הממשלה תשקיע כ-73 מיליון שקל במפעלים בנגב המזרחי
לפי התוכנית, המהלך כולל את הקמתם והרחבתם של 15 מפעלים – 3 בדימונה, 5 בירוחם ו-7 בערד. לפי הערכות משרד הכלכלה, שיזם את המהלך, הוא צפוי להניב כ-514 משרות חדשות
הממשלה תשקיע כ-73 מיליון שקל בשנתיים הקרובות לבניית ושדרוג 15 מפעלים באזור הנגב המזרחי, הכולל בין היתר את דימונה, ערד וירוחם. כך הודיע משרד הכלכלה.
לפי הערכות משרד הכלכלה, שיזם את המהלך, הוא צפוי להניב כ-514 משרות חדשות לאזור שידוע כמוכה אבטלה שכן שיעור האבטלה גבוה מהממוצע הארצי (7.5% לעומת כ-4.2%). סה'''כ ההשקעה ב-15 המפעלים תעמוד על 273 מיליון שקל.
לפי התוכנית, המהלך כולל את הקמתם והרחבתם של 15 מפעלים – 3 בדימונה, 5 בירוחם ו-7 בערד. מפעלים אלה, יצטרפו ל-4 המפעלים שהקמתם הסתיימה בשנת 2017.
מסלול נגב מזרחי, פורסם על ידי הרשות להשקעות במשרד הכלכלה בחודש אוקטובר 2017, במטרה למשוך מפעלים, יזמים ותעשיינים, להעתיק פעילותם או לייצר פעילות תעשייתית חדשה, תוך פיתוחן הכלכלי של הרשויות המרכזיות בדרום – ערד, דימונה וירוחם. מדובר במסלול מינהלי, ולא עפ"י החוק לעידוד השקעות הון ולכן, המפעלין אינם מחוייבים ביצוא אך כן בהעסקת עובדים ובהשקעות פיזיות במפעלים.
למסלול נגשו 14 חברות, 12 מהן אושרו לקבלת מענקים במסלול זה לפי הפירוט הבא: בערד אושרו 6 תכניות בהשקעה כוללת בסך כ-147 מיליון שקל ובמונחי מענק משרד הכלכלה סך כולל של כ-47 מיליון שקל; בירוחם אושרו 4 תכניות השקעה בהשקעה כוללת 42.5 מיליון שקל מתוכם מענק של 12.8 מיליון שקל; ובדימונה אושרו 2 תכניות השקעה בהשקעה כוללת של 43 מיליון שקל ובמונחי מענק כ-13 מיליון שקל. במשרד הכלכלה מעבירים כי 3 חברות נוספות, אשר ביקשו להשקיע באזור הנגב המזרחי, קיבלו מענקים במסגרת החוק לעידוד השקעות הון.
במשרד הכלכלה מציינים כי הקמת ושדרגם של המפעלים צפויים ליצור משרות נוספות, שכן, על כל משרה אחת בתעשייה נפתחת עוד חצי משרה לפחות. כמו כן, מדובר במפעלים שיתחילו לשלם מסים לקופת המדינה, ולשלם רמות שכר גבוהות יחסית.