נתניהו בהודו: "עסקת טילי הספייק חזרה לשולחן"
רה"מ אמר כי חלה התפתחות בהחלטת המדינה המארחת לבטל את עסקת הטילים של רפאל. לדברי נתניהו, "בביקור הנוכחי החזרנו את זה לשולחן, הכיוונים חיוביים". עשרות אלפים קיבלו את בני הזוג נתניהו במדינת גוג'ראט
חוזרים לדבר על עסקת הטילים המוקפאת: ראש הממשלה בנימין נתניהו, השוהה בהודו, התייחס בצהריים (ד') להחלטת המדינה המארחת לבטל את עסקת אספקת טילי הספייק של רפאל. נתניהו אמר בתדרוך לכתבים: "חוזרים להכשיר את עסקת הספייק, הדברים ידונו תוך כדי. הכיוונים חיוביים מאוד, יש עוד תהליך. לפני שבאנו זה ירד מהשולחן ובביקור הנוכחי החזרנו את זה לשולחן".
לפני חודשיים דווח כי משרד הביטחון ההודי ביטל עסקת ענק שחתם עם רפאל לרכישת טילי ספייק בסך חצי מיליארד דולר. העסקה, הנחשבת כהוכחה נוספת לשיתוף הפעולה הביטחוני בין הודו לישראל, צפויה הייתה להיחתם לאחר שב-2016 הושלם המשא ומתן על המחיר. לקראת העסקה, נכנסה רפאל למיזם משותף עם קבוצת קליאני לייצור טילים בהודו. מתקן הייצור של מערכות הטילים, הממוקם ליד היידראבאד, נחנך באוגוסט האחרון.
במסגרת מסעם, הגיעו היום נתניהו ורעייתו שרה למדינת גוג'ראט. את פניהם בעיר אחמדאבאד קיבל ראש ממשלת הודו נרנדרה מודי. עשרות אלפי תושבים עמדו ברחובות ונופפו בדגלי ישראל והודו. במקביל נתלו מאות שלטים עם תמונות נתניהו ומודי, ועליהם נכתב בעברית "ברוכים הבאים לאחמדאבאד".
בני הזוג נתניהו ביקרו באשראם סאברמאטי, מקום מושבו העיקר של מהטמה גנדי, ופיזרו עלי כותרת על פסלו של מוביל תנועת העצמאות ההודית. "זו קבלת פנים חסרת תקדים", אמר יובל רותם, מנכ"ל משרד החוץ. "בכל שנותיי במשרד החוץ לא ראיתי קבלת פנים מרשימה, מיוחדת, ועם כמו כזו של משתתפים. התושבים יצאו לרחובות לכבד ולהריע לראשי הממשלה וליחסים בין המדינות".
בהמשך ביקרה הפמליה במרכז החדשנות I Create - תוכנית שיתופי פעולה של סטרטאפים ישראלים ושותפים הודים. במהלך הביקור נפגשו ראשי הממשלות עם יזמים הודים צעירים, שהציגו מיזמים חדשניים שהקימו לכבוד נתניהו.
בנוסף לתערוכה, במרכז I Create השתתפו 36 סטרטאפים, 18 מכל מדינה, שנבחרו להשתתף בתוכנית הייחודית "גשר לחדשנות". מטרת התוכנית היא למצוא במשותף מענה לאתגרים גלובליים בתחומי מים, חקלאות ובריאות. תוכנית זו מתבצעת בהמשך להחלטת הממשלה שהתקבלה כשבועיים לפני ביקורו של ראש ממשלת הודו בישראל.
נתניהו אמר כי "ביקורו של ראש הממשלה מודי בישראל היה ביקור היסטורי. ביקור זה וביקורי כאן מסמלים עידן חדש של שיתוף פעולה בין ישראל להודו. אני רוצה שישראלים צעירים יגיעו להודו, לא רק עם תיק גב אלא עם מחשב נייד. זהו עידן של פוטנציאל ללא גבולות וזו הסיבה שהגעתי לכאן, כדי לעודד יזמים צעירים משתי המדינות שלנו לעבוד יחד.
"לפני חצי שנה השקנו את חלום החדשנות של הודו - ישראל. הרעיון היה פשוט: לאחד בין צעירים הודים מבריקים לבין צעירים ישראלים מבריקים כדי לעזור לפתור בעיות עולמיות בוערות. יזמים רבים זיהו מיד את הפוטנציאל שברעיון הזה. יותר מ-600 חברות הגישו בקשה להיות חלק מהחממה הזו. עשרות בודדות נבחרו אבל זו רק דוגמה קטנה של היקף שיתוף הפעולה בינינו".