכירים. שכר הח"כים והשופטים צמוד לשכר הממוצע במשק. שכר השרים הוצמד החל מ-2001 למדד המחירים לצרכן משום שאז המדד עלה במהירות רבה יותר. אלא שבשנים האחרונות השכר הממוצע עולה במהירות רבה מהמדד והפער בין הח"כים לשרים הצטמצם. שכר חברי הכנסת עמד השנה לעבור לראשונה את שכר השרים.
לכן החליטה ועדת הכספים לפני שבועיים להעלות את שכר היסוד של השרים מ-39,200 שקלים ל- 44,200, כלומר העלאה של 5000 שקל. שכר היסוד של ראש הממשלה עודכן מ-44,100 שקלים ל-49,600, כלומר עלה ב-5,500 שקל ברוטו. מדובר בעצם בחישוב רטרואקטיבי של שכר השרים, כאילו שכרם היה תמיד צמוד לשכר הממוצע במשק. עם זאת, ההגדלה תהיה רק מהחודש ולא לאחור.
כן יוצמד שכרם לשכר הממוצע במשק ולא למדד. הדבר נעשה באמצעות ההחלטה שמעתה יהיה שכר ראש הממשלה צמוד לשכר יו"ר הכנסת ושכר השרים יהיה צמוד לשכר יו"ר האופוזיציה, כלומר הצמידו אותם למשכורות שצמודות לשכר הממוצע.