בכיר בכנסת: "או שמקטינים משמעותית את חוק ההסדרים או שדוחים את הפגרה"
לדבריו, "השנה יש סד זמנים קצר אפילו מהרגיל בשל ההחלטה לסיים את התקציב וההסדרים עד ליציאה לפגרת הפסח ולעניין זה יש כמובן משמעות רבה בקביעת היקף החוק. אי אפשר לאחוז את החבל בשני קצותיו"
לוח הזמנים הקצר של העברת חוק ההסדרים יחייב חוק הסדרים קטן מהרגיל. כך אמר היום (א') בכיר בכנסת לקראת תחילת המשא ומתן עם האוצר על היקף החוק.
- פורסם תזכיר החוק לניוד חשבונות: מעבר לבנק אחר יתבצע תוך 7 ימי עסקים בלחיצת כפתור
- גלעד ארדן מתנגד לשבירת המונופול של מכבי האש
- הביצים על הכוונת: רפורמת ההטלה נכנסה ברגע האחרון לחוק ההסדרים
לדברי הבכיר "השנה יש סד זמנים קצר אפילו מהרגיל בשל ההחלטה לסיים את התקציב וההסדרים עד ליציאה לפגרת הפסח ולעניין זה יש כמובן משמעות רבה בקביעת היקף החוק. אי אפשר לאחוז את החבל בשני קצותיו. לדבריו, הבכיר. "או שמאריכים את התקופה שהחוק יידון בוועדות או שמקצצים אותו קיצוץ משמעותי כך שיתאים ללוח הזמנים הקיים".
הקואליציה שואפת להעביר את תקציב המדינה 2019 וחוק ההסדרים הצמוד אליו עד צאת הכנסת לפגרת פסח ב-14 במרץ, שבועיים לפני ליל הסדר. זאת, כדי להסיר מעל השולחן את המכשול העיקרי בדרך להישרדות הממשלה עד מועד הבחירות החוקי בנובמבר 2019.
חוק ההסדרים הוא חוק חבילה של רפורמות כלכליות. האוצר מנצל את סד הזמנים של התקציב כדי להעביר בזמן קצר גם רפורמות שבנסיבות אחרות היה קשה מאוד להעביר אותן ואולי בלתי אפשרי. לכן חוק ההסדרים נחשב לחוק עוקף הליכי חקיקה ומדי שנה מתפתח משא ומתן בין הכנסת לאוצר על היקפו כאשר אחת הדרישות של הכנסת היא שיכנסו אליו רק רפורמות הקשורות ישירות לתקציב של אותה שנה ולמדיניות הנקבעת בו. מחוק ההסדרים של 2017-2018 הוצאו במסגרת המשא ומתן הזה כ-30 סעיפים. אבל גם אחרי הקיצוץ נותרו בו -50 סעיפים.
בשבוע שעבר החלו יו״ר הכנסת יולי אדלשטיין ושר האוצר משה כחלון לדון בנושא לוחות הזמנים של הגשת התקציב 2019 וחוק ההסדרים לכנסת וביחוד בהיקף חוק ההסדרים. צוותי הכנסת והאוצר ייפגשו מחר (ב') לפגישה ראשונה.
אדלשטיין אמר ש"לאור העובדה שמושב החורף מסתיים בחודש מרץ, אנו מתכנסים ללוח זמנים דחוק. אני משוכנע שאנשי אגף התקציבים והאוצר מבינים שיש לתת לח״כים מספיק זמן לעיון בסעיפי החוק ולכן המטרה היא להתחיל לנהל את המשא ומתן כמה שיותר מהר וביעילות בכדי שיונח על שולחן הכנסת."
כחלון אמר ש"להעברת התקציב עד סוף המושב חשיבות כלכלית גדולה עבור המשק הישראלי. העברת שנת תקציב חמישית ברציפות תוך שלוש שנים משדרת לעולם שבישראל יש כלכלה יציבה וממשלה יציבה". עוד טען ש"מדובר בתקציב החברתי ביותר שהיה בישראל ואני מצפה מכל סיעות הבית לתמוך בו".