בלעדי לכלכליסט
יו''ר הוועדה המייעצת לבחירת נציבת שירות המדינה זימן 3 נציבים לשעבר לפגישה – אך "שכח" להגיע
השופט בדימוס חנן אפרתי שבוחן את כישוריה של עופרה ברכה, המועמדת של רה"מ לתפקיד, זימן את הנציבים לשעבר כדי שיספרו על תפקיד הנציב והכישורים הנדרשים. עו''ד רפי נץ-צנגוט, שזומן אף הוא לפגישה, טוען כי שני חברי הוועדה הנוספים מונו שלא כדין
יו''ר הוועדה המייעצת לבחירת נציבת שירות המדינה, השופט בדימוס חנן אפרתי, זימן את הנציב הזמני אודי פראוור, לתת חוות דעת בוועדה, אך שכח להגיע. כך נודע ל"כלכליסט". אפרתי, שעומד בראש הוועדה שאמורה לבחון את כישוריה של עפרה ברכה, מועמדת של ראש הממשלה בנימין נתניהו לתפקיד, זימן את פראוור על מנת שיופיע בפני שאר חברי הוועדה, אריה בר ונגה קינן, ויספר על תפקיד הנציב, אתגריו, הכישורים הנדרשים וכו'. גם פרופ' רמי פרידמן ופרופ' יצחק גל-נור, שני נציבים לשעבר, התבקשו להתייצב היום בפני הוועדה. אך כאמור, אפרתי שכח. "מזכירת הוועדה התקשרה לאפרתי כדי לבדוק מה קרה ואז במהלך השיחה היה ברור שהוא שכח. היא הציעה לדחות את הקיום הישיבה שעה קדימה, אך מתברר כי אפרתי השיב כי המכונית שלו במוסך, אמר אחד הנוכחים במחזה המביש.
מי שהיה צריך גם להופיע היום בפני הוועדה הוא עו''ד ד''ר רפי נץ-צנגוט, עותר ציבורי ומומחה למשפט, שפנה אתמול לממונה על המשמעת בנציבות שירות המדינה, עו''ד גיא דוד ולפראוור עצמו בטענה כי שני חברי הוועדה, בר וקינן, מונו שלא כדין, בניגוד להחלטות 4892 ו-516 של ממשלת ישראל ובניגוד להנחיית הנציבות.
- נתניהו הגיש באופן רשמי את מועמדותה של עפרה ברכה לנציבת שירות המדינה
- המועמדת לראשות הנציבות גלגלה הלאה תלונה על שחיתות
- היום: הישורת האחרונה במינוי ברכה לנציבת שירות המדינה
יתרה מזו, נץ-צנגוט טען בפנייתו כי הצעת ההחלטה שהועברה לשרי הממשלה (בהצבעה טלפונית ולא באסיפה רגילה שיכולה היתה לאפשר דיון ראוי, למרות שישיבה בנושאים אחרים אכן התקיימה באותו מועד) נכתבה "באופן מטעה" כדבריו, שגרם לכאורה לשרי הממשלה לחשוב כי שני נציגי הציבור המוצעים נבחרו כדין, באופן אקראי ולפי רשימת א-ב' של נציגי הציבור. "גם נעשתה בחירה בלתי חוקית וגם הטעו את שרי הממשלה" הסביר נץ-צנגוט ל"כלכליסט" "והכל בישיבה טלפונית שלא מאפשרת דיון למרות שבאותו מועד התקיימה ישיבה מן המניין". נץ-צנגוט מבקש מדוד לנקוט צעדים משמעתיים נגד שלושת שומרי הסף- היועץ המשפטי לממשלה, והיועצים המשפטיים של משרד ראש הממשלה ושל נציבות שירות המדינה - אשר לטענת נץ-צנגוט "כשלו בתפקידם".
ברכה נושאת בתפקיד ניהולי שאינו נחשב לבכיר במיוחד ובחירתה עוררה סערה וביקורות קשים לגבי יכולותיה למלא את התפקיד. על אף הטלת הדופי בכישוריה, בדבר אחד אין ספק - בקשריה: ברכה היא גם אמה של אחת מהמזכירות הקרובות בלשכתו של נתניהו, שני ברכה, הנחשבת ל"רל"שית" של ראש הממשלה וקרובה גם לרעייתו. ברכה היא גם אחותה של רונית לוגסי, עובדת בכירה ומהוותיקות בלשכתו של נתניהו, בתפקיד שנחשב לרגיש. עם הודעת בחירתה נחשפו גם ביקורות לא מחמיאות של מבקר המדינה על עבודתה בתפקידה הנוכחית. גורמים בכירים במשרד הפנים מאוד הופתעו לשמוע כי ברכה נבחרה לתפקיד שנחשב לאחד מהרמים ביותר בשירות המדינה - מנהלת כוח האדם של ממשלת ישראל. מנגד, לא מעט גורמים בשירות המדינה שבאו עימה במגע, דיברו על פקידה אמביציוזית ובעלת שאיפות גדולות, שעומדת בכל הקריטריונים לתפקיד הנציבה.