$
משפט

פרסום ראשון

הפרקליטות סגרה מחוסר ראיות תיק חקירה נגד בכירה לשעבר ברשות ני"ע

עו"ד שיראל גוטמן עמירה, לשעבר מנהלת מחלקת התאגידים ברשות, נחקרה בחשד למעורבות בדליפת מידע על המיזוג בין נצבא ואיירפורט סיטי בטרם הדיווח לבורסה. הפרקליטות טרם קיבלה החלטה לגבי מעורבים אחרים בפרשה: שר הרווחה חיים כץ והיועץ הפיננסי לקבוצת ישראמקו, מוטי בן ארי

תומר גנון 21:0004.01.18

החשד לשימוש במידע פנים סביב עסקת המיזוג בין נצבא לאיירפורט סיטי: הפרקליטות החליטה לסגור מחוסר ראיות את תיק החקירה נגד עו"ד שיראל גוטמן עמירה, מנהלת מחלקת התאגידים ברשות ניירות ערך לשעבר.

 

 

 

גוטמן-עמירה נחקרה באזהרה במסגרת הפרשה שבה חשודים בין היתר גם שר הרווחה חיים כץ, והיועץ הפיננסי של קבוצת חברות הגז והנפט של איש העסקים קובי מימון, מוטי בן ארי. עם זאת בחקירה לא עלה חשד כי גוטמן-עמירה הייתה מעורבת בהעברת מידע פנים לכץ או בן ארי.

 

השר חיים כץ השר חיים כץ צילום: אלכס קולומויסקי

 

גוטמן-עמירה עבדה במשך 12 שנים ברשות ני"ע, ולאחר פרישתה ב-2014 הצטרפה למשרד אגמון ושות' רוזנברג הכהן ושות' כשותפה. היא משמשת כמנהלת מחלקת התאגידים במשרד עורכי הדין ומתמחה בניירות ערך, מיזוגים ורכישות ורגולציה.

 

במסגרת עבודתה במשרד עורכי הדין אגמון ושות', שימשה בין היתר גוטמן עמירה כיועצת משפטית של הועודה הבלתי תלויה שהקימו החברות לעניין עסקת המיזוג, אשר דיווחה למשקיעים בתחילת חודש יולי 2015. מטרת הוועדה הייתה לבחון שהפרמיה ששולמה בעסקה אינה מקפחת את ציבור המשקיעים.

 

בעקבות מעורבותה של גוטמן עמירה במיזוג, ובשל החשד שמידע פנים דלף לשוק ההון בטרם פרסום ההודעה למשקיעים, היא נחקרה באזהרה. כאמור, הפרקליטות החליטה לסגור את התיק נגדה מחוסר ראיות.

 

היועמ"ש טרם הכריע לגבי השר כץ

 

חקירת החשד לשימוש במידע פנים סביב העסקה נפתחה במאי 2016. על פי החשד המרכזי בפרשה, השר כץ רכש לחשבונותיו האישיים את מניות נצבא בחודש יוני 2015. הרכישה בוצעה בטרם דווח למשקיעים בחודש יולי אותו שנה (5.7.15) על עסקת מיזוג, בדרך של הצעת רכש, שנרקמה בין נצבא ואיירפורט סיטי וכללה פרמיה של 23% על מחיר השוק של נצבא. פרסום ההודעה הוביל לעלייה של כ-17.5% בשער מניית נצבא, וסייע לכץ וליועץ הפיננסי של החברות שהעביר לו על פי החשד את מידע הפנים, בן ארי, לגרוף רווח של 290 אלף שקל.

 

בן ארי נחשף במסגרת עבודתו עם קבוצת ישראקמו, שלה הוא מייעץ מאז שנת 1999, למידע על העסקה. לטענת הרשות בבקשה למעצרו הוא ביצע את הרכישות "חרף איסור מפורש מצד החברה לעשות כן". כפי שנחשף ב"כלכליסט" מדובר במייל שנשלח אליו מהנהלת החברה ובו הודיעו לו כי בחברה התגבש מידע פנים, ולכן הוא מתבקש לא לבצע עסקאות בני"ע שלה. על פי ממצאי החקירה את המידע העביר בן ארי לשר כץ, שרכש מניות בטרם העסקה.

 

 

 

תיק החקירה, שלווה על ידי עו"ד עפרה רובינפלד-הוך ויוני לבני ממחלקת ני"ע בפרקליטות מחוז ת"א (מיסוי וכלכלה), עבר לפני למעלה מחצי שנה לפרקליטות. הוא ממתין להכרעה סופית של היועץ המשפטי לממשלה, אביחי מנדלבליט.

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x