במקום צו פירוק: עו"ד ליזה חדש מונתה כמשקיפה למטבחי דקור מטעם ביהמ"ש
במקביל מונו עוה"ד מור נרדיה ועמית פינס כבעלי תפקיד להשלמת מכירת הקרקעות של החברה. על החברה ועל בעל השליטה נאסר לבצע עסקאות חורגות ללא אישור ביהמ"ש
במסגרת הסכמות בין נושי מטבחי דקור לבין החברה עצמה הוחלט היום (ג') כי לא יוצא לחברה צו פירוק וכי עו"ד ליזה חדש תמונה כמשקיפה מטעם בית המשפט ותפקח על פעילותה. במקביל מונו עוה"ד מור נרדיה ועמית פינס כבעלי תפקיד להשלמת מכירת הקרקעות של החברה.
- מטבחי דקור לבית המשפט: החברה אינה חדלת פירעון ואין מקום לפירוקה
- בקשת פירוק לחברת מטבחי היוקרה דקור: "חשש להברחת נכסים"
- לאחר בקשת הפירוק למטבחי דקור, הפועלים מבקש למנות כונס נכסים
בנוסף, ניתן צו האוסר על חברת דקור ועל בעל השליטה לבצע עסקאות חורגות ממהלך עסקים רגיל ללא אישור בית המשפט. כמו כן הוסכם כי בקשת הפירוק תעמוד על כנה והבקשה למינוי מפרק תמחק תוך שמירה על טענות הצדדים.
היום התקיים דיון בבקשת הפירוק הזמני שהגישה חברת אריגים תוצרת ארצנו, באמצעות עו"ד ליאור דגן. החברה טענה כי היא נושה של החברה בהיקף של כמיליון שקל, חוב שכירות, כשלשיטתה חברת מטבחי היוקרה דקור חדלת פירעון וקיים חשש כי תבריח נכסים או תבצע העדפת נושים.
בעקבות זאת הגיש בנק הפועלים, לו חייבת דקור כ-30 מיליון שקל בקשת כינוס לנכסים המשועבדים אליו, מדובר בנכסים שבעל השליטה ביקש למכור בשבועות האחרונים בתיאום עם הבנק כדי לשלם את חובו. הבנק ביקש למנות את עו"ד מור נרדיה ממשרד לוי טילר ושות' לכונס נכסים זמני.
בתגובה שהגישה אתמול דקור לבית המשפט היא מציינת, באמצעות עו"ד עמית פינס, כי יש לדחות את בקשת הפירוק ולקיים דיון דחוף במעמד הצדדים לנוכח הנזק האדיר שנגרם לחברה, לנושיה ובעיקר ללקוחותיה – מזמיני מטבחים – כתוצאה מחוסר הוודאות שנגרם בעקבות ההליך.
לדיון עצמו, שהתקיים בבית המשפט המחוזי בבאר שבע בפני השופטת שרה דברת הגיעו נושים נוספים של החברה כשהחוב של החברה כלפיהם נאמד ב-65.7 מיליון שקל.
פרט לבנק הפועלים, נושה בהיקף 30 מיליון שקל ואריגים בהיקף של מיליון שקל, התייצבו גם בלורן יבוא ושיווק פרזול, נושה של החברה בהיקף של 7.5 מיליון שקל, חברת מילוא חזיתות נושה בגובה 3.1 מיליון שקל, בנק מזרחי לו חייבת החברה 8.5 מיליון שקל, בנק מסד נושה בהיקף 8.3, מס הכנסה לו חייבת החברה 7.3 מיליון שקל.