$
בארץ

מחלוקת בין הכנסת לממשלה על תקופת המעבר של חוק חדלות פירעון

יו"ר ועדת החוקה, ח"כ ניסן סלומינסקי ויו"ר סיעת כולנו ח"כ רועי פולקמן מתנגדים להצעת הממשלה לפיה הסדרי חלוקת החובות הקיימים בין הנושים יימשכו ברבים מהתיקים עוד חמש שנים. סלומינסקי לוחץ לכיוון של שלוש שנים. בממשלה מציעים פשרה של ארבע שנים

שחר אילן 19:2816.01.18
מחלוקת בין הממשלה לכנסת בנושא תרופת המעבר של חוק חדלות פירעון. יו"ר ועדת החוקה של הכנסת ח"כ ניסן סלומינסקי מהבית היהודי ויו"ר סיעת כולנו ח"כ רועי פולקמן מתנגדים להצעת הממשלה לפיה הסדרי חלוקת החובות הקיימים בין הנושים יימשכו ברבים מהתיקים עוד חמש שנים. סלומינסקי לוחץ לכיוון של שלוש שנים בלבד. בממשלה מציעים פשרה של ארבע שנים.

 

חוק חדלות פירעון הוא אחת הרפורמות הגדולות ביותר שבהן דנה הכנסת ה-20. אחת ממטרותיו היא שינוי חלוקת החובות בין הנושים, כך שהמדינה והבנקים יקבלו פחות והנושים הקטנים קצת יותר.

 

ניסן סלומינסקי ניסן סלומינסקי צילום: אלכס קולומויסקי

 

 

סעיף בחוק חדלות פירעון שוועדת החוקה דנה בו היום מאיים לרוקן מתוכן את הסדרי חלוקת החובות החדשים. הסעיף דוחה ברבים מהמקרים את הוויתור של הבנקים על חלק מהעדיפות שלהם בגביית חובות בחמש שנים. לשכת עורכי הדין וגם היועץ המשפטי של הוועדה עו"ד גור בליי הביעו התנגדות לסעיף זה.

 

בישיבת הוועדה אמר סלומינסקי שהרבה יותר הגון וישר לצמצם את תקופת המעבר לשלוש שנים. פולקמן טען שצריך לעבור להסדרי חלוקת החובות החדשים מרגע כניסת החוק לתוקף.

 

לעומת זאת נציג משרד המשפטים עו"ד ספי זינגר טען שמדובר בחוק לטווח ארוך ויש תועלת בכניסה הדרגתית שלו לתוקף. הפרופ' למשפטים שלום לרנר המייצג את הבנקים טען שמדובר בגופים מסורבלים שצריכים זמן רב להיערכות.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x