חצי מהעלאת השכר של עובדי המדינה השנה תידחה - אנחנו נשלם על זה ביוקר
שר האוצר כחלון ויו"ר ההסתדרות ניסנקורן הסכימו על דחיית הפעימה השנייה בהסכם להעלאת שכר עובדי המדינה שיועד לדצמבר 2018. המשמעות: כחלון "יחסוך" 1.8 מיליארד שקל מתקציב 2018, אבל יידרש לשלם לעובדים עוד 150 מיליון שקל ב-2019
יו"ר ההסתדרות אבי ניסנקורן ושר האוצר משה כחלון, סיכמו היום על דחיית הפעימה השנייה במסגרת המתווה להעלאת שכר עובדי המדינה, שיועדה להתבצע בחודש דצמבר 2018.
- כחלון וניסנקורן יוזמים: דחייה בשנה של תוספת שכר לעובדי המדינה - תמורת הגדלת התוספת
- חיים כץ מקדם שכר מינימום לכלל עובדי המגזר הציבורי
בעקבות הסיכום, "ייחסכו" לכחלון מתקציב 2018 סך של 1.8 מיליארד שקל. אלא שלא מדובר בחיסכון ממשי, אלא בדיוק להיפך: בתמורה לדחיית פעימה זו מדצמבר 2018 לאוגוסט 2019 הסכים האוצר לשלם לעובדים תוספת שכר של עוד 0.15% כמה חודשים לאחר מכן. המשמעות: "קנס" של 150 מיליון שקל לתקציב המדינה על הדחייה.
העלאת השכר המדוברת נוגעת לכ-800 אלף עובדי מדינה. על פי המתווה שעליו סוכם בין האוצר להסתדרות, היו אמורים העובדים לקבל תוספת שכר של 7.5% במספר פעימות. אלא שבתקציב המדינה הקודם ביקשה המדינה לדחות את יישום הפעימות בשנה, ולהעניק לעובדים בתמורה תוספת של 0.25% לשכר (כלומר, העלתה את כלל התוספת ל-7.75% מהשכר. כעת הסכים האוצר להעניק 0.15% נוספים בתמורה לדחייה, כך שכלל התוספת תגיע ל-7.9%.
עוד סיכמו הצדדים כי שבוע העבודה במשק יקוצר מ-43 שעות ל-42 שעות, וזאת ללא הפחתה בשכר. השכר השעתי יחושב על בסיס של 182 שעות לחודש עבודה, במקום 186 כיום. משמעות המהלך היא העלאת התעריף השעתי לעובדים, והגדלת ערך השעה לעובדים המשתכרים שכר מינימום מ-28.49 שקל ל-29.12 שקל.
סך הכל המהלכים צפויים לעלות כ-400 מיליון שקל.
בנוסף כוללת ההסכמה בין הצדדים גם הסם קיבוצי שיאפשר להטמיע בקלות רבה יותר טכנולוגיות חדשות לשירות המדינה, לא צורך במאבקים. הצדדים הסכימו כי "התאמת מקומות העבודה לשינויים הטכנולוגיים תיעשה תוך חתירה משותפת להגדלת פריון העבודה ושיפור השירות לאזרח, ללא פגיעה בעובדים".
כחלון מסר הערב כי "שוק העבודה בישראל מתאפיין בפריון נמוך ושעות עבודה מרובות. ההבנות שאליהן הגענו במסגרת ההסכם לקיצור שבוע העבודה במשק יאפשרו לעובדים לאזן בין העבודה למשפחה, יגבירו את הפריון במשק ויביאו לשיפור בתנאי העובדים החלשים. מדובר בצעד שיסייע למשק ולכלל העובדים בישראל".
ניסנקורן מסר כי "ההסתדרות נרתמה לסייע למדינה על מנת להבטיח עמידה ביעדי התקציב. דחיית הפעימות נעשתה מתוך תחושת אחריות גדולה לחוסנה הכלכלי של החברה הישראלית ואני שמח כי מהלך זה מאפשר להגדיל במנה נוספת את שכר העובדים במגזר הציבורי".