$
בארץ

נציבות שירות המדינה: כל מינוי בפועל יחייב הוצאת מכרז תוך חודש

הדברים נאמרו בדיון בוועדת הכספים בכנסת על חשיפת כלכליסט כי 129 משרות בכירים לא מאוישות. ח"כ קארין אלהרר: "זו פגיעה קשה בשירות הציבורי ובאזרחי ישראל"

שחר אילן 11:4023.01.18

ועדת הכספים של הכנסת דנה הבוקר (ג') בחשיפת כלכליסט ש-129משרות בכירות בשירות המדינה לא מאוישות והחשיפה גררה שם תגובות קשות. נציג נציבות שירות המדינה חשף הוראה שלפיה כל מינוי בפועל (כלומר מינוי זמני מתוך המשרד) יחייב את המשרד להוציא תוך חודש מכרז לאיוש קבוע.

 

עו"ד יוסי גווילי ממנהל הסגל הבכיר בשירות המדינה אמר שהנתונים שמסרה הנציבות בבקשת חופש מידע היו שגויים. לדבריו המספר הנכון של המשרות הבלתי מאוישות הוא בין 60 ל-70 משרות בכירות. "זה לא מעט אבל זה 3% מאלפיים משרות בכירות". הוא הסביר שתפקידים נשארים פנויים לפעמים בשל רצון לבטל את המשרה או רצון להמתין למינוי של בעל תפקיד בכיר יותר, שהיה מעורב באיוש התפקיד הכפוף אליו.

עוד אמר גוילי ש"אנחנו משתדלים מאוד לצמצם מינויים זמניים באמצעות מילוי מקום (מבחוץ) ומינוי עובד בפועל (מתוך השירות). לדבריו, מועמד שממונה למילוי מקום מבחוץ לא יכול להתמודד על התפקיד הקבוע, מה שמקשה להשתמש בשיטה הזו למינויים פוליטיים. "מספר מילויי המקום מצומצם ורוב המינויים הזמנים באים מאותה יחידה או מתוך המערכת". עוד סיפר שמ"מ הנציב אהוד פראוור הוציא הוראה חדשה שמחייבת משרד שממלא מינוי בפועל להוציא תוך חודש מכרז.

 

ממלא מקום נציב שירות המדינה אודי פראוור ממלא מקום נציב שירות המדינה אודי פראוור צילום: youtube

 

ח"כ קארין אלהרר מ"יש עתיד" אמרה שתופעת המשרות הבלתי מאוישות "מצטרפת לכך שאין עדין נציב או נציבה לשירות המדינה. זו פגיעה קשה בשירות הציבורי ודרכו באזרחי ישראל". ח"כ יצחק וקנין מש"ס שניהל את הישיבה דרש מנציבות שירותה מדינה להעביר לה פירוט מלא של משרות בלתי מאוישות ומשרות המאוישות במינוי זמני.

 

ח"כ מיקי רוזנטל מהמחנה הציוני אמר שהעובדה שלא מאיישים כל כך הרבה משרות בכירות מוכיחה ש"כל טענות המשילות מופרכות". רוזנטל עוד האשים את הנציבות ש"יש פה חור שחור. אתם לא עושים בדיקה יומיומית של כמה תפקידים לא מאוישים". עוד אמר שהידיעה של אמיתי גזית בכלכליסט "ממחישה את חשיבותה של העיתונות שמציפה נושאים בעייתיים". ח"כ סעיד אלחרומי מהרשימה המשותפת ציין ש-129 המשרות לא כוללות ממלאי מקום, כלומר מדובר בתופעה רחבה בהרבה. רוזנטל אמר ש"מנסים לעשות פוליטיזציה של השירות הציבורי באמצעות הימנעות מאיוש קבוע של משרות ומינוי זמני של מקורבים".

 

אחד המשרדים שנמצאים במצב קשה מבחינת איוש תפקידים בכירים הוא משרד התקשורת. בין התפקידים הפנויים: אין מנכ"ל מאז החלה חקירת המנכ"ל המושעה שלמה פילבר ביולי 2017; אין משנה למנכ"ל כיוון שהמשנה מימון שמילה מכהן כמנכ"ל בפועל; אין סמנכ"ל פיקוח ואכיפה מאז מונה שמילה, שמילא את התפקיד, למשנה למנכ"ל בראשית 2017, כלומר התפקיד פנוי יותר משנה; ואין ראש אגף תכנון ומדיניות.

 

שמילה שהשתתף אתמול בישיבה של ועדת השקיפות של הכנסת, הסביר את אי המינוי של סמנכ"ל במקומו בבירוקרטיה הקשה וההליכים המסובכים. עם זאת, ציין שלפני חודשיים אוישו שני תפקידים בכירים נוספים שהיו פנויים במשרד, סמנכ"ל כלכלה וסמנכ"ל משאבי אנוש. יו"ר הוועדה סתיו שפיר מהמחנה הציוני ביקרה את תופעת התפקידים הפנויים ואמרה שתופעות מסוג זה גורמות לכך שמאשימים את השירות הציבורי בחוסר תפקוד.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x